Skip to main content

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

mΤου Γιάννη Ντάσκα
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέδωσε το φθινόπωρο του 2017, μεσούσης της προεδρίας του δηλαδή και όχι ως συνταξιούχος(…) ένα βιβλίο για τη
λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στη χώρα μας.
Πέρα απο τις ανοιχτές επικρίσεις που διατυπώνει για την πολιτική Σόϊμπλε και την διάλυση των οικονομιών ευρωπαϊκών κρατών αναφέρεται και στην κάκιστη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας στην Ελλάδα. Και καταλογίζει ευθύνες στις δημόσιες υπηρεσίες για το χάλι της ελληνικής οικονομίας, την λειτουργία τους όχι με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ
1


Θα επανέλθουμε με εκτενή αποσπάσματα απο το εξαίρετο και τολμηρό δεδομένων των συνθηκών (εν ενεργεία Πρόεδρος) βιβλίο και σημειώνουμε ένα μικρό χαρακτηριστικό απόσπασμα:

“Οι μεν lato sensu (σ.σ. εν ευρεία εννοία) χρήστες της δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίοι υπο την επιρροή της άνισης και άδικης μεταχείρισης ολοένα και λιγότερο εμπιστεύονται τη δράση της, είτε την αμφισβητούν ευθέως και, έτσι, δημιουργούν ένα κλίμα απαξίωσης, που κάθε άλλο παρά ευνοεί την συνέχεια της λειτουργίας της. Είτε, στη χειρότερη περίπτωση απέχουν, πεπεισμένοι ότι δεν έχει νόημα η πρόσβαση στη δημόσια υπηρεσία”

Στη συνέχεια αναφέρεται στο προσωπικό, στην ανέλιξη μετριοτήτων και έτσι στην ανικανότητα της υπηρεσίας στην “εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος της κρατικής δράσης”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τους λίγους σοφούς στον τομέα αυτό, καθηγητής της Νομικής Αθηνών προσδιορίζει ποιές είναι δημόσιες υπηρεσίες και περιλαμβάνει σε αυτές και τις Ανεξάρτητες Αρχές, για τις οποίες οι πολίτες νομίζουν ότι δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά κάτι διαφορετικό.

Τα επισημαίνουμε με δυο αφορμές:
Ενας χρήστης της δημόσιας υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η πασίγνωστη επιχείρηση βιβλίων “ΦΛΩΡΑΣ”. Όταν ενέσκηψαν τα καρτέλ στο χώρο ο κ. Φλωράς πήγε να κάνει χρήση της δημόσιας υπηρεσίας αυτής και να τον προστατεύσει απο τα καρτέλ.

Αντι εξυπηρέτησης των νομίμων δικαιωμάτων του η Επιτροπή (Δημόσια Υπηρεσία) τον κατέστρεψε. Του προξένησε ζημιά εκατομμυρίων και συνέβη το πρωτοφανές: Η Επιτροπή καταδικάστηκε και πλήρωσε αποζημίωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου στον κ. Φλωρά. Τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι δηλαδή, μέσω του δημοσίου ταμείου, απο το οποίο χρηματοδοτείται η Επιτροπή αυτή.

Αντί να τους ξηλώσουν, αντι να τους βάλουν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, τους άφησαν όχι μόνο ανενόχλητους, αλλά κατέθεσαν και αγωγή στον Φλωρά για συκοφαντική δυσφήμηση. Διότι τους άσκησε κριτική στην λειτουργία της Υπηρεσίας, χωρίς ονόματα κλπ.
ΤΟΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ:Την αγωγή έκανε η δημόσια υπηρεσία!

2Ως το Υπουργείο Αμυνας να κάνει αγωγή σε δημοσιογράφο γιατί θα πει οτι εκεί υπήρχε συμμορία που κέρδιζε μίζες…

Τι είδους δημόσια υπηρεσία είναι αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού;
Διαβάστε την αθλιότητά της με τα δικά της γράμματα, όπως περιέχονται σε (αναγκαστική) απάντηση σε ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου στη Βουλή:

“…Για το ζήτημα της “διδακτορικής διατριβής στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε δικηγόρο που δικάζει συνεχώς υπέρ των καρτέλ ενώπιόν τους” μένω στο ότι οι περιπτώσεις στις οποίες ο κ.Φλωράς αναφέρεται είναι καταξιωμένοι επιστήμονες με υψηλό αίσθημα του καθήκοντος, που δεν μένουν στάσιμοι, αλλά επιδιώκουν την συνεχή βελτίωση και περαιτέρω διεύρυνση των επιστημονικών τους γνώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, πράγματι είχαν την όρεξη και τη θέληση να εκπονήσουν με τον λόγω καταξιωμένο ακαδημαίκό καθηγητή και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού διδακτορική διατριβή, την οποία δεν ολοκλήρωσαν μαζί του…”

Μην μπερδεύεστε.
Ο δικηγόρος και καταξιωμένος ακαδημαίκός καθηγητής και (πρώην) πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι το ίδιο πρόσωπο!
Ο καθηγητής Τζουγανάτος, με υπηρεσία και στον ΟΤΕ.
Ανέλαβε και υποθέσεις εταιρειών που κατηγορούνταν για καρτέλ και τις κυνηγούσε η δημόσια υπηρεσία της Επιτροπής Αν��αγωνισμού. Και όπως ΟΜΟΛΟΓΕΙ ο σημερινός της πρόεδρος Κυριτσάκης (πρώην Αρεοπαγίτης, πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών -Εισαγγελέων) στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκαναν διδακτορικό στον ίδιο αυτό Τζουγανάτο!!!

3ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 2.

Ο Δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης πήγε στο Α.Τ Ομόνοιας να θεωρήσει γνήσιο υπογραφής.
Αυτό η Αστυνομία το θεωρεί, έστω και αν είναι εξουσιοδότηση να σκοτώσει κανείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΜΕΤΑ τη θεώρηση κάνει ο αστυνομικός τα κατά νόμον για την πρόληψη της δολοφονίας και την τιμωρία των οργανωτών της.
Στον Βαξεβάνη αρνήθηκαν και του ζητούσαν καταστατικά εταιρείας κλπ, ως να έκαναν έλεγχο νομιμότητας στις εμπορικές δραστηριότητες του Βαξεβάνη.
4Ακόμα και όταν ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης τους επεσήμανε ότι παρανομούν, επέμεναν και έκαναν σκουπίδι τον πολίτη-Βαξεβάνη.
Τους μήνυσε και συνελήφθησαν…
Τα καλά νέα είναι ότι αυτή τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών στηλιτεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
Τα κακά νέα είναι, ότι είναι πολλές οι δημόσιες υπηρεσίες αυτής της κατηγορίας.
Μια απο αυτές είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ενα στέλεχός του (Πουλής) κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Εκανε κιμά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τύφλα νάχει μπροστά του ο Αδωνις.

Ούτε ένας από τους βουλευτές δεν βρήκε να τον ρωτήσει:
“Αφού είσαι τόσο ξουράφι δίκοπο και ο νούς σου κατεβάζει για πες μας αν άκουσες ποτέ, αν διάβασες ποτέ ότι λεφτά απο το ΚΕΕΠΝΟ κρύβονταν σε κούφιους τοίχους σπιτιών. Για πες μας με δικά σου λόγια για τον Παπαδημητρίου, τον καθηγητή του Μπομπολέϊκου που σφάζονταν με τον Παπαδημητριου, για τους διωκόμενους…”

Πηγή



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης