Skip to main content

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο κοροναϊός MERS




MERS1Μεγαλώνει ο μακάβριος κατάλογος στη Σαουδική Αραβία, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού MERS. Παύθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου στη Τζέντα
Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας έπαψε από τα καθήκοντά του τον διοικητή του νοσοκομείου στη Τζέντα, καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία του κοροναϊού MERS, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στη χώρα με τον απολογισμό να φτάνει τους 117 νεκρούς.

Το υπουργείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού και θα «διασφαλίσει την άμεση βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών» του νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ, όπου νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς του MERS.
Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει 431 κρούσματα MERS από το 2012, εκ των οποίων τα 117 ήταν μέχρι στιγμής θανατηφόρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου.
Μια γυναίκα 68 ετών πέθανε στη Τζέντα και ένας άνδρας 60 ετών στη Μεδίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ 10 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Τζέντα, στο Ριάντ, στην Τάιφ, τη Μέκκα και τη Μεδίνα.
Η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη χώρα καθώς τον Ιούλιο στη διάρκεια του Ραμαζανιού, αναμένεται μεγάλη εισροή προσκυνητών.
Στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού σε δύο από τα κεντρικά νοσοκομεία της Τζέντα, το Βασιλιά Φαχντ και το Βασιλιάς Φάισαλ, οφείλονται εν μέρει στη μη τήρηση των συστάσεών της για την πρόληψη της ασθένειας και τα μέτρα ελέγχου της.
Όμως τα τρέχοντα στοιχεία ότι δεν δείχνουν κάποια σημαντική αλλαγή στην ικανότητα του ιού να μεταδίδεται, επεσήμανε ο ΠΟΥ μετά το πέρας μιας πενθήμερης αποστολής μιας ομάδας ειδικών στη Σαουδική Αραβία.
«Η πλειονότητα των μολύνσεων από άνθρωπο σε άνθρωπο σημειώθηκε σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων αφορά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας», επεσήμανε ο ΠΟΥ.
Τουλάχιστον τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ έχουν παραιτηθεί αφού αρνήθηκαν να περιθάλψουν ασθενείς καθώς φοβόντουσαν ότι θα μολυνθούν και οι ίδιοι από τον κοροναϊό.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης