Skip to main content

Η κοπροφαγία του κ. Ιορδάνη” – του Θεόδωρου Δ. Παναγόπουλου

aoristies-placeholder image



Πριν λίγες ημέρες, ο βουλευτής κ.Ιορδάνης ��ζαμτζής, με δηλώσεις του προκάλεσε την χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία. Ο συμπατριώτης μας τ.δικαστής & συγγραφέας κ.Θεόδωρος Παναγόπουλος φρόντισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να δώσει μια απάντηση που νομίζουμε ότι είναι αυτή που θα θέλαμε όλοι οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες να δώσουμε…

Η κοπροφαγία του κ. Ιορδάνη Του Θεόδωρου Δ. Παναγόπουλου

1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Ο κ. Ιορδάνης, επί τέλους, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Που ακούστηκε, σου λέει, να μπορεί να τα βγάλει πέρα, ένας βουλευτής , με 5.450 ευρώ τον μήνα; ξέρετε , συνεχίζει, ότι υπάρχουν συνάδελφοί μου, που τρώνε τα περιττώματά τους για να ζήσουν; λαϊκά φυσικά το είπε.
Και ο φίλος και συνάδελφός του, αξιότιμος κ. Γεράσιμος, διαμαρτύρεται ολοφυρόμενος, ότι δεν του φθάνει η βουλευτική του αποζημίωση και τις ώρες που του περισσεύουν από την Βουλή και τα τηλεπαράθυρα, κάνει τον γιατρό, για να ζήσει την οικογένειά του.
Και η Βουλή τι κάνει; δεν έχει συσσίτια για αυτές τις περιπτώσεις; Η εκκλησία, οι Δήμοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Αφήνουν έτσι τους βουλευτές τους να πεινάνε; καλά, γιατί δεν μας το έλεγαν τόσο καιρό, να ανοίξουμε ένα λογαριασμό στην τράπεζα, υπέρ των αναξιοπαθούντων και κοπροφάγων βουλευτών;

Αλλά αν δεν μπορούν να ζήσουν οι βουλευτές με 5.450,
γιατί δεν ρωτάνε πως τα καταφέρνουν και ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας με 450 ; γιατί δεν ρωτούν , την χήρα γειτόνισσά μου, με σύνταξη 365 ευρώ, χωρίς απολύτως το τονίζω – ΚΑΝΕΝΑ άλλο επίδομα, χωρίς δικό της σπίτι, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και με ένα κορίτσι άνεργο; αυτή θα μπορούσε να τους υποδείξει τον τρόπο, του, πως μπορεί κανείς να ζει κανείς ή να μη ζει, με 365 ευρώ τον μήνα!
Αλλά μια και ο κ. Ιορδάνης, έπρεπε να γνωρίζει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, καλό θα του κάνει να τα ακούσει από την καλή, για να μάθει να μην μας προκαλεί: Τον ερωτώ λοιπόν, { με βάση τα στοιχεία, που παίρνω από τον προϋπολογισμό του 2014, που θα κατατεθεί εντός των ημερών στην Βουλή για επικύρωση} :
Πως γίνεται να πεινάει ένας βουλευτής, όταν κάθε μέρα, –
βρέξει – χιονίσει, τσεπώνει 300 περίπου ευρώ,{ για την ακρίβεια 281,20 }, 8.436 τον μήνα, 101.233 τον χρόνο;
πως γίνεται, ένας βουλευτής να παίρνει, άκουσον –άκουσον – 5.250 ευρώ τον χρόνο για συμμετοχή του σε
επιτροπές ; πως γίνεται, να παίρνει 21.593 ευρώ τον χρόνο για την οργάνωση του γραφείου του;
πως γίνεται να παίρνει 4.550 για έξοδα κίνησης;
τι κόλπα είναι όλα αυτά; ποιόν κοροϊδεύετε; τι επιτροπές και παραμύθια ; μήπως δεν είναι συνταγματική σας υποχρέωσή να συμμετάσχετε γενικώς στην νομοθετική διαδικασία, χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή;
Άφησε, που τα τελευταία χρόνια τα νομοσχέδια έρχονται έτοιμα από το εξωτερικό, στα αγγλικά γραμμένα και οι Επιτηρητές σας, έχουν ακυρώσει και τις επιτροπές σας, ως περιττές !
Αλλά και το άλλο. Τι σημαίνει ” οργάνωση γραφείου ” κάθε χρόνο; τι ακριβώς είναι αυτό το κονδύλι; που το δαπανάτε; δεν έχετε μήπως μετακλητούς υπαλλήλους στην διάθεσή σας, που πληρώνονται από άλλον φορέα; εξηγήστε μας. Το καταλαβαίνετε, τα λεφτά είναι πολλά. 21.593 ευρώ τον χρόνο, 1.799 ευρώ τον μήνα, δηλαδή όσο είναι, και δεν είναι, ο μηνιαίος μισθός ενός καθηγητή Πανεπιστημίου!
Τι σημαίνουν πάλι αυτά τα 4.450 ευρώ για έξοδα κίνησης;
μήπως δεν μετακινείσθε δωρεάν με πλοία, αεροπλάνα, τραίνα ; με κάθε υπόγεια, υπέργεια, εναέρια, δημόσια ή ιδιωτική συγκοινωνία; ούτε διόδια δεν πληρώνετε ; Προς τι λοιπόν χωριστό επίδομα κίνησης;
Και όλα αυτά τα προνόμια, την στιγμή, που κάποιοι, από σας, είναι κάτοχοι αμύθητης περιουσίας, σε ακίνητα, αξίες, καταθέσεις, μετοχές και τα τοιαύτα. Ενδεικτικά και από το ” πόθεν έσχες ” σας, μαθαίνω, ότι ένας βουλευτής Θεσσαλονίκης έχει 27 ακίνητα, 27 οικογενειακούς λογαριασμούς σε τράπεζες, 2.5000.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές κ.λ.π. Μία άλλη, στην ίδια πόλη, έχει 58 ακίνητα και καταθέσεις 691.000 ευρώ.
Ένας άλλος στην Αθήνα, έχει καταθέσεις 800.000 ευρώ και ομόλογα αξίας 720.000 ευρώ. Το ζήτημα όμως δεν είναι το πόσοι βουλευτές είναι πλούσιοι ή φτωχοί, αλλά η αντίληψη που έχουν σχεδόν όλοι τους, ότι οι αποδοχές τους, που τις έχουν βαφτίσει αποζημίωση , – λες και τους χρωστάμε- είναι ανεπαρκείς και ούτε λίγο, ούτε πολύ λιμοκτονούν, όπως μας διαβεβαιώνει δημόσια ο αξιότιμος κ. Ιορδάνης.
Αλλά δεν μας λένε, πως γίνεται να πληρώνουν, μόνο αυτοί, φόρο μόλις 2.500 ευρώ, για εισόδημα 100.000 και κάθε άλλος πολίτης, για το ίδιο εισόδημα, 20.000 ευρώ ;
Διαβάζω: ” Βουλευτής με ετήσια αποζημίωση 109.506 ευρώ πλήρωσε φόρο μόνο για 26.156 ευρώ και τα 83.350 έμειναν αφορολόγητα, ήτοι ποσοστό 77%. Άλλος με 111.877 ευρώ φορολογήθηκε για 28.613 και τα 83.264 έμειναν αφορολόγητα, ήτοι ποσοστό 74%. Τρίτος με 110.153 ευρώ, φορολογήθηκε μόνο για 27.941, ήτοι ποσοστό αφορολόγητου 75% “. { Κυριακάτικη Δημοκρατία 16-12-2012 }


