Skip to main content

Κιλκίς: Τελωνειακός εισήγαγε λαθραία ποτά – Είχε ανοίξει κάβες σε όλο το νομό

kilkis lathraia2 9-5-2014

Σε εκτεταμένο λαθρεμπόριο ποτών επιδίδονταν οικογενειακώς ένας τελωνειακός, η σύζυγος και τα δύο παιδιά τους, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της
υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Κιλκίς.

Οι «δουλειές» πήγαιναν τόσο καλά, ώστε η οικογένεια είχε ανοίξει κάβες σε διάφορες πόλεις του νομού Κιλκίς, μέσω των οποίων διέθετε τα λαθραία ποτά στην αγορά.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της οικογενειακής σπείρας, άρχισε το βράδυ της Τετάρτης, στον οδικό άξονα Πετριτσίου – Θεσσαλονίκης, όπου εντόπιστηκε ο 33χρονος γιος της οικογένειας, να μεταφέρει με το αυτοκίνητο της 59χρονης μητέρας του, μεγάλο αριθμό από φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, διαφόρων εταιρειών, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, που διαπίστωσε ότι ο 33χρονος είχε μεταβεί στην γειτονική Π.Γ.Δ.Μ., όπου προμηθεύτηκε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Στη συνέχεια εισήλθε ξανά στη χώρα μας, από Τελωνειακό Σταθμό του Κιλκίς, σε προδιαγεγραμμένο χρόνο και ειδικότερα, σε χρόνο κατά τον οποίο είχε υπηρεσία ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος του παρείχε τη σ��ετική «κάλυψη», παραλείποντας τη διενέργεια τελωνειακού ελέγχου.

Μάλιστα, η μητέρα και η 27χρονη αδελφή του, επέβαιναν σε προπορευμένο όχημα, προκειμένου να προβαίνουν στην ανίχνευση και εντοπισμό ενδεχόμενων αστυνομικών σταθμών ελέγχου και την έγκαιρη ειδοποίηση του 33χρονου.

Με την ίδια μέθοδο, σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια προμηθευόταν και εισήγαγε παράνομα στη χώρα λαθραία αλκοολούχα ποτά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το διάστημα της τελευταίας διετίας, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, τόσο από την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεών τους (κάβες), όσο και από τη μη καταβολή των προβλεπόμενων τελών και δασμών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Από την έρευνα στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος τη στιγμή της σύλληψής του, βρέθηκαν μέσα στο χώρο αποσκευών του οχήματος, 18 κούτες που περιείχαν συνολικά 216 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι και τζιν), γνωστών επώνυμων εταιρειών, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε σωματική έρευνα του 33χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.160 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και χειρόγραφες σημειώσεις, με μάρκες και ποσότητες φιαλών οινοπνευματωδών – αλκοολούχων ποτών, ενώ στην κατοχή του 62χρονου τελωνειακού υπαλλήλου κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, 455 ευρώ και 2.700 δηνάρια Σκοπίων.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση (κάβα εμπορίας ποτών), ιδιοκτησίας της 59χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 247 φιάλες ποτών (ουίσκι και τζιν), ενώ σε έρευνα οικίας της οικογένειας, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 905 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη λαθρεμπορία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα λαθρεμπορίας (οινοπνευματώδη ποτά) θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τον ενδελεχή φορολογικό έλεγχο των εμπλεκομένων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, ��ροκειμένου να διερευνηθεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δράσης των συλληφθέντων και η ενδεχόμενη εμπλοκή – διασύνδεση άλλων προσώπων ή επιχειρήσεων, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, στις παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, με κατηγορίες για κατ’ εξακ��λούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας. Ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης