Skip to main content

ΔΙΩΞΗ-ΘΗΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

bΤου Γιάννη Ντάσκα
Στον κινηματογράφο προβάλλεται η νέα ταινία του Στήβεν Σπήλμπεργκ “”Δε Πόστ” με τον ανακηρυχθέντα προχθές απο το Ranker, καλύτερο ηθοποιό όλων των
εποχών Τομ Χάνκς και την Μερυλ Στριπ.
Θέμα της οι κρίσιμες για ζωές και περιουσίες αποφάσεις δημοσιογράφων και ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης. Κρίσιμες και για τις δικές τους ζωές και για ζωές άλλων. Το ίδιο ισχύει και για τις περιουσίες.

Στην αίθουσα που πήγαμε και ένας γνωστός δημοσιογράφος. Απο εκείνους που εργάζονται πάντα με το “κουβέρνο”. Απο αυτούς που έχουν ως αρχή για όλη τους τη ζωή “Γράφουμε και λέμε ότι εγκρίνει η κυβέρνηση”. Και ο μισθός να τρέχει πάντα.
Ειδε και αυτός την ταινία που είχε ως θέμα την κρίσιμη απόφαση που έλαβε η ιδιοκτήτρια της περίφημης (σήμερα, άγνωστης τοτε…) εφημερίδας “Ουάσιγκτον Πόστ” και ο αρχισυντάκτης της.

Image result for THE POST

Δημοσίευσαν την απόρρητη έκθεση που είχε συνταχθεί για την αμερικανική κυβέρνηση και παρουσίαζε την αληθινή και πολύ άσχημη για τις ζωές των αμερικανών στρατιωτών πλευρά του Βιετνάμ. Μέχρι τότε η κυβέρνηση έλεγε ψέμματα και παρουσίαζε θετικά τον πόλεμο.
Η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας ήταν “κολλητή” του Υπουργού ΜακΝαμάρα που πήρε και έκρυψε την έκθεση.
Ο αρχισυντάκτης ήταν “κολλητός” των Κένεντι που επίσης δεν είπαν αλήθεια για το Βιεντάμ.
Image result for ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ ΒΙΕΤΝΑΜ

Παρά τις φοβερές πιέσεις ότι θα πάνε φυλακή και φυσικά θα κλείσει η εφημερίδα τόσο η ιδιοκτήτρια όσο και ο αρχισυντάκτης και οι συντάκτες ρίσκαραν, δημοσίευσαν τα αρχεία, συμπαραστάθηκαν στους περίφημους “Τάϊμς της Νέας Υόρκης “που είχαν αρχίσει πρώτοι τις δημοσιεύσεις και επικράτησε το δημοσιογραφικό δόγμα “Ο Τύπος λειτουργεί για να υπερασπίζεται τους κυβερνώμενους και όχι τους κυβερνώντες”.

Μια άλλη φορά θα γράψουμε την ιστορία που απειλούσε να μας καταστρέψει στο ξεκίνημα της δημοσιογραφικής πορείας και μας προκάλεσε μέγα οικογενειακό πλήγμα, δηλαδή την απόφασή μας να πάρουμε κάτω απο επικίνδυνα μυθιστορηματικές συνθήκες απόρρητα έγγραφα και να αποκαλύψουμε το 1983-84 ότι Έλληνες αξιωματούχοι ήταν μπλεγμένοι στην “Κλοπή του Αιώνα”. Οι αμύθητης αξίας πίνακες παραδόθηκαν κάτω από το βάρος των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων του “Ελεύθερου Τύπου”.

Το αναφέρουμε γιατί εξαφορμής αυτής της τρομερής ιστορίας γνωριστήκαμε και με τον Αντώνη Σαμαρά, που χειροκροτούσε το καθήκον των δημοσιογράφων να λένε την αλήθεια και να μην βάζουν μπροστά απο αυτήν φιλίες με υπουργούς και φίλους υπουργών.

Image result for σαμαρασ

Ω των συμπτώσεων…
Την ώρα που άρχισε να προβάλλεται αυτή η ταινία-ορόσημο για πλείστους όσους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε δίωξη στον Στ.Παπασταύρου, τον δικηγόρο -πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ.

Η δικαστική έρευνα άρχισε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού ύψους σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ .

Κοινός παρονομαστής στην υπόθεση η υπεράκτια εταιρεία Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους η οποία φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην καταβληθεί ο φόρος που είχε καταλογιστεί για το έτος 2007 στον κ. Παπασταύρου και στους γονείς του που εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού.

Ο κ. Παπασταύρου έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στην τράπεζα HSBC ανήκει στην εταιρεία Stabri Limited της οποία μόνος ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από τον ίδιο τον Σάμπι Μιωνή ήταν αποταμιευτικός χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη από ��ον κ. Παπασταύρου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Παπασταύρου όταν έκλεισε ο λογαριασμός τον Ιούνιο 2011 όλα τα χρήματα επιστράφηκαν στον επιχειρηματία.

Image result for παπασταυρου

Αν και το σκέλος της φοροδιαφυγής για το οποίο ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς με την καταβολή των φόρων αρχειοθετήθηκε, σκέλος αυτής της υπόθεσης παρέμεινε στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία κατέληξε στην άσκηση των ποινικών διώξεων.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνδέεται με τον αναλογούντα φόρο ύψους 460.000 ευρώ που φέρεται ότι προσπάθησε να μην καταβάλλει για το 2007 ο ίδιος αλλά και η μητέρα του.

Η υπόθεση φαινόταν ότι πήγαινε στο αρχείο και λίγοι έδωσαν σημασία στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έκαναν δικαστικοί λειτουργοί που έκαναν το καθήκον τους, σε αντίθεση με άλλους…
Η δικαστική συνδρομή δόθηκε και τα ευρήματα απο αυτά οδήγησαν στην άσκηση της δίωξης..

Τι έλεγε ο Παπασταύρου

Ο ίδιος πάντως ο Σταύρος Παπασταύρου, σε παλαιότερη ανακοίνωση του, αναφερόμενος στα στοιχεία από τις Παρθένους Νήσους, απαντούσε ότι ο ίδιος είναι εμπιστευματούχος της εταιρίας και για το λόγο αυτό η αλληλογραφία είναι στο όνομά του, επιμένοντας ότι «οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρίας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)»

Καθοριστικές ήταν και οι αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τον Παπασταύρου και τις σχέσεις τους με τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά.
Εξαιτίας αυτών των αποκαλύψεων ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στη Βουλή τη ΑΘΛΙΑ δήλωση “Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου”.

Η «παραδείσια» εταιρία με την Μαρέβα

Image result for μαρεβα

Η δήλωση είναι άθλια και προφανώς (πολιτική) θηλιά για τον Α.Σαμαρά, ακριβώς γιατί δεν περίμενε, αλλά έσπευσε να προκαταλάβει την κρίση της Δικαιοσύνης, για την δίωξη.
Στη συνέχεια ήρθαν κι άλλες αποκαλύψεις από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως αποκαλύφτηκε τον Φεβρουάριο του 2016, ο Παπασταύρου ήταν συνέταιρος σε ofsshore εταιρία με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο λόγος για την εταιρία MG Capital την οποία ίδρυσε το 2007 η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο ΦΕΚ, με α��. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, αναφέρεται πως: «Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης».

Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.

Αυτή η πλευρά αναδείχθηκε στα PANAMA PAPERS και πάει λέγοντας.
Η λίστα Λαγκάρντ έχει έναν λογαριασμό μαμούθ μισού δις ευρώ, ο οποίος κρύβει τρομερά μυστικά και η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά τον κάλυψαν.

Image result for panama papers

Και σ αυτόν τον λογαριασμό και αρκετούς άλλους το όνομα “Μιονί” υπάρχει.
Μέχρι να αποκαλυφθεί και ο τελευταίος μετέχων του λογαριασμού αυτού δικαιούται κανείς να πιστεύει ότι θηριώδεις λογαριασμοί κρύβουν θηριώδη συμφέροντα και ονόματα…

Λίγο μετά την αποκάλυψη ότι ο Παπασταύρου δίωκεται για απόπειρα απάτης, δηλαδή για την προσπάθεια να συσκοτίσει την υπόθεση αυτή έγινε σεισμός 4,5 βαθμών στην Αττική, η οποία απλώς “κουνήθηκε” χωρίς να καταγραφεί ούτε πτώση ενός ποτηριού.
Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΙ) ξεπέρασε κάθε προηγούμενη αθλιότητα και παρουσίαζε κτήρια που κατέρρευσαν απο σεισμό στην εικόνα.Προφανώς για να δείξουν τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Τσίπρα…

Προφανώς επίσης ήταν απασχολημένοι με την καταστροφ…, συγνώμη, την διάσωση του Παναθηναϊκού και δεν πρόσεξαν ότι ο σεισμός ευτυχώς, δεν προκάλεσε αυτά που, προφανώς, θα ήθελαν.

Δείτε το και βγάλτε συμπεράσματα για την δημοσιογραφία της ταινίας και την Αλαφούζικη…

Εννοείται πως αν ήθελαν δεν θα έμενε κρυφή καμία απο τις θηριώδεις μίζες που περιέχονται στους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ, όπου υπάρχει ξέμπαρκο (χωρίς ως σήμερα απάντηση…) όνομα πρώην Ελληνα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!

Σφοδρή αντίδραση – απάντηση Μιωνή

Σφοδρή ήταν η αντίδραση στη δίωξη του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος ευθέως την αποδίδει (στο μέτρο που τον αφορά) σε αντισημητικές νοοτροπίες, αλλά και εκδοτικά συμφέροντα, τα οποία νίκησε σε δικαστικές διαμάχες.

Η απάντησή του έχει ως εξής:
Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται για τον πελάτη μου Σάμπυ
Μιωνή

Πληροφορούμαστε ότι δημοσιεύματα επιχειρούν να σκιάσουν το πρόσωπο και
τη δράση του πελάτη μας Σάμπυ Μιωνή, αφήνοντας υπαινιγμούς για την
επιχειρηματική του δραστηριότητα και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο
του, Σταύρο Παπασταύρου. Πρωτίστως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το
ποσό που καταλογίσθηκε στο δικηγόρο του καταβλήθηκε στο Ελληνικό
Δημόσιο μέχρι να κριθεί δικαστικά η υπόθεση.

Αναφορικά με τον πελάτη μας Σάμπυ Μιωνή, θα πρέπει να επισημανθεί ότι
όπως διαπιστώθηκε από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, αυτός κατοικεί
στο Ισραήλ και αναπτύσσει διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα με
απολύτως νόμιμο τρόπο και ως εκ τούτου δεν έχει καμία φορολογική
υποχρέωση στην Ελλάδα. Είναι γνωστός ακτιβιστής με έντονη κοινωνική
και φιλανθρωπική δράση. Άλλωστε, εκπροσωπώντας τον, έχουμε
επανειλημμένα επικοινωνήσει με τις Ελληνικές Αρχές αλλά δεν έχουμε
λάβει καμία απάντηση. Επίσης δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία κλήσ�� μέσω
δικαστικής συνδρομής που να καλεί τον πελάτη μας σε κατάθεση για
οποιαδήποτε υπόθεση. Για τον λόγο αυτό, τα σχετικά δημοσιεύματα μας
προκαλούν μεγάλη έκπληξη διότι δεν καταλαβαίνουμε πως σε μια
δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά
προσώπου χωρίς αυτό να έχει προηγουμένως κληθεί από τις Αρχές να δώσει
εξηγήσεις και χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία απολύτως διαδικασία
νόμιμης κλήσης του ενώπιον των Αρχών όπως προβλέπεται από τις διεθνείς
συμβάσεις.

Για τους λόγους αυτούς δεν κατανοούμε τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί
δίωξης και τον σκοπό που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν. Άλλωστε είναι
αξιοπερίεργο ότι η φερόμενη δίωξη έγινε γνωστή στο Σάμπυ Μιωνή από τα
δημοσιεύματα των ΜΜΕ και όχι από τη δικαστική αρχή η οποία μέχρι
σήμερα δεν έχει ενημερώσει σχετικά τον πελάτη μας. Για ποια απόπειρα
απάτης άραγε μιλάμε όταν το καταλογισθέν ποσό καταβλήθηκε στο Ελληνικό
Δημόσιο και μάλιστα ενώ η δικαστική κρίση εκκρεμεί;

Αναρωτιόμαστε, μήπως τα δημοσιεύματα συνδέονται με το γεγονός ότι
πρόσφατα ο Σάμπυ Μιωνής κέρδισε μια πολύ σημαντική δίκη κατά ελληνικής
εκδοτικής εταιρίας και στελεχών της. Κατά τη σχετική δικαστική
απόφαση, ο Σάμπυ Μιωνής πρέπει να αποζημιωθεί με ποσό εκατοντάδων
χιλιάδων ευρώ, με το οποίο έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει
φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ήδη, τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα των
αντιδίκων του έχουν κατασχεθεί και οι προσωρινές διαταγές αναστολής
εκτέλεσης που υπέβαλαν έχουν απορριφθεί.

Με ιδιαίτερη ανησυχία, έχουμε ενημερώσει τις Ελληνικές και Ισραηλινές
Αρ��ές ότι ο πελάτης μας είναι στόχος μιας ευρύτατης αντισημιτικής
εκστρατείας από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα και ακροδεξιούς
πολιτικούς. Έχουμε επίσης ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές ότι ο πελάτης
μας είναι θύμα σκευωρίας και άλλων ποινικών αδικημάτων για τα οποία θα
κινηθούμε δικαστικά, όπως με επιτυχία κάναμε και στο παρελθόν. Θα
πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 1939 και
αντισημιτικές επιθέσεις σαν αυτή δεν πρέπει και δεν θα γίνουν ανεκτές.
Έχουμε την ελπίδα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει
αποτελεσματικά τον εαυτό της από ανθρώπους που υποκινούμενοι από
θρησκευτικό και φυλετικό μίσος, χρησιμοποιούν την τέταρτη εξουσία
(ΜΜΕ) για να την παραπλανήσουν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης