Skip to main content

Μία από τα ίδια… ‘Ένα ακόμα ταξίδι ‘Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη γιά τις ”εντυπώσεις”tsipras4Στην εβδομαδιαία παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τους πρόεδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επίσης, με τον αυτοανακηρυγμένο
”αρχηγό της Ομογένειας” αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης και με ”παράγοντες της Ομογένειας” (��ηλ. τα ίδια διαχρονικά ”ψώνια” που είναι στην μουχλιασμένη κατάσταση του γεν. Προξενείου). Θα έχει και αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Ομπάμα στην καθιερωμέν�� δεξίωση του πρόεδρου των ΗΠΑ γιά τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και υπουργούς εκπροσώπους χωρών. Θα συμμετάσχει σε συνέδριο του φιλοχρήματου ”Ιδρύματος” Κλίντον περί ”ανέμων και υδάτων” και θα μιλήσει στην γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ (1η Οκτωβρίου).
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, πιστοποιεί αυτό που φωνάζουμε χρόνια: Την νηπιακή κατάσταση της ελληνικής διπλωματίας και την μεγάλη αδυναμία της να κάνει κάτι ουσιαστικό, πέρα από τα συνηθισμένα και πεπαλαιωμένα. Γιά παράδειγμα, περισσότερο χρήσιμη θα ήταν για τον πρωθυπουργό μία συνάντησή του με τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, για να μάθει πως η Πολιτεία καταφέρνει να προσελκύει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια (με μηδενικούς φορολογικούς συντελεστές γιά μιά πενταετία, γιά μεγάλες επενδύσεις), παρά η ”φωτογραφική” συνάντησή του με τον… Αναστασιάδη Κύπρου, τον αρχιεπίσκοπο, τον φιλοχρήματο Κλίντον και την… Γιάννα Αγγελοπούλου.
Κατά συνέπεια, ”ειδησεογραφικά” απομένει να δούμε μόνο σε τι εστιατόρια και καταστήματα θα κάνει ”επιδρομή” η ελληνική αποστολή, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο, με αφορμή την Συνέλευση του ΟΗΕ. ‘Όλα τα υπόλοιπα είναι ”δημόσιες σχέσεις” για την… φωτογραφία.
Σε ότι αφορά τα περί (πιθανής) συνάντησης του πρωθυπουργού με ”Ομογενείς επιχειρηματίες” γιά ”να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα”, αυτά παραπέμπουν στα ανούσια του παρελθόντος, επί GAP και Σαμαρά (περίπτωση των γραφικών ”κροίσων Ομογενών” της ”Ελληνικής Πρωτοβουλίας” – Hellenic Initiative, που κάνουν… εράνους μέσω διαδικτύου για να… ”βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας” με τα χρήματα των… δωρητών). Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως κράτος (γραφειοκρατία-τέρας, υψηλή φορολογία, ”λάδωμα”, διαφθορά, διαπλεκόμενοι πολιτικοί κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.
– Πολύ πιθανό να δούμε τον κ. Τσίπρα μαζί με την… Γιάννα, μιμούμενο τον κ. Σαμαρά, στο ”χλιδάτο δείπνο” των ”κροίσων Ομογενών”, Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάτταν, γιά να ”εντυπωσιαστούν” οι αυτόχθονες ιθαγενείς, κομματικοί και μη, στην Ελλάδα και να γελάμε στην Ομογένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Χάθηκε και η ντροπή

Ντόρα στην Νέα Υόρκη: ”Ναι, περνάμε δύσκολες ώρες στην πατρίδα” Η όλη αξία στην λέξη-ρήμα ”…

Ομογενείς, ΜΗΝ ενοχλείτε τους προξένους-διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ πριν το μεσημέρι…Ξυπνούν αργά

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση των δημοσίων υπαλλήλων Ελλάδας, πάνε στα προξενεία λίγο πριν το…

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (κάτω Μανχάτταν);

ΠΟΤΕ θα δώσει εξηγήσεις το ψώνιο-αρχιεπίσκοπος, που εξευτελίζει την Ομογένεια ΗΠΑ, για την ΑΠΑΤΗ …