Τίθεται επομένως το ερώτημα, στους κ. βουλευτές:
Πως γίνεται λοιπόν και φορολογείτε όλους τους Έλληνες πολίτες από το πρώτο κιόλας ευρώ; που έχετε γραμμένη την διάταξη του Συντάγματος, που ορίζει ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις
και είναι ίσοι ενώπιον του νόμου; εσείς είσαστε υπεράνω των άλλων Ελλήνων ; εσείς είσαστε πατρίκιοι και εμείς πληβείοι; εμείς είμαστε ραγιάδες που πληρώνουμε τα κεφαλικά χαράτσια, που νομοθετείτε άκριτα και αδιάκριτα, και σεις οι Κοτσαμπάσηδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων;
Δεν σας φθάνουν λοιπόν τα προνόμια, που σας έχουμε παραχωρήσει; Δωρεάν αυτοκίνητα, τηλέφωνα, διαδίκτυο, ταχυδρομεία, ταξίδια, ξενοδοχεία. Και η Βουλή ολότελα δική σας. Κράτος εν κράτει. Κάτι σαν το Άγιο Όρος, ή το Βατικανό! Με δική σας αστυνομία, εφορία, τράπεζα, ιατρείο, φαρμακείο, ταχυδρομείο, κουρείο, καφενείο, εστιατόριο, και τι εστιατόριο ! – gourmet, – όπως το λένε ελληνικά και σε τιμές ασυναγώνιστες !
Έχετε διορίσει στην Βουλή όλους τους συγγενείς και τους κουμπάρους σας. Χίλιοι πεντακόσιοι υπάλληλοι, ηγεμονικά αμοιβόμενοι, σας υπηρετούν καθημερινά. Πέντε υπαλλήλους παρατρεχάμενους, ο κάθε βουλευτής. Τύφλα νάχει Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής!
Ασφαλισμένοι στον σιδερόφρακτο ΜΑΤοπύργο σας, δεν βλέπετε, ότι έξω, πολλοί συμπολίτες σας ψάχνουν στα σκουπίδια, για ένα πεταμένο ξεροκόμματο και πεθαίνουν ξεπαγιασμένοι στους δρόμους.
Εσείς όμως πιστοί στην ιδεοληψία σας, – για την πατρίδα ρε γαμώτο – ορίζετε το μεροκάματο των άλλων σε 17 ευρώ και το δικό σας σε 300.


Το πρόβλημα όμως της κοπροφαγίας, κ. Ιορδάνη μου, όπως το εξέθεσες , δεν φαίνεται να είναι μόνο λογιστικό και κοινωνιολογικό, όπως το περιέγραψα, αλλά φοβάμαι πως είναι ακόμα σοβαρότερο. Το προσέγγισα λοιπόν και από μια άλλη οπτική γωνία. Από καθαρή επιστημονική άποψη. Και ομολογουμένως έμεινα κατάπληκτος, γιατί η επιστήμη αποφαίνεται ότι ” η βρώση περιττωμάτων, αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο σε ορισμένα είδη ζώων, όπως λαγός, κουνέλι, ινδικό χοιρίδιο κ. α. , ενώ στο άνθρωπο παρατηρείται σε περιπτώσεις βαρείας άνοιας ή ψύχωσης” .
Τι θέλεις λοιπόν να μας πεις κ. βουλευτά, με τις δηλώσεις σου; ότι κάποιοι συνάδελφοί σου, { που, ως γνωστόν, δεν είναι λαγοί , κουνέλια κλπ }, τρέφονται με τα δικά τους…. βιολογικά παξιμάδια, γιατί πάσχουν από βαρεία άνοια και ψύχωση;
Βγες λοιπόν στα παράθυρα και ξεκαθάρισε το ζήτημα.
Αν για να είμαι ειλικρινής, οι κυβερνητικοί, τουλάχιστον, βουλευτές, δεν μου φαίνεται να στέκουν και τόσο καλά, από τα μέτρα που παίρνουν καθημερινά σε βάρος μας.


Υ. Γ.
Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον φίλο μου Βύρωνα. Όχι στον λόρδο, αυτός έφυγε νωρίς. Στον άλλο, το δικό μας ποιητή. Αυτός είναι ο μόνος που θα με καταλάβει εκεί μέσα :
” Εξω χιόνι, κρύο, πείνα, αρρώστια, λύκοι….. Χειμώνας άγριος. Στο φούλ καλοριφέρ στην Ολομέλειά μας. Πρέπει να ντρεπόμαστε για την ζέστα μας και για την ανθρωπιά μας …” https://www.psarikorinthias.gr/newsDetailed.asp?id=732

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης