Skip to main content

Εγκλημα στον Νέο Κόσμο: Τον σκότωναν σε… ζωντανή σύνδεση!

%25CE%25B2%25CE%25B2%25CE%25B2%25CE%25B2%25CE%25B2Τον σκότωναν σε… ζωντανή σύνδεση! Ξυλοφόρτωσαν μέχρι θανάτου 54χρονο εισοδηματία για να τους δείξει την κρύπτη στο δάπεδο, που είχε χρήματα και λίρες. Το
ανατριχιαστικό είναι πως οι δράστες βρίσκονταν σε… ανοικτή επικοινωνία με τους συνεργούς τους κατά τη διάπραξη της άγριας δολοφονίας. Δυστυχώς το θύμα είχε διαδώσει την οικονομική του επιφάνεια.

Ένας από τους ενοικιαστές φούρνου, ιδιοκτησίας του θύματος, κοινοποίησε την πληροφορία σε έναν Αλβανό, προκειμένου εκείνος να σχεδιάσει την ληστεία και πληροφοριοδότης να πάρει μερίδιο από αυτή. Η άγρια δολοφονία είχε καταγραφεί στις 9 Μαρτίου 2016 στον Νέο Κόσμο Αττικής. Οι δράστες μετά τη σύλληψή τους από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής υποστηρίζουν πως ήταν «ατύχημα» ο θάνατος του θύματος, ωστόσο ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες είχε επέλθει ο βίαιος θάνατος.

Οι δύο δολοφόνοι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου προκειμένου να τους αποκαλύψει που έκρυβε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Παραμένει άγνωστο αν κατάφεραν να πάρουν κάτι, καθώς οι αστυνομικοί μετά το έγκλημα και λεπτομερή έρευνα εντόπισαν την κρύπτη στο πάτωμα του σπιτιού όπου το θύμα έκρυβε 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες!

Ο Αλβανός, δημιούργησε την «εκτελεστική» ομάδα, που αποτελείτο από δύο Έλληνες και έναν Ρουμάνο, ο οποίος θα έκανε τον τσιλιαδόρο κατά τη διάπραξη της ληστείας. Για την υπόθεση στις 27 Μαρτίου 2018 συνελήφθησαν ο 38χρονος φυσικός αυτουργός, ο 35χρονος πληρ��φοριοδότης, ενώ κατηγορούνται τρία ακόμη άτομα.

Ο Ρουμάνος βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για κλοπές, ενώ ο Αλβανός «οργανωτής» βρίσκεται στο εξωτερικό, και διαφεύγει ο δεύτερος δολοφόνος. Οι συλληφθέντες κατά την εξέτασή τους αποδέχθηκαν τις κατηγορίες, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις πράξεις τους όπως και τον σκοπό τους να αφαιρέσουν χρήματα και λίρες από το σπίτι του θύματος, αποδίδοντας όμως τον θάνατό του σε «ατύχημα»!

Οι αστυνομικοί πέρα από τα εργαστηριακά ευρήματα, είχαν υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψε τους δράστες, όπως και τα στοιχεία «ανοικτής» επικοινωνίας τους κατά τη διάρκεια της ληστείας. Στο σπίτι του 38χρονου δολοφόνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, κάρτες SIM, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ηθική αυτουργία από κοινού στην ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης