Skip to main content

Δύο ακίνητα δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικά στη Θράκη

peiraiosΉδη πωλήθηκαν ακίνητα σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, ενώ υπό πώληση βρίσκεται γραφείο στην Καβάλα
Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες έχουν “μπει” για τα καλά στη ζωή μας, κι αυτό αποδεικνύουν οι δυο πρώτες επιτυχημένες δημοπρασίες και, άρα, πωλήσεις, που αφορούν ακίνητα σε
Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.
Πιο αναλυτικά μια ευρεία γκάμα από ακίνητα προφέρονται προς πώληση, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας properties4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς.

Όλα τα ακίνητα αποτελούν ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς και έχουν ελεγχθεί από τον Τομέα Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας προκειμένου η αγορά να ολοκληρωθεί γρήγορα και ομαλά, ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον ιστότοπο και μέσα σε μερικά απλά βήματα να βρεθεί μια “ανάσα” από την αγορά, η οποία προϋποθέτει την συμμετοχή του σε δημοπρασία και την ανάδειξή του σε πλειοδότη.

Η πρώτη ανοικτή δημοπρασία ακινήτων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας και σε αυτήν προσφέρθηκαν 58 ακίνητα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία υποβολής προσφοράς μέχρι και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της δημοπρασίας στην τιμή της «άμεσης αγοράς» που αναγραφόταν στο site και να αποσύρουν το ακίνητο από τη διαδικασία της δημοπρασίας.
Σε αυτό το στάδιο, συνολικά υπεβλήθησαν 16 προσφορές άμεσης αγοράς για 9 ακίνητα. Για όλα αυτά τα ακίνητα κατεβλήθησαν οι προκαταβολές και βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της πώλησης. Για τα υπόλοιπα ακίνητα υπεβλήθησαν, μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, 180 προσφορές για 30 ακίνητα, εκ των οποίων η τράπεζα ενέκρινε τις πλειοδοτούσες προσφορές για 20 ακίνητα. Το συνολικό αντίτιμο των 29 ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμφωνήθηκαν στην τιμή της «άμεσης αγοράς», ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα δανειοδότησης ενδιαφερομένων, είτε για «άμεση αγορά» είτε για αγορά μέσω της δημοπρασίας και προεγκρίθηκαν 14 αιτήματα δανείων. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δημοπρασία εκδήλωσαν πάνω από 230 φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και επαγγελματίες του χώρου. Από τα 230 αιτήματα συμμετοχής εγκρίθηκαν πάνω από 150.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗΜεταξύ των ακινήτων που πωλήθηκαν ήταν και δύο στη Θράκη, σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη αντίστοιχα, ενώ προς πώληση βρίσκεται κι ένα ακόμη ακίνητο στην Καβάλα.

Πιο αναλυτικά, πωλήθηκε μεζονέτα στην Αλεξανδρούπολη, 201 τ.μ., με αντικειμενικά αξία τα 89.039 ευρώ επί της οδού Κολοκοτρώνη 21 & Οδυσσέως. Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για διώροφη μεζονέτα με υπόγειο, ισόγειο, όροφο (56 τ.μ. έκαστο) και σοφίτα (32 τ.μ.), σε συγκρότημα τριών διώροφων μεζονετών μ�� κεραμοσκεπή, σε άριστη κατάσταση. Στη μεζονέτα ανήκει και η αποκλειστική χρήση ακάλυπτου 98 τ.μ. Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων πραγματοποιείται με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Το υπόγειο περιλαμβάνει 2 αποθηκευτικούς χώρους και λουτρό. Στο ισόγειο βρίσκεται ένας ενιαίος χώρος σαλονιού, κουζίνας – τραπεζαρίας και WC, ενώ ο 1ος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια και λουτρό. Η σοφίτα διαθέτει έναν ενιαίο χώρο και WC. Η περιοχή του Αγ. Βασιλείου χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ρυμοτομία, χώρους πράσινου και απέχει μόλις 1 χλμ. από την παραλία. Την περιοχή διασχίζει η νέα περιφερειακή οδός της πόλης.

Επίσης, πωλήθηκε διαμέρισμα 31 τ.μ. στην Ξάνθη, με αντικειμενική αξία 24.919 ευρώ, επί της οδού Καραϊσκάκη 21. Σύμφωνα με την περιγραφή του πρόκειται για διαμέρισμα 4ου ορόφου 40,00 τ.μ. (30,53 τ.μ. καθαρά) σε εξαώροφη πολυκατοικία επί της οδού Καραϊσκάκη 21 στην Ξάνθη σε περιοχή όπου τα κτίρια έχουν μικτή χρήση (ισόγεια καταστήματα και κατοικίες). Αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα, έχει ένα λουτρό και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στη πόλη της Ξάνθης βρίσκεται έδρα Πολυτεχνικής Σχολής και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τέλος, υπό πώληση βρίσκεται γραφείο 186 τ.μ. στο κέντρο της Καβάλας, αντικειμενικής αξίας 212.683 ευρώ, με έτος άδειας το 1980, επί της οδού Μητροπόλεως 8Α & Ερυθρού Σταυρού.Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες έκαναν “πρεμιέρα” στη ζωή μας και ήδη συμβαίνουν και μέσα στη Θράκη.πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης