Skip to main content

Ζητάει και τα ρέστα: Yπάλληλος απολύθηκε αλλά ζητά από το ΣτΕ να επανέλθει στη θέση του

steΤην ακύρωση της πειθαρχικής ποινής που του έδειξε τον δρόμο προς την απόλυση, ζητεί από το ΣτΕ σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος πηγαίνοντας στις φυλακές όπου
εργαζόταν, συνελήφθη, έχοντας επάνω του 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο ίδιος δήλωσε τοξικομανής, ενώ σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, η ποσότητα της κοκαΐνης προοριζόταν για εισαγωγή στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση ναρκωτικών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ κηρύχθηκε αθώος από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές.

Η σύλληψη του έγινε το 2014, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν υπολείμματα χασίς και ηρωίνης.

Οι κρατούμενοι δεν είχαν να πουν «καλό λόγο» για τον υπάλληλο, υποστηρίζοντας ότι:

διένειμε διάφορα ναρκωτικά σε κρατούμενους (ηρωίνη, χασίς και χάπια) και ότι είχε ζητήσει συνεργασία με κρατούμενο για τη διακίνηση των ναρκωτικών, -ότι πάγωνε τις κάμερες ελέγχου προκειμένου να μοιράσει τα ναρκωτικά ή ότι τα έκρυβε μέσα σε πακέτα από τσιγάρα

Αντίθετα οι συνάδελφοί του υποστήριξαν ότι ουδέποτε αντιλήφθηκαν να εμπορεύεται ναρκωτικά στις φυλακές, γνώριζαν ωστόσο το πρόβλημα της εξάρτησης του.

Στην προσφυγή του ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι η απόφαση της απόλυσης τους είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης