Skip to main content

ΜΙΤ, απόπειρα δηλητηρίασης Κούρδων μαχητών και ενοίκιο 32.000 $ την ώρα (η συνοριακή πύλη…)

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F1 16 750x440 1
1 16Συμμορίτης: Με έστειλαν για να δηλητηριάσω μαχητές των QSD
O Ισά Εμπντουλφετάχ Χεμούντ ανέφερε πως η τουρκική μυστική υπηρεσία απείλησε την οικογένεια του και τον έστειλαν για να βάλει δηλητήριο στο φαγητό των μαχητών των QSD (Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις), ενώ έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με
τις συμμορίες.

Το τουρκικό κράτος που με διάφορες μεθόδους συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά της ΒΑ Συρίας, αφού οι QSD τερμάτισαν την παρουσία της ISIS, δίνει βαρύτητα στις επιθέσεις ¨κοιμωμένων κυττάρων¨.
Οι QSD μαζί με το YPG, τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησαν μια ειδική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν μεγάλο αριθμό ατόμων που υπάγονταν στην ΜΙΤ και στην ISIS και κατέσχεσαν όπλα και εκρηκτικά. Οι συλληφθέντες συμμορίτες έδωσαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με βρώμικα σχέδια της ΜΙΤ και της ISIS για την περιοχή, όπως και για τις δολοφονίες που διέπραξαν.

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ
Οι συλληφθέντες συμμορίτες ομολόγησαν πως κατέφε��γαν σε μεθόδους όπως να δολοφονούν πνευματικούς ηγέτες της περιοχής, να απαγάγουν πολίτες, να βασανίζουν ανθρώπους και να ζητούν λύτρα, φορώντας όμως στολές των QSD και YPG. Ο Ίσα Εμπντουλφεταχ Χεμουντ ο οποίος συνελήφθη πριν από ενάμιση μήνα στην Ράκα, με αυτά που περιέγραψε, παρουσίασε για μία ακόμη φορά τις βρώμικες μεθόδους στις οποίες προσφεύγει το τουρκικό κράτος.
Ο Χεμουντ περιέγραψε πως αποστολή του ήταν να ενταχθεί στους μαχητές των QSD και να βάλει δηλητήριο στο φαγητό τους. Πρόσθεσε πως την εντολή την πήρε από κάποιον ονόματι Εμπου Χελα, ο οποίος ζει στην Τουρκία, έχει πάρει την τουρκική υπηκοότητα και ο οποίος τον είχε απειλήσει πως σε περίπτωση που δεν δεχόταν την αποστολή θα δολοφονούνταν μέλη της οικογένειάς του.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΝΤΛΙΜΠ-ΧΑΤΑΙ
Ο Χεμουντ-καταγόμενος από τον οικισμό Μεσκενε-Χαλεπι, αναφέρει πως το 2016 διαμέσου της Ιντλίμπ πέρασε στην Τουρκία και για κάποιο διάστημα εργάστηκε στην περιοχή Ζeytinburnu της Κωνσταντινούπολης. Αφού εργάστηκε για κάποιο διάστημα εκεί δίπλα στον θείο του, ακολούθως γνώρισε κάποιον ονόματι Εμπου Χελα που καταγόταν από την Ντερα και όπως λέει “Μου πρότεινε να κάνουμε εμπόριο στα σύνορα Τουρκίας-Ιντλίμπ και εγώ δέχτηκα”. Ο Χεμουντ περιγράφει πώς πήγε στο Χατάι και άρχισε να δουλεύει στα σύνορα όπου όπως είπε ο Εμπου Χελα ήταν αυτός που έκανε τις συνοριακές δουλειές. Ο Χεμουντ έδωσε εντυπωσιακές πληροφορίες σχετικά με το πώς νοίκιαζε έναντι 32.000 δολαρίων την ώρα, ανεπίσημες συνοριακές πύλες του τουρκικού κράτους που περνούσαν προς Χατάι και Ιντλίμπ.

ΝΟΙΚΙΑΖΑΜΕ 32.000 ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΥΛΗ
Ο Χεμουντ περιγράφει ως εξής, το πώς το τουρκικό κράτος έβαζε τις ομάδες των συμμοριτών να χειρίζονται τα σύνορα: “¨Οταν άρχισα να δουλεύω στα σύνορα μία μέρα βρισκόμουν στην Τουρκία μία μέρα στην Συρία. Από τα σύνορα περνούσαμε συνεχώς υλικά και ανθρώπους. Δεν έχει σημασία το πόσα υλικά περνούσες. Υπήρχε ο χρόνος. Κάθε ώρα 32.000 δολάρια. Αν έδινες 32.000 δολάρια η συνοριακή πύλη για μία ώρα σου ανήκε και από κει μπορούσες να περάσεις ότι ήθελες από υλικά και ανθρώπους.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ
Ο Χεμουντ αναφέρει πως η συγκεκριμένη συνοριακή πύλη βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την συνοριακή πύλη Τσιλβεγκιοζου, αναφέρει πως ο υπ��ύθυνος εκεί στρατιωτικός λέγεται Έμρα και λέει : Εκείνη δεν είναι επίσημη συνοριακή πύλη, δεν περνάν οχήματα, περνάνε μόνο άνθρωποι και υλικά. Την δουλειά με την ενοικίαση της συνοριακής πύλης την έκανε ο Εμπου Χελα. Μεταφέραμε υλικά και ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων κοντά στην συνοριακή πύλη και όταν ερχόταν η ώρα μας τότε τα περνούσαμε¨.

ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
Ο Χεμούντ λέει πως το άτομο που ονομάζεται ¨Εμπού Χελά¨ έχει μια εταιρία με λεωφορεία στο Χατάι και ένα εστιατόριο στην Άγκυρα, αλλά μετά από πρόβλημα που είχε μαζί του έφυγε από την δουλειά τον Ιούνιο του 2018. Μετά από αυτό το πρόβλημα ο ��εμούντ αναφέρει πως επέστρεψε στην οικογένεια του στην Μεσκένε, ενώ μετά από κάποιο διάστημα επικοινώνησε όπως λέει τηλεφωνικά μαζί του ο Εμπού Χελά : ¨ Ενώ βρισκόμουν εδώ, μία μέρα μου τηλεφώνησε και με ρωτούσε διαφορά. Με ρώτησε σχετικά με τα στρατιωτικά σημεία και την στρατιωτική δύναμη που υπάρχει εδώ. Άρχισε συχνά να μου τηλεφωνεί. Ζήτησε από μένα να πάω στην Ράκα να ενταχτώ στις δυνάμεις των QSD και να εργαστώ για εκείνον. Όταν δεν το δέχτηκα, μου έδειξε φωτογραφίες από το σπίτι μου στην Χεσκενε, όπως και φωτογραφίες μελών της οικογένειάς μου, λέγοντας πως σε περίπτωση που δεν το δεχτώ κάθε μέρα θα σκοτώνουν και από έναν.”

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΩΝ QSD
O Χεμουντ μετά από αυτό πήγε στη Ράκα και αφού έμεινε κάποιο διάστημα εκεί ,του τηλεφώνησε ο Εμπου Χελα και του είπε πως σύντομα θα ανοίξει νέο κύκλωμα εγγραφών μαχητών στις QSD, στο οποίο θα έπρεπε να πάει κι αυτός να εγγραφεί. Ο Χεμουντ λέει πως ακολούθως ο Εμπου Χελα, διαμέσου μιας γυναίκας, του έστειλε διάφορα χάπια, ζητώντας του να τα ρίξει στο φαγητό των μαχητών. Αλλά πριν να το κάνει συνελήφθη.

Ο ΕΜΠΟΥ ΧΕΛΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ
Ο Χεμουντ σχετικά με τον Εμπου Χελα, λέει πως κατάγεται από την Ντερα, επί μακρόν μένει στην Άγκυρα και μαζί με την οικογένειά του έχουν πάρει όλη την τουρκική υπηκοότητα και προσθέτει: Είναι πολύ πλούσιος. Κοντά στο ΚΤΕΛ της Άγκυρας έχει εστιατόριο με την επωνυμία Εbu Ηelα και στο Χατάι διαθέτει εταιρεία με λεωφορεία. Εργάζεται μαζί με την ΜΙΤ”.

https://anfturkce.com/dunya/Cete-ueyesi-qsd-savascilarini-zehirlemek-icin-goerevlendirildim-126737

Σχ : Δεν πιστεύουμε να νομίζετε πως αυτά γίνονται εν γνώσει του κυρίου Ερντογάν. Αν είναι δυνατόν ! Ο άνθρωπος μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα…

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης