Skip to main content

Για εγχείρηση καρδιάς πήγε, με εγκαύματα τρίτου βαθμού ξύπνησε.



%CE%B7%CF%86%CE%B2%CE%BE
Οι γιατροί στην πόλη Τρόμσο της Νορβηγίας, έβαλαν φωτιά σε ασθενή την ώρα που τον χειρουργούσαν στην καρδιά, με αποτέλεσμα ο ασθενής να ξυπνήσει με εγκαύματα τρίτου βαθμού. Οι γιατροί ψέκασαν τον ασθενή μεχειρουργική αλκοόλη για να απολυμάνουν την ανοιχτή πληγή και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο δυστυχώς πυροδότησε το υγρό. «Μιλάμε για ένα πολύ σπάνιο αλλά και πολύ ατυχές περιστατικό» δήλωσε ο δρ. Ρολφ Μπούσουντ, διευθυντής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νορβηγίας, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. «Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι παρόλο που οι διαδικασίες είναι σωστές, περίεργα πράγματα μπορεί να συμβούν».
Δήλωσε επίσης πως η ανάφλεξη είναι γνωστό πως μπορεί να προκληθεί κατά τη χρήση ηλεκτρικών νυστεριών σε συνδυασμό με απολυμαντικά.
«Κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων που βρίσκομαι στο νοσοκομείο, ποτέ δεν έχω ακούσει για παρόμοιο περιστατικό. Ωστόσο η βιβλιογραφία αναφέρει πως η χρήση απολυμαντικών με διαθερμία μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη. Πέρυσι σημειώθηκαν περίπου 100 τέτοιες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες» πρόσθεσε ο γιατρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης