Skip to main content

Δεν μου αρέσει να ευλογώ τα γένια μου , αλλά όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις όπως οι παρακάτω πεισμώνω ….

norwayshipΔεν μου αρέσει να ευλογώ τα γένια μου , αλλά όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις όπως οι παρακάτω πεισμώνω πιο πολύ και μου παίρνει πολύ χρόνο να ανατρέξω και να γράψω την πραγματικότητα όπως θα διαβάσετε εν συνεχεία .Η είδηση είναι : Παράνομες ή “τουρκικές” εταιρείες έγιναν δεκτές στον διαγωνισμό για τα πετρέλαια!
Σε μείζον εθνικό και πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται ο διαγωνισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου για τη πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, καθώς απόλυτα έγκυρες πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις από τις οκτώ εταιρείες που έχουν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής έχουν παρανομήσει σε βάρος της Ελλάδας!
Μία από αυτές έχει ξεκινήσει να κάνει παράνομες σεισμικές έρευνες από το 2003 στην περιοχή, χωρίς να προσκομίσουν ποτέ τα πρωτότυπα ερευνητικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση (και πώς να το κάνει αφού ήταν παράνομες). Χωρίς να λάβει καμία άδεια από τις ελληνικές αρχές κατέγραψε όλο τον ελληνικό ενεργειακό χάρτη (τα στοιχεία άρχισαν να διαρρέουν σε διεθνή fora και συνέδρια μόλις το 2007) και βέβαια ίσως εδώ έχουμε και κάποιες εξηγήσεις για το πως διαμορφώθηκε η εσωτερική ελληνική πολιτική κατάσταση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Μια δεύτερη, η νορβηγική εταιρεία, είχε ναυλώσει στην Τουρκία το σκάφος της (Malene Ostervold, φωτό α’σελίδας) για επίσης παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζο το Νοέμβριο του 2008 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μείζονα ελληνοτουρκική κρίση; Μία τρίτη εταιρεία έκανε το ίδιο και στον Λίβανο (παράνομες σεισμικές έρευνες), με αποτέλεσμα η χώρα να την αποκλείσει από μελλοντικές.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ : Από το περιοδικό FLASH ιδιοκτησία Κόκαλη 18 Μαΐου 1992 ΣΕΛΙΔΑ 36 διαβάζουμε : Αποστέλεται απο τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μπρίταν στον Πρόεδρο τότε του Συμβουλίου Ευρωπαικών κοινοτήτων Πινέιρο νεα οδηγία -<&lt;Οι εταιρείες που δεν είναι απο κράτη μέλη της Κοινότητας μπορούν να κάνουν έρευνα , εκμετάλλευση ακόμα και σε παραμεθόριεςς περιοχές >>
Η ερώτηση είναι αν θέλει το συγκεκριμένο site να απαντήσει…..γιατί γράφετε ανακρίβειες και με τον τρόπο σας υποστηρίζετε τον δικοματισμό (και τα δήθεν αφελή) ΚΚΕ Τι παρανομίες κάνουν οι τούρκικες εταιρείες όταν είναι νόμος απο το 1992 ? Τέτοιες ώρες πρέπει να θυμόμαστε τι είπε ο Ρότ��ιλδ <<όταν οι δρόμοι γεμίζουν αίμα αυξάνεται η αξία των μετοχών πετρελαίου- όπου ρέει πετρέλαιο ρέει και το αίμα του κατόχου>> Κύριοι του site που προτείνετε και την αγορά περιοδικών να σας θυμίσω ότι : Το πρώτο στην κατοχύρωση του εθνικού πλούτου είναι η έγκυρη πληροφόρηση . Το δεύτερο η έννοια απο τον πληθυσμό κτήτορα του πλούτου του , η παλλαική του κατοχύρωση . Ο χρόνος όμως ρυθμισμένος απο τους πολιτικούς τάγους , τράγους λειτούργησε ενάντια του εθνικού μας πλούτου .

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο και Ιαπωνία

Τα γνωρίσματα της Ιαπωνικής οικονομίας είναι:Αγορές ακριβών καυσίμων, χωρίς αντίρρηση ή αντίδρα…

Επιβάλλεται να αναρτήσω και πάλι απόσπασμα του αειμνήστου Π ΜΠΟΤΣΑΚΗ 1986

Η ιστορία του πετρελαίου είναι μία:Πριν την άντληση προηγείται η καταστροφή του κατόχου। Μονα…

Κατάκολο: Και εμοίρασαν τα ιμάτια….

Αρχίζουν τις γεωτρήσεις. Θετική η γνωμοδότηση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες το Κεντρικό Αρ…