Skip to main content

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ;

%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25BFΔημοσιεύουμε χωρίς σχόλια την ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και ευνόητο το γιατί με μια απλή ανάγνωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: Τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Α.Βγενόπουλου

Στη γνωστή και έγκριτη εφημερίδα FINANCIAL MARKETS VOICE (FM VOICE) δημοσιεύθηκε ένα εκτενές ρεπορτάζ με την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα σχετικά με τα έργα, τις ημέρες και τον θάνατο
του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σας παραθέτω το ρεπορτάζ : «ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑΝΑΤΟΣ -ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ!..

– Ο επιχειρηματίας πέθανε αναπάντεχα και χωρίς να έχει εμφανίσει πρόβλημα.

– Αν ζούσε την ώρα της θύελλας ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του…Του Γιάννη ΝτάσκαΚατά πως θέλησε ο Μεγαλοδύναμος, είχαμε από σύμπτωση συντάξει το τελευταίο πρωτοσέλιδο που ενόχλησε τον μακαρίτη Βγενόπουλο.

Την ενόχληση και διαμαρτυρία του καταγράφουμε και πάλι ως τελευταίο τηλεφώνημα διαμαρτυρίας προς τον εκδότη της FM VOICE Νίκο Μανεσιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης ,ένα 24ωρο δηλαδή πριν συμβεί το μοιραίο και αναπάντεχο. Οι στενοί τους συνεργάτες με ανακοινώσεις κάνουν λόγο για αναπάντεχο καρδιακό επεισόδιο και πράγματι δεν είχε καταγραφεί, τουλάχιστον δημοσίως, σχετι��ό πρόβλημα του μακαρίτη επιχειρηματία. Όπως π.χ. έχει καταγραφεί πρόβλημα για τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τον επιχειρηματία Κοντομηνά, τον επιχειρηματία Κυριακίδη, τον επιχειρηματία Λιακουνάκο και άλλους.

Το ρεπορτάζ που τον ενόχλησε ήταν η δημοσίευση μιας αναφοράς που κατατέθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Β. Θάνου με κοινοποιήσεις σε υπουργούς κλπ και εξέθετε καταγγελίες για το τραπεζικό δίκτυο που είχε εξαγορασθεί αργότερα, αλλά ενόσω διαρκούσε και διαρκεί σοβαρότατη αντιδικία περι της πλαστότητας επιταγής εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την καταγγελία η αντιδικία-σκάνδαλο εξελίσσεται επί χρόνια στο δίκτυο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου με τις τράπεζες “Επενδυτική” και “Λαϊκή”.

Προφανώς δεν ήταν όμως ζήτημα ζωής και θανάτου για τον μακαρίτη και ούτε το έθεσε έτσι κατά την τελευταία αυτή επικοινωνία του.

Εντελώς ήρεμα έκλεισε η τηλεφωνική συνομιλία και τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι ο επιχειρηματίας που είχε καταφέρει να προκαλέσει τεράστιες ταραχές οικονομικού, προσωπικού και πολιτικού επιπέδου σε Ελλάδα και Κύπρο, έχασε τη ζωή του από αιφνίδια ανακοπή.

Συμβαίνει και αυτό, αν και σπάνια σε αυτή την ηλικία, όταν αφορά έναν αθλητή(είχε πάει ως πρωταθλητής ξιφασκίας και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου),ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός άριστα εξοπλισμένου νοσοκομείου, του περίφημου “ΥΓΕΙΑ”.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ανακοίνωση του νοσοκομείου για το πότε έγινε το τελευταίο τσεκ απ του επιχειρηματία και ποιά ήταν τα ευρήματα για να εκτιμηθούν ανάλογα και οι ανακοινώσεις (π.χ. του δικηγορικού του γραφείου) για τον αναπάντεχο θάνατο.

Τις ενδιαφέρουσες διαστάσεις στο θέμα του θανάτου προσδίδουν πτυχές της δράσης του επιχειρηματία, η οποία θεωρείται και σήμερα απο τους Κύπριους , η κύρια αιτία της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας .

Γι΄ αυτό ακριβώς η κυπριακή δικαιοσ��νη ανακοίνωσε ότι λυπάται μεν για τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι έρευνες όμως θα συνεχισθούν.

Λίγο καιρό πριν πεθάνει είχε εξαπολύσει μια πρωτοφανή σε “ποιότητα” και ένταση (συνέντευξη Τύπου κλπ) επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Β. Θάνου, η οποία την χαρακτήρισε “αθλιότητες και συκοφαντίες”.

Γεγονός είναι ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόλαβε πριν πεθάνει να τα εξωραΐσει λέγοντας ότι δεν υιοθετούσε κλπ κλπ.

Οι δικαστικές και επιχειρηματικές πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά σημαντικές και όσοι δεν θεωρούν “άλυτο μυστήριο” τον ξαφνικό θάνατό του, πιστεύουν ότι δεν τις άντεξε η καρδιά του.

Πολλοί θεωρούν ότι αν ζούσε την ώρα της δικαστικής θύελλας ,στην οποία φερόταν πρωταγωνιστής ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του και τους φακέλους του…

Ενδεικτικά:

*Λίγο πριν είχε γίνει γνωστό ότι είχε ασκηθεί μια πολύ σοβαρή ποινική δίωξη κατά του ίδιου του μακαρίτη και της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για ένα δάνειο-μαμούθ*Στην Κύπρο αιφνιδίως, συλλαμβάνεται ,άγνωστο στην ουσία με ποιό τρόπο, ο επιχειρηματίας Ζολώτας, διαχειριστής, διακινητής, επιχειρηματίας πολλών εκατομμυρίων στις συνεργασίες του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Θεωρείται το δεξί του χέρι και ίσως γνωρίζει περισσότερα από τους καταζητούμενους συνεργάτε�� του Μπουλούτα και Φόρο, οι οποίοι δεν εμφανίσθηκαν ούτε στην κηδεία του…

Η σύλληψη (κατ άλλους ουσιαστική παράδοση…) του Ζολώτα έσφιγγε τον κλοιό πολύ γύρω από τον Βγενόπουλο στην Κύπρο, της οποίας το δικαστικό σύστημα τον κατηγορούσε (εί) για δωροδοκία του …κεντρικού τραπεζίτη! Και δεν χαριεντίζεται με τους ισχυρούς, όπως το ελληνικό ενίοτε, αν όχι συνήθως…

*Προχθές ο εμίρης του Κατάρ του Εμιράτου που έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και θεωρείται “χρηματοδότης” του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε πως στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί μια μικρή και φτωχή χώρα, εμποδίζει τις επενδύσεις…

Ο ίδιος προωθούσε επενδύσεις στη Ζάκυνθο, στην περίφημη και μυστήρια περιοχή του “Ναυαγίου” και στην νήσο Οξυά, που λέγεται ότι έχει στρατηγική αξία από πολλές πλευρές για εκτός Ελλάδας φίλους, οι οποίοι μέσω της υπόθεσης Βατοπεδίου, είχαν πολύ καλή σχέση με το μακαρίτη Βγενόπουλο…

Η υπόθεση αυτή έχει θέματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία εναντιώνεται με ισχυρούς της ζακυνθινής κοινωνίας στα επενδυτικά σχέδια που προωθεί το Κατάρ ,μέσω κρατικού “επενδυτικού ομίλου”…

Όλως τυχαίως φυσικά έγινε υπουργός Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Ζακύνθου, δικηγόρος και έχων πολύ καλή σχέση με την ελληνική …Δικαιοσύνη Σταύρος Κοντονής…

Διάφορα ψευδολογήματα του παρελθόντος απέδιδαν στενή σχέση του Νίκου Παπανδρέου ,οικονομικού εγκεφάλου της οικογένειας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και μερικοί έλεγαν πως με κάτι ταξίδια στην Αλβανία και αλλού ο μακαρίτης Βγενόπουλος είχε πιάσει…”κώτσο” τον Νίκο…

Ιδού πως είχε αναφερθεί το ΒΗΜΑ σε αυτά τα ψευδολογήματα πριν …χρόνια και με αφρομή επένδυση υγείας του μακαρίτη Βγενόπουλου στην Αλβανία:«ΤΟ ΒΗΜΑ

Αναστάτωση προκαλεί στο ΠαΣοΚ η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου σ��α εγκαίνια του Νοσοκομείου «Υγεία», ιδιοκτησίας Ανδρέα Βγενόπουλου , προχθές το βράδυ στα Τίρανα. Η εμφάνιση του κ. Παπανδρέου δίπλα στο «αφεντικό» της ΜΙG, με τον οποίο βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση η κυβέρνηση, εξόργισε αρκετούς στο κυβερνών κόμμα οι οποίοι θυμούνται ακόμη την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, τις επιθέσεις κατά του κ. Ν. Σηφουνάκη και του κ. Δ. Ρέππα και τις απαξιωτικές αναφορές του σε άλλους υπουργούς.
Με δύο μισθωμένα Αirbus 319 της Ολυμπιακής, ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG μετέφερε στην Αλβανία περί τους 200 ιατρούς του «Υγ��ία», αλλά και του «Μητέρα», τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλο, τον αδελφό του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου και πολλούς άλλους. Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο κ. Σαλί Μπερίσα και σύσσωμο το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο. Παρά τα θερμά λόγια του κ. Βγενόπουλου προς την κυβέρνηση, που ξάφνιασαν επίσης τους παρισταμένους, η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων αναζωπύρωσε τις επιθέσεις της παλιάς φρουράς του ΠαΣοΚ προς τον αδελφό του Πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται όπου υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα».
Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ορισμένοι στο ΠαΣοΚ ρώτησαν όντως «τι γύρευε ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Βγενόπουλο» και η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι δεν προσεκλήθη ο αδελφός του Πρωθυπουργού από τον κ. Βγενόπουλο, αλλά από τον …; …; …;..
καθηγητή Παιδιατρικής του «Μητέρα» και γιατρό των παιδιών του κ. Παπανδρέου κ. Χρ. Μπαρτσόκα , με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου διατηρεί φιλικές σχέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κκ. Παπανδρέου και Βγενόπουλος είχαν στην Αλβανία, πέραν της τυπικής χειραψίας, και συνομιλία. Φίλοι του αδελφού του Πρωθυπουργού έσπευσαν να πληροφορήσουν χθες «Το Βήμα» ότι η συνομιλία ήταν τυπική και σημείωναν με νόημα ότι ο κ. Παπανδρέου μάλιστα αντέδρασε, υπενθυμίζοντας στον κ. Βγενόπουλο ότι «έχεις εκκρεμότητες στην Ελλάδα, τις οποίες θα λύσει η Δικαιοσύνη»


«TO NEWSBOMB

Το καλά πληροφορημένο σε επιχειρηματικά-τραπεζικά θέματα NEWSBOMB του επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλο�� (ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός)πριν δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ που μεταξύ άλλων αναφερόταν και στον Α. Βγενόπουλο, Ο μακαρίτης τότε έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” και φιλοδοξούσε να κρατήσει τα ηνία του Παναθηναϊκού.

Το ρεπορτάζ ήταν εξαιρετικά διεισδυτικό σε πρόσωπα και γεγονότα:

“…Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!

Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.

Όμως μια «μικρή» λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα και να εξηγήσει τον διακαή πόθο της επιτυχημένