Skip to main content

Λαδιάρηδες δικηγόροι ή οι Νταβατζήδες Τούρκικα.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F888888
888888Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ένας θεσμός που πια έχει απαξιωθεί.

Δεν φταίει μόνο η γραφειοκρατεία ή οι νόμοι ίσως και τα κακώς κείμενα αλλά μερικές φορές και οι ίδιοι οι δικηγόροι.


Δεν λειτουργούν οι δικηγόροι με γνώμονα την

επιστήμη τους και τα χρηστά ήθη αλλά έχουν νομοθετήσει οι ίδιοι..
ας μου επιτραπεί το “Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας”.


Πάρα πολλά τα παράπονα των πελατών τους, η αγανάκτηση και οι καταγγελίες στους δικηγορικούς συλλόγους.


Αυτή είναι μία ερώτηση που έθεσε από τον Ιούνιο 2015 ο έγκριτος παλαιός δημοσιογράφος Κουτουζής από την προσωπική του ιστιοσελίδα.

Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. :

Άρθρο 116 του ΚπολΔ περί «Καθήκοντος της Αληθείας»

Πειραιάς 4-6-2015

Σχετικό:964/18-5-2015 δικό σας

Κύριε πρόεδρε, σας επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καμία απάντη��η για ενέργειες προ τα μέλη σας να τηρούν το Άρθρο 116 του ΚπολΔ περί «Καθήκοντος της Αληθείας» , ήτοι περί της υποχρέωσης:

«Οι διάδικοι, οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και οι πληρεξούσιοί τους οφείλουν να τηρούν τους κανόνες των χρηστών ηθών και της καλής πίστης, να αποφεύγουν ενέργειες που φανερά οδηγούν στην παρέλκυση της δίκης, να εκθέτουν τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην υπόθεση, έτσι ακριβώς όπως τα γνωρίζουν με πληρότητα και σύμφωνα με την αλήθεια, αποφεύγοντας διφορούμενες και ασαφείς εκφράσεις».

Ως γνωστόν το θέμα ξεκίνησε από την τακτική Δικηγόρου, μέλους σας, για τον οποίο υποβάλαμε έγγραφο ερώτημα, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων, το οποίο παρέπεμψε το θέμα σε σας, αλλά δεν γνωρίζουμε τι απέγινε.

Κατόπιν αυτού παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα.

Βασίλης Κουτουζής

Κοινοποίηση: ΑΠΣΔ Αρείου Πάγου”

ΣΣ: Διότι θεμιτή η κάποια υπερβολή “για την υποστήριξη του πελάτη” αθέμιτη όμως η με δόλο ψευδολογία, η ανακρίβεια, η παρελκυστική τακτική και όλα τα συναφή.


Βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του ιστιολογίου αναρτημένη χωρίς απάντηση από το 2015.


Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πολύ χειρότερες που ξεπερνούν τα όρια της απατεωνιάς και οι δικηγόροι μεταμορφώνονται σε ευκαιριακούς δικολάβους κακής ποιότητας.

Αυτό τείνει να γίνει επιδημία στον Πειραιά.
Και εξηγούμε: Όταν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις οι δικηγόροι υπογράφουν εργολαβικό με σύνηθες αμοιβή 20% επί του ποσού της αποζημειώσεως.

Δηλαδή εάν έχετε μία απαίτηση 1.000.000 ευρώ ο δικηγόρος θα πάρει τα 200.000 ευρώ.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να καταθέσει το εργολαβικό στον δικηγορικό σύλλογο και στην εφορία και να πληρώσει τα αναλογούντα.

Τα γεγονότα αφορούν υπόθεση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ

Ο πρώτος δικηγόρος που ασχολήθηκε με την υπόθεση που εξιστορείται με παρελκυστική τακτική καθυστέρησε την υπόθεση 16-17 χρόνια και το αποκορύφωμα ήταν μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων να την παραδώσει μετά από 3,5 χρόνια.


Όλο αυτό το διάστημα των πολλών ετών να σημειώσουμε ότι το γραφείου του συντηρούταν από τα χρήματα που έπαιρνε από τον επιχειρηματία πέραν του εργολαβικού.


Στο τέλος μετά από αυτή την συμπεριφορά του και αφού χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δικηγόρου που είχε γίνει μετά από τόσα χρόνια φίλος και αδελφοποιητός. Ο πελάτης επισκέφτηκε έτερο γραφείο, μεγαλοδικηγόρου και συνεργατών αυτή τη φορά που κατά το παρελθόν είχαν γνωριμία.


Ο μεγαλοδικηγόρος δέχτηκε με χαρά την υπόθεση υπεγράφη έτερο εργολαβικό, υποσχέθηκε ταχεία διεκπεραίωση αλλά φεύ. Μία απεργίες δικηγόρων, μία “το ξέχασα” καθυστέρησε άλλα 7-8 χρόνια αλλά και πάλι φευ.


Μετά από τόση καθυστέρηση άρχισε πάλι να ψάχνει και διαπίστωσε με μαρτυρίες ότι αυτό που έκανε νιαου-ν��αου στα κεραμμύδια ήταν ο πολυπράγμων δικηγόρος.


Η συνέχεια της ιστορίας θα δοθεί εάν δεν βρεθεί λύση στους εισαγγελείς, στο δικηγορικό σύλλογο και με μηνύσεις, και ..και κλπ. Και μετά μας φταίει η κακή δικαιοσύνη και οι δικαστές.

Η έκφραση υπάρχουν δικηγόροι στο Βερολίνο τείνει να γίνει πραγματικότητα και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης