Skip to main content

Δεσμεύτηκαν οι λογαρισμοί της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για τα θαλασσοδάνεια της Marfin

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2Faggelikh fragou 5 11 2018
aggelikh fragou 5 11 2018Τη δέσμευση λογαριασμών της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments αποφάσισε η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, καθώς
αυτή την περίοδο διερευνάται η έγκριση και η χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF υπό όρους που θεωρήθηκαν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αγγελική Φράγκου κατηγορείταιι για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»).

Η υπόθεση αφορά θαλασσοδάνειο ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δοθεί από την τράπεζα Marfin το 2006 (επί εποχής Ανδρέα Βγενόπουλου) στην εταιρεία IRF.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι το δάνειο δόθηκε στην εταιρεία IRF προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή στον οποίο ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο!

Σημειώνεται, ότι πλέον ηΤραπεζα Marfin έχει περάσει στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου

Η Αγγελική Φράγκου θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017, η κυρία Φράγκου ήταν στην 26η θέση του Top 100 Lloyd’s List.

Ανήκει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Φράγκου που ασχολείται με την ναυτιλία. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc. από τις 25 Αυγούστου 2005. Επιπλέον, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας Navios Partners, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από τον Αύγουστο του 2007 καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Acquisition Corporation, επίσης θυγατρικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης πρόεδρος του ΔΣ της Navios South American Logistics από την ίδρυσή της το Δεκέμβριο του 2007.

Προηγουμένως, ήταν πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises, που εξαγόρασε τη Navios Holdings. Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A., και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης