• Αρχική
 • Αρθρογραφία
 • Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ. ΌΠΩΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ. ΌΠΩΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ

Greek Flag Kalymnos 1 777x437 1 6131876b

Greek Flag Kalymnos 1Η πραγματική ιστορία γράφεται πολλές γενιές μετά τα γεγονότα. Κάποτε ρωτήσαν τον Τσου Εν Λάι τον τότε πρωθυπουργό της Κίνας1973, τι επιπτώσεις είχε η γαλλική επανάσταση στην Κίνα. Και εκείνος απάντησε ότι: <<Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω. Έχουν περάσει μόνο 200 χρόνια>> Έτσι λοιπόν έρχονται στην επιφάνεια σιγά-σιγά, γεγονότα του έπους του 1940 που
αγνοούσαμε για ανθρώπους οι οποίοι ήταν άκαπνοι και ακατάλληλοι, κρυμμένοι στα υπόγεια της Μεγάλης Βρετάνιας, παίζοντας το ρόλο του αρχιστρατήγου και οι οποίοι εξέδιδαν διαταγές εθνοπροδοτικές με την έναρξη του πολέμου.
ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΤΟ 1940 ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
13018}30.10.1940 τηλεγραφική
13168}31.1Ο.1940 κρυπτογραφική
οι οποίες έλεγον επί λέξη
…… Η μεραρχία να μην
αγκιστρωθή εις το καλπάκι, αλλά ν�� συμτυχθή προς Μέτσοβον [Κυρια προσπάθεια]αποστέλλουσα προς τον κάτω ρούν του αράχθου απόσπασμα εκ 3 -4 ταγμάτων και 2-3 πυροβολαρχίας….
Αρα Ηπειρώται πολεμισταί εγκαταλείψατε την Ηπειρο και τις εστίες σας στο έλεος του κατακτητού για να σώσετε το σαρκίον σας,και,,,, βλέπουμε.
ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ
Ως διοικητής της Μεραρχοίας ευρέθη προ δεινού προβλήματος και παρακούσας έλαβεν την ιδίαν εύθύνην όπως, διαθέτων τον όγκον της Μεραρχίας επί της ωργανωμένης τοποθεσίας Ελαίας, αντιτάξη σθεναράν άμυναν άνευ ιδέας υποχωρήσεως και δώση την αποφασιστικήν μάχην προς τον ισχυρόν αντίπαλον. Και επέτυχε.

Αυτό ήταν το πρώτο κοσμοιστορικό ΟΧΙ του Κατσιμήτρου προς το <ανοηταίον>, όπως χαρακτηρίστηκε από αρμοδίους κριτικούς <Κέντρον>, το οποίον, για το λόγο ακριβώς, αυτό, τον κατέτρεξε, μετά τον θρίαμβο του Καλπακίου, κατά τον πιο ανελέητο και τον πιο αδιάκοπο τρόπο.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται.
Ο βασιλεύς της χώρας δεν γνώριζε αυτές τις διαταγές;
Ο πρωθυπουργός-δικτάτορας της χώρας δεν γνώριζε; Τότε πως του απένειμε η ιστορία τέτοιο σπουδαίο ρόλο;

Βιβλιογραφία
Ταξίαρχος Α. Τσουκανέλης: Χαραλαμπος Κατσιμήτρος Ο Πρόμαχος της Ηπείρου.

Τότε λέγαν πόλεμο και διέταζαν υποχώρηση. Τώρα λένε χρωστάμε δάνεια στην Γερμανία αλλά δεν απαιτούν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Σχόλιο

 • Δυστυχώς οι Ούννοι ΔΕΝ μας οφείλουν πολεμικές αποζημιώσεις, παρά μόνο το κατοχικό δάνειο ΣΥΝ τόκους… Γιατί; Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας. Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.
  Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).
  Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς. Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.
  Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Αυτή τη συμφωνία διαγραφής χρέους, επικαλέστηκε για το ελληνικό χρέος και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012.
  Εύκολα λοιπόν όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε δύο πράγματα. 1. Ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πάρει Γερμανικές αποζημιώσεις γιατί έχουμε υπογράψει για τη διαγραφή του χρέους της Γερμανίας και
  2. Η Γερμανία αρνείται να παραχωρήσει το δικαίωμα που της παραχώρησε απλόχερα η Ελλάδα όταν ήταν η Γερμανία δεν ήταν απλά ηττημένη αλλά και υπεύθυνη για την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας σε ανθρώπινο δυναμικό μια και η Ελλάδα έχασε το 10% του συνολικού πληθυσμού της και το 42% του ενεργού πληθυσμού της, το 87% των υποδομών της, το 100% του χρυσού της και την παρέδωσε κυριολεκτικά στη δίνη του συμμοριτοπολέμου μια και με συνθήκη παρέδωσε στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ τα όπλα της για να συνεχίσουν οι κομμουνιστές τον "αγώνα" τους για κυριαρχία επί της Ελληνικής επικράτειας.
  Αν δεν είναι αυτό εκδίκηση, από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, για το ότι της οφείλει στο μεγαλύτερο ποσοστό της, την ήττα της στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
 • 0
 • 2.304.659