Με ανθρώπινο δέρμα «δέθηκε» ιστορικό βιβλίο στο Χάρβαρντ

Με ανθρώπινο δέρμα «δέθηκε» ιστορικό βιβλίο στο Χάρβαρντ

Ανθρώπινο δέρμα αποκαλύπτεται πως έχει χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο ενός γαλλικού βιβλίου του 19ου αιώνα που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, επιβεβαίωσε μέσω blog η διεύθυνση της βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για το βιβλίο του γάλλου συγγραφέα Αρσέν Ουσέ, με τίτλο Des destinees de l’ame, θέμα του οποίου είναι ο
διαλογισμός για τη μετά θάνατον ζωή και την ανθρώπινη ψυχή.

Η βιβλιοδεσία του τόμου αυτού έχει γίνει από ανθρώπινο δέρμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της βιβλιοθήκης.

Οι έρευνες σχετικά με το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το εξώφυλλο του βιβλίου ξεκίνησαν όταν βρέθηκε, μέσα σε αυτό, ένα σημείωμα από τον συγγραφέα που υποστήριζε ότι η βιβλιοδεσία του τόμου είχε γίνει από το δέρμα της πλάτης μίας ψυχικά άρρωστης γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει από εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Αυτό το βιβλίο είναι δεμένο με περγαμηνή από ανθρώπινο δέρμα, το οποίο δεν έχει διακοσμηθεί, ώστε να διατηρηθεί η κομψότητά του» γράφει στο σημείωμα ο Ουσέ.

«Κοιτάζοντας προσεκτικά, μπορεί κάποιος να διακρίνει τους πόρους του δέρματος. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ανθρώπινη ψυχή αξίζει να έχει ανθρώπινο περίβλημα» συνέχιζε.

Η χρήση επεξεργασμένου ανθρώπινου δέρματος κατά τον 19ο αιώνα αποτελούσε κοινή πρακτική. Συνήθως, χρησιμοποιείτο το δέρμα εγκληματιών, οι οποίοι είχαν εκτελεστεί, για επιστημονικές έρευνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051