Skip to main content

Κατάκολο: Και εμοίρασαν τα ιμάτια….

aoristies-placeholder image


%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF
Αρχίζουν τις γεωτρήσεις. Θετική η γνωμοδότηση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), μετά από αντίστοιχη εισήγηση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων στην εταιρία Energean Oil για να προχωρήσει η έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατακόλου.
Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρία είχε αναλάβει και τα πετρέλαια του Πρίνου. Τυπικά, την τελική απόφαση για να δοθεί το «πράσινο φως» από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού την υπογράφει ο υπουργός (ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αριστείδη Μπαλτά), ωστόσο θεωρείται απίθανο να αποφασίσει ο υπουργός διαφορετικά από την εισήγηση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και – κυρίως – του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Βέβαια ας θυμηθούμε ότι ο νόμος 486/1976 απαγορεύει οι συμβάσεις για το πετρέλαιο να εγκρίνονται από την Βουλή. Όλες οι συμβάσεις για το πετρέλαιο(έρευνες-άντληση)στο Αιγαίο μετά το Προεδρικό Διάταγμα 193/1979 καταρτίζονται και εγκρί��ονται αποκλειστικά από την ΔΕΠ (δημόσια επιχείρηση πετρελαίου).
ΓΙΑΤΙ;
Γιατί φρόντισαν οι εθνοπατέρες -δεξιοί και αριστεροί- από την δεκαετία του 1970 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας με τέτοια προεδρικά διατάγματα να τα ξεπουλήσουμε όλα τσάμπα;
Δημοσιογράφοι και πολικοί κράτησαν 40 χρόνια την ομερτά του πετρελαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Χάντρες ,καθρεφτάκια , κουκλίτσες, μικρά σαπούνια και πάνες μωρών θα μας δώσουν οι ξένοι ως αμοιβή. Σωθήκαμε!!!!!

Στο κείμενο που ακολουθεί και είδε το φώς της δημοσιότητας δεν αναφέρεται πουθενά τι οικονομικ…

Τον καιρό του Σάχη και σήμερα

Μαζί με την άντληση κάθε παραγόμενου βαρελιού του τόσο σπάνιου πετρελαίου αχρηστεύεται το ισοδύ…

Όσα ενορχηστρωμένα διαδραματίζονται στο Αιγαίο από το 1960 έχουν ένα τελικό σκοπό: Ποιός από τους δυό, το ευρωπαικό η το εβραικό κεφάλαιο θα αρπάξει .

Σήμερα η ανάγκη της ΕΟΚ για πετρέλαιο και ο ανταγωνισμός της προς τους (οκτώ γίγαντες) προσθέτου…