Skip to main content

Η βουλευτίνα εξαδέλφη Μητσοτάκη, ο Καμμένος, ο Σόρος και τα χαμένα κονδύλια…

kammenossorros1Από ΜΚΟ δεν ξέρουμε…Τον λυσσώδη αγώνα να πληγεί ο Πάνος Καμμένος με κάθε τρόπο και να ανατραπεί η κυβερνητική πλειοψηφία-ισορροπία τον ζούμε από
την πρώτη ημέρα αυτής της Κυβέρνησης.
Τον φιλελληνισμό” του Σόρρος τον τραγουδούσαν και οι πέτρες στα Σκόπια την εποχή του Γκρούεφσκι.
Την ωμή συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και των εκεί εγκλημάτων από τους ευρωπαίους που κόπτονται για διαφάνεια στην Ελλάδα και για το ευρώ των συνταξιούχων την καταγγέλλουν κάθε μέρα διάφοροι.
Τελευταίος μόλις προχθές με ερώτηση στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος.

Την προσπάθεια να δημιουργήσουν “θέματα” στην Ελλάδα διάφορες ξένες δυνάμεις με πιο κοντινή την Τουρκία την ζούμε.
Την εκμετάλλευση των προσφυγικών ροών με πράκτορες ξένων δυνάμεων και την προσπάθεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε “εκρηκτικό” χώρο μέσω αυτών την έχουν επισημάνει πολλοί.
Τον τελευταίο εναντίον Καμμένου θόρυβο για την διαχείριση των ευρωπαίκών κονδυλίων την ακούσαμε και τη μάθαμε μέσω μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας τελευταίας “κοπής”.

Μικρογραφία

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν μπροστά δήλωσαν ότι στα 36 χρόνια που δουλεύουν τέτοια επίθεση σαν αυτή που τους έκανε ο καταγγελθείς από αυτούς Πάνος Καμμένος δεν είχαν ξανά.

Προφανώς δεν είχαν βρει καμία διαφθορά σε αυτά τα 36 χρόνια, ούτε έμαθαν για τη λίστα Λαγκάρντ, τους εκεί παρεπιδημούντες κλπ και άρα δεν είχαν λόγο να γίνουν οξείς και καταγγελτικοί…
Δεν θα αναπαράγουμε το τι έγραψαν.
Γιατί;
Διαβάστε το ρεπορτάζ της ΖΟΥΓΚΛΑΣ του Μάκη Τριανταφυ��λόπουλου για το θέμα και δεν θα έχετε απορίες γιατί δεν αξίζει η αναπαραγωγή του:

ΖΟΥΓΚΛΑ
Το παρασκήνιο πίσω από την έρευνα της ΟΛΑΦ…

Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κανένας άλλος ελεγκτικός μηχανισμός της Ε.Ε. είχαν διαπιστώσει κακοδιαχείριση ως προς τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτείται η σίτιση των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας ή στα hot spots.

Η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, ήταν απολύτως σαφής την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου σχολιάζοντας αυτήν την υπόθεση.

Επεσήμανε, δε, πως επειδή ακριβώς δεν υφίστανται στοιχεία στη διάθεση της Κομισιόν που να καταδεικνύουν κακοδιαχείριση, συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση του προγράμματος. Σημειώνεται, για την ιστορία και μόνον, πως επίτροπος Μετανάστευσης είναι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προσωπική πολιτική επιλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όστις, τότε, τον στήριξε στην πορεία ανέλιξής του από τη θέση ενός αγνώστου διπλωμάτη σε αυτήν του ανώτερου στελέχους της Κεντροδεξιάς γενικότερα. Με λίγα λόγια δηλαδή, αν ο κ. Αβραμόπουλος διέθετε επιβαρυντικά στοιχεία, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τα «προβάλει», μόνον και μόνον για να έχει «το κεφάλι του ήσυχο».

Πόθεν προήλθαν οι καταγγελίες

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2013 μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με την επωνυμία «Solidarity Now», η οποία δραστηριοποιείται εντόνως στον τομέα του προσφυγικού. Αυτή η ΜΚΟ είναι το παράρτημα στην Ελλάδα της οργάνωσης «ομπρέλα» που φέρει το όνομα «Open Society Foundation» (ΟSF), της οποίας ηγείται ο γνωστός Τζορτζ Σόρος. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της «Solidarity Now», η οποία στην Ελλάδα λειτουργεί επίσης ως «ομπρέλα» κάτω από την οποία δραστηριοποιούνται άλλες 40 ΜΚΟ (σαράντα), πάντα στον τομέα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ «Solidarity Now» της 23ης Μαρτίου 2018 πληροφορούμεθα πως τη θέση της γενικής διευθύντριας της οργάνωσης αναλαμβάνει η γνωστή οικονομολόγος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου κα Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η κα Λυμπεράκη είναι ανιψιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και 1η εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανήκει, δε, στον «Φιλελεύθερο» χώρο, αφού ως νέα πέρασε από τις τάξεις της ΚΝΕ για να καταλήξει στον Στέφανο Μάνο και από εκεί στο «Ποτάμι».

Η ΜΚΟ «Solidarity Now» φέρεται να έχει καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για τους πρόσφυγες. Οι καταγγελίες αυτές υποβλήθηκαν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητήθηκε η διεξαγωγή έρευνας. Ως φυσικό επακόλουθο, λοιπόν, μιας τυπικής διαδικασίας, η OLAF, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., ανέλαβε να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες. By the Book δηλαδή.

Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα: Γιατί μία οργάνωση ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στο προσφυγικό και μάλιστα εν καιρώ μεταναστευτικής κρίσης, με 40 άλλες ΜΚΟ κάτω από τη σκέπη της, η οποία χρηματοδοτείται με αρκετά λεφτά (14 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία), βρίσκει τον χρόνο, τη διάθεση, την ενέργεια να καταγγείλει και μάλιστα εδώ και έναν χρόνο «κακοδιαχείριση»;

Συμμετείχε, άραγε, σε κάποιους διαγωνισμούς; Διεκδίκησε προγράμματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια; Ζήτησε και δεν έλαβε συμμετοχή σε αυτήν τη δραστηριότητα που αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες; Κατείχε κάποιο μερίδιο σε αυτήν την ιδιότυπη «νέα οικονομική δραστηριότητα» και το απώλεσε;

Διότι η σίτιση, η περίθαλψη και γενικώς η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα είναι μία «νέα οικονομική δραστηριότητα», η οποία αφορά πολλούς ανθρώπους, θεσμούς, υπηρεσίες κ.λπ. αλλά έχει να κάνει και με πολύ χρήμα. Μία λεπτομέρεια. Το Ακαθάριστο Εισόδημα της Λέσβου αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, παρά την τουριστική καθίζηση στο νησί λόγω προσφυγικού.

Αυξήθηκε μήπως η παραγωγή ελαιολάδου ή λαδοτυριού; Όχι βέβαια. Η αύξηση οφείλεται στον τζίρο που δημιουργήθηκε από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η ατυχία ορισμένων (των προσφύγων) προσφέρει ευκαιρίες σε άλλους (τους διαχειριστές), δηλαδή στις οργανωμένες ομάδες παρέμβασης, όπως τις ΜΚΟ. Ουκ ολίγα ήρθαν στο φως τελευταία κι άλλα τόσα θα δημοσιοποιηθούν αργότερα. Ακόμα και συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσφύγων καταδείχτηκε και κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία πρώτη προσέγγιση του ζητήματος που εγείρεται από την έρευνα της OLAF και το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος της πολιτικής διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αποτελεί, επίσης, βασικό όπλο του δικτύου ενημερωτικής αναπαραγωγής της επιχειρηματολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης εσχάτως, αφού, πάντα εσχάτως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακάλυψε το «αίσχος της Μόριας», δηλαδή το συλλογικό όνειδος το οποίο προσβάλλει τη χώρα εδώ και χρόνια, θα την κατατρέχει για πολλά χρόνια ακόμη και για το οποίο θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί και η τελευταία πέτρα σε αυτόν τον τόπο.

Χρονικά το «ενδιαφέρον» της ΝΔ για τη Μόρια συνέπεσε με την «έρευνα για κακοδιαχείριση», την οποία προκάλεσε μία ΜΚΟ η οποία διοικείται από συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Συμπτώσεις!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Solidarity Now αποτελείται από τους:

Ζαββό Στέλιο – Πρόεδρο (CEO της Zeus Capital Partners) Real Estate

Αλιβιζάτο Νίκο – Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου/Πανεπιστήμιο Αθηνών

Βιδάλη Ευθύμιο – Επιχειρηματία, (Συνιδρυτής της Zeus Capital Partners)

Διαμαντούρο Νικηφόρο – Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης/Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δοξιάδη Αρίστο – Εταίρο/Venture Capital Investor.

Καβουνίδη Τζένη – Ερευνήτρια/Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών/Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ματσαγγάνη Μάνο – Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών/Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νομικού Καλυψώ – Επιχειρηματία

Χρήστο Ροζάκη-Καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου/Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τριανταφυλλίδου Άννα – Καθηγήτρια/Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης