Skip to main content

Κατάκολο: Και εμοίρασαν τα ιμάτια….

aoristies-placeholder image


%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF
Αρχίζουν τις γεωτρήσεις. Θετική η γνωμοδότηση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), μετά από αντίστοιχη εισήγηση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων στην εταιρία Energean Oil για να προχωρήσει η έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατακόλου.
Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρία είχε αναλάβει και τα πετρέλαια του Πρίνου. Τυπικά, την τελική απόφαση για να δοθεί το «πράσινο φως» από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού την υπογράφει ο υπουργός (ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αριστείδη Μπαλτά), ωστόσο θεωρείται απίθανο να αποφασίσει ο υπουργός διαφορετικά από την εισήγηση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και – κυρίως – του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Βέβαια ας θυμηθούμε ότι ο νόμος 486/1976 απαγορεύει οι συμβάσεις για το πετρέλαιο να εγκρίνονται από την Βουλή. Όλες οι συμβάσεις για το πετρέλαιο(έρευνες-άντληση)στο Αιγαίο μετά το Προεδρικό Διάταγμα 193/1979 καταρτίζονται και εγκρί��ονται αποκλειστικά από την ΔΕΠ (δημόσια επιχείρηση πετρελαίου).
ΓΙΑΤΙ;
Γιατί φρόντισαν οι εθνοπατέρες -δεξιοί και αριστεροί- από την δεκαετία του 1970 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας με τέτοια προεδρικά διατάγματα να τα ξεπουλήσουμε όλα τσάμπα;
Δημοσιογράφοι και πολικοί κράτησαν 40 χρόνια την ομερτά του πετρελαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

ΖΟΥΡΑΦΑ -ΛΑΔΟΞΕΡΑ σαν να λέμε ΊΜΙΑ?

ΟΝΟΜΑ ΝΗΣΟΥ : ΖΟΥΡΑΦΑ -ΛΑΔΟΞΕΡΑΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ : 40ο 28′ 23”ΓΕΩΓΡ…

Όσα ενορχηστρωμένα διαδραματίζονται στο Αιγαίο από το 1960 έχουν ένα τελικό σκοπό: Ποιός από τους δυό, το ευρωπαικό η το εβραικό κεφάλαιο θα αρπάξει .

Σήμερα η ανάγκη της ΕΟΚ για πετρέλαιο και ο ανταγωνισμός της προς τους (οκτώ γίγαντες) προσθέτου…

Δεν μας σώζει το ένδοξο παρελθόν της ρητορίας, το παρόν ζεματάει.

Διαβάζουμε στο βιβλίο του Πάνου Μποτσάκη: Αιγαίο (Η αμέλεια Θησέα- Αθηναίων έπνιξε τον Αιγέα) …