Skip to main content

Εμπορος κατηγορείται για πλαστογραφία με χρήση

Επιταγή

Δύο υποθέσεις με κατηγορούμενο έναν Ροδίτη που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή για πλαστογραφία με χρήση των υπογραφών συνεταίρου του σε επιταγές εταιρείας που είχε λυθεί οι οποίες διατέθηκαν στην εταιρεία αλλαντικών «ΝΙΚΑΣ ΑΕ» για την αγορά μεγάλων ποσοτήτων αλλαντικών και
τυριών και σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, µε ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσµα, για κακουργηµατική απάτη σε βάρος της εταιρείας αλλαντικών «Δ. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» θα απασχολήσουν το Πενταμελές Εφετείο Δωδε��ανήσου.

Ο κατηγορούµενος κατά το έτος 2000 αφού έλαβε ένα µπλοκ επιταγών από τράπεζα στο όνοµα της εταιρείας «ΕΥΡΩΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ 1 ΕΠΕ» φέρεται να παρέστησε ψευδώς στον νόµιµο εκπρόσωπο της εταιρείας υπό την επωνυµία «ΝΙΚΑΣ ΚΩΣ ΑΕ» ότι η ανωτέρω εταιρεία είναι οικονοµικώς φερέγγυα και ότι δύο επιταγές ποσού 88.041 ευρώ η κάθε μια έχουν εκδοθεί νοµίµως, πείθοντάς τον να τις αποδεχτεί ως τίµηµα πώλησης εµπορευµάτων.
Η αλήθεια ήταν ότι η ανωτέρω εταιρεία είχε λυθεί το 1999 µε πράξη συµβολαιογράφου και ότι οι επιταγές είχαν νοθευτεί από τον κατηγορούµενο αφού στη θέση των εκδοτών είχε θέσει ως δεύτερη υπογραφή κατ’ αποµίµηση και άνευ της ρητής συναίνεσης αυτού την υπογραφή του µηνυτή και συνδιαχειριστή της ανωτέρω εταιρίας Κ. Βρ.

Με τον τρόπο αυτό φέρεται να αποκόµισε όφελος ύψους 176.082 ευρώ βλάπτοντας συνάµα την περιουσία της εταιρείας «ΝΙΚΑΣ ΑΕ» µε το αντίστοιχο ποσό, αφού οι επιταγές εµφανίσθηκαν προς πληρωµή στην τράπεζα και σφραγίσθηκαν ελλείψει επαρκούς υπολοίπου.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην συνέταιρός του και μηνυτής Κ. Βρ. εξήγησε ότι η εταιρεία, παρότι είχε υπογραφεί συμφωνητικό για τη λύση της δεν είχε λυθεί διότι δεν έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την δημοσίευση της απόφασης. Η λύση της ολοκληρώθηκε το 2004 μετά από πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο ίδιος. Τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πράγματι είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του σε 10 επιταγές ύψους 30 εκατ. δρχ έκαστη οι οποίες δόθηκαν στην εταιρεία «ΝΙΚΑΣ ΑΕ» έναντι της αντικαταβολής εμπορευμάτων και ότι ήταν μεταχρονολογημένες.

Από τις επιταγές αυτές 8 πληρώθηκαν ενώ οι πρώτες δύο εμφανίστηκαν ενωρίτερα από την ημερομηνία πληρωμής τους από την εταιρεία και σφραγίστηκαν.
Στη δίκη με πολιτικώς ενάγοντα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο της εταιρείας αλλαντικών «Δ. & ��. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» κ. Αλ. Υφαντή φέρεται να προέκυψε ότι ο Ροδίτης, κατόρθωσε να αγοράσει εµπορεύµατα αξίας 165 εκατ. δρχ, την αποπληρωµή των οποίων έκανε µε µεταχρονολογηµένες ακάλυπτες επιταγές. Αφού πώλησε τα εµπορεύµατα σε ξενοδοχεία της Ρόδου, σε τιµές χαµηλότερες εκείνων που επικρατούσαν στην αγορά, εξαφανίστηκε και διαµένει πλέον στην Αµερική, όπου λειτουργεί εστιατόρια!

Ο κ. Υφαντής επέµεινε κατ’ επανάληψη ότι ενεργό ρόλο στην εξαπάτησή του, είχε και ο πρώην υπάλληλός του, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία “ΝΙΚΑΣ ΑΕ” και εγνώριζε ότι ο κατηγορούµενος είχε οφειλές ύψους 90 εκατ. δρχ στην εταιρεία. Εντούτοις τον παρουσίασε, όπως ισχυρίστηκε, ως άτοµο φερέγγυο και του έδωσε πίστωση ύψους 120 εκατ. δρχ και 45 εκατ. δρχ σε προϊόντα, ενώ εγνώριζε ότι ήταν µειωµένης οικονοµικής δυνατότητας, έχοντας οφειλές µεγάλου ύψους στον προηγούµενο εργοδότη του.
Ο κ. Υφαντής αλλά και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκαν παραπέρα ότι ο κατηγορούµενος δηµιούργησε και λειτούργησε την εταιρεία «ΙΜΠΕΡΙΑΛ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» η οποία ήταν ουσιαστικά εταιρεία “ριχτάρι”, και αποκλειστικός της σκοπός ήταν να συναλλαγεί µε την «Δ. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» για την αγορά των συγκεκριµένων προϊόντων και την εξαπάτησή της, αφού καµία άλλη δραστηριότητα δεν είχε.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης