Skip to main content

“Δεν έγινα παπάς για να αγιάσω αλλά για να την περάσω.”

%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, ένας 37χρονος παλαιοημερολογίτης
ιερέας, ο οποίος εμφανιζόταν σε αλλοδαπούς ως Ιάκωβος Αρχιεπίσκοπος Πάσης Ελλάδος γνησίων Ορθόδοξων Χριστιανών και τους παρείχε επί πληρωμή πλαστά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είναι παντρεμένοι με Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να εξασφαλίζουν την άδεια παραμονής τους.
Στις 17 Ιουνίου μια γυναίκα έκανε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών ότι κατά τη διάρκεια της υποβολής της φορολογικής της δήλωσης, διαπίστωσε ότι φέρεται παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, τον οποίο, όμως, δεν γνώριζε καν!

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, προσποιούμενοι τους ιερείς με τη χρήση πλαστών σφραγίδων, σχετικών βιβλίων γάμου και εκκλησιαστικών εγγράφων, τελούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, θρησκευτικούς γάμους, μεταξύ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως Ελλήνων, και υπηκόων τρίτων χωρών, κυρίως Αφρικανικών, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την νόμιμη παραμονή στη χώρα μας.

Μαζί με τον 37χρονο, συνελήφθη και ένας 51χρονος Βούλγαρος, ο οποίος φέρεται να ήταν βοηθός του. Στα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει τουλάχιστον 91 “γάμους”, αμφιβόλου νομικής υπόστασης, στους περισσότερους εκ των οποίων οι “σύζυγοι” δε γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη�� οικία του 37χρονου, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα κινητό τηλέφωνο με φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων
Τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία
Έξι σφραγίδες αμφιβόλου γνησιότητας
Δύο πλαστικές μητροπολιτικές πινακίδες αμφιβόλου γνησιότητας
Ένα tablet
Δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος
Ένα USB
Επτά cd
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο κινητά τηλέφωνα με βιντεοληπτικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου, καθώς και για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης