Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΏΣΣΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ

ed0f58db d86e 4064 8967 d8466ce99306Ουδείς δύνα��αι να αρνηθή ότι η νέα Ελληνική συνάπτεται προς την αρχαίαν πολύ στενώτερον ή η σημερινή Γερμανική προς την επί Καρόλου του Μεγάλου।
H Steinthal Ιστορία της Γλωσσολογίας
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
Ενώ η ελληνική Βουλή ψηφίζει νόμους εξοντωτικούς για την Ελληνική, η Γαλλική Εθνοσυνέλευσις εγκρίνει δρακόντειους νόμους, το 1994, για την προστασία της Γαλλικής από την εισβολή της Αγγλικής, οι οποίοι προβλέπουν χρηματικές ποινές, αλλά και ποινές φυλακίσεως για τους Γάλλους, που χρησιμοποιούν και που επιμένουν να χρησιμοποιούν αγγλικές λέξεις। Αγανακτούν και διαμαρτύρονται σήμερα οι πάντες για λεξιπενία,το φτωχό λεξιλόγιο, των νέων μας και για το χαμηλό επίπεδο των γνώσεών των। Δεν διεμαρτύροντο όμως, όταν οι δημαγωγοί και οι τσαρλατάνοι της παιδείας, αυτοχρισθέντες σε πρωτόφαντους ψυχολόγους και παιδαγωγούς, διεκήρυσσαν και εφήρμοζαν επί είκοσιν ολόκληρα έτη τα εκμαυλιστικά των προγράμματα της φυγοπονίας και του διωγμού της Ελληνικης। Η ανάπηρη γλώσσα, που χρησιμοποιεί, σήμερα η ατυχής ελληνική νεολαία, οφείλεται στα γλωσσοκτόνα Διατάγματα και στα Διατάγματα, που υπεβίβασαν τη στάθμη των σπουδών και των γνώσεων।
Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά, κατά τον Εθνεργέτη Ρήγα τον Βελεστινλή।
Πως όμως θα συλλογισθεί ελεύθερα εκείνος, που χρησιμοποιεί ανάπηρη γλώσσα; Ηανάπηρη γλώσσα δημιουργεί και συλλογισμούς και έργα ανάπηρα। Άρα ουδέποτε θα, συλλογάται καλά, ο χρησιμοποιών ανάπηρη γλώσσα.

Σχόλια (0)

 • Επί Κυβερνήσεως Ράλλη, τελευταίος Ν.Δ. Πρωθυπουργός, πρίν ανέβει τό ΠΑ.ΣΟ.Κ τό 1981, ήταν ή Κυβέρνησή του η οποία έδωσε τήν πρώτη "φάπα" στήν Ελληνική γλώσσα!

  Μετά τό 1981, ακολούθησε πλήρη "κλωτσοπατινάδα" καί μαζική επίθεση είς βάρος τής Ελληνικής γλώσσας!

  Σ��ό εξωτερικό καί συγκεκριμένα στήν Αμερική πρίν από 10 περίπου χρόνια, αποφάσισαν νά διδάσκονται υ��οχρεωτικά τά Αρχαία Ελληνικά στά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, στούς κλάδους Μαθηματικών καί Τεχνολογίας!

  Τά πολλά λόγια είναι φτώχεια!
  Η σιωπή είναι χρυσός!
  Ο νοών νοήτω!
  ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ σέ πλήρη εξέλιξη σέ όλες τίς βαθμίδες, εκτός καί εάν "κάποιοι" πού υπηρετούν ξένα συμφέροντα μέ "βαφτίσουν" ξαφνικά ονειροπαρμένο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
 • 0
 • 2.304.245