Skip to main content

Θα το κάψω το ρημάδι το διαβατήριοdiavathrio%25281%2529Λόγω εξεταστικής και λόγω της επικείμενης επιστροφής μου στα πάτρια εδάφη άρχισα μετά από ένα υπέροχο τετράμηνο να διαβάζω ειδήσεις και να ακούω ελληνικό ραδιόφωνο. Μετά από δυο μέρες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προτιμώ να κάψω όλα μου τα έγγραφα και να μετακομίσω στο Μαρόκο να ταΐζω καμήλες από το να γυρίσω στην Ελλάδα όπου η μάνα μου τρέχει στα δικαστήρια γιατί δεν έχει να πληρώσει την εφορία ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήταν μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο της Siemens θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στην επόμενες εκλογές- Σε κάνα μήνα δηλαδή. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Αγαπητοί φιλελεύθεροι που πήγατε και ψηφίσατε σας συχτ-οικτίρω (για να μην εκφραστώ πιο ελεύθερα και κοκκινίσει λιμενεργάτης). Μέχρι πότε ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ, ΤΟΥ ΔΙΑ, ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΙΞ θα σκεφτόμαστε σε αυτή την χώρα έχοντας στο μυαλό το δικό μας βόλεμα; Αγαπητέ Δαπίτη που πήγες και ψήφισες ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι ότι όνειρό σου είναι να δουλεύεις συνδικαλιστής και ��α περνάς όλη μέρα στην Συγγρού να κανονίζεις ρουσφέτια. Και βασικά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι έχω φτάσει στο σημείο όπου με ενοχλεί η ύπαρξή σου. Θα μου πεις η Τενερίφη είναι καλύτερη; Όχι. Αλλά είμαι στον κόσμο μου και δεν χρειάζεται να σε αντιμετωπίζω! Υπέροχο; Και μην μου πεις ότι είσαι φιλελεύθερος γιατί διάβαζες μία μέρα για τον διαφωτισμό και τον Τζον Λοκ και είπες ότι αυτό είναι το νόημα της ζωής μου. Εκδρομή στο Bansko πήγες με την ΔΑΠ.

Θυμάμαι διάβαζα για αυτή την εξαίρετη ομάδα αρχαίων Ελλήνων, τους μισανθρώπους. Όπως ο Τίμων ο Αθηναίος. Ο Τίμων λοιπόν ήταν Αθηναίος εύπορος πολίτης, ο οποίος έγινε ονομαστός για τη μισανθρωπία του. Τον αναφέρουν οι αρχαίοι συγγραφείς ως παράδειγμα μισανθρωπίας. Τάφηκε κοντά στη θάλασσα, στον δρόμο από τον Πειραιά για το Σούνιο. Το κύμα έκανε τον τάφο του δυσπρόσιτο στους ανθρώπους και η επιτύμβια επιγραφή που αποδίδεται σ’ αυτόν, λέγεται πως είναι γραμμένη απ’ τον ίδιο: «Αφήνοντας μια άθλια ζωή, αναπαύομαι εδώ πέρα. Τ’ όνομά μου δεν πρόκειται να το μάθετε και να πάτε στο διάβολο (ες κόρακαν)». Μια άλλη επιγραφή που έχει διασωθεί και ανήκει στον επιγραμματοποιό Ηγήσιππο, γράφει: «Βάτα και γαϊδουράγκαθα τον τάφο μου τον ζώνουν και πιο κοντά αν θες να ’ρθεις, τα πόδια σου ματώνουν. Ο Τίμων ο μισάνθρωπος εδώ έχει καταλύσει. Και τώρα δρόμο, αρκετά, μ’ όσα μ’ έχεις στολίσει». O Πλούταρχος αναφέρει, ότι ο Τίμων παρουσιάστηκε στην εκκλησία του δήμου κι αφού ανέβηκε στο βήμα, είπε στους κατάπληκτους Αθηναίους: «Άνδρες Αθηναίοι, γνωρίζετε ότι έχω ένα κτήμα στον Υμηττό κι ότι σ’ αυτό υπάρχει μια συκιά, απ’ την οποία πολλοί έως τώρα κρεμάστηκαν. Επειδή λοιπόν, σκοπεύω να χτίσω μια καλύβα κι αποφάσισα να την κόψω, θέλω να σας το ανακοινώσω, για να σπεύσουν να κρεμαστούν, όσοι από εσάς θέλουν».
Μετά από τον τελευταίο χρόνο πολιτικής ζωής σκέφτομαι να πάρω και γω ένα κτηματάκι στον Υμηττό. (Αφού πέρασα το συριζαίο μου εξάμηνο γιατί καλή ηλίθια είμαι και γω.) Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να ζούμε πολιτικά στο 1983. Οχι δεν είναι δυνατόν. Αρνούμαι να το πιστέψω. Η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία τελείωσανε και μνημόνια και τα συναφή. Εμείς τουλάχιστον μέχρι το 2023 θα έχουμε πρόγραμμα. Και αντί να κάνουμε κάτι όλοι μαζί κομματοποιούμαστε κα�� μπουρδοποιούμαστε. Αλλά δεν βλέπω να βγαίνει καμία ��κρη. Οπότε πάω να μπω στην κατάσταση ζεν που ήμουν και να διαβάσω Ισπανικό Θέατρο. Και ψάχνω και χωράφι στον Υμηττό.πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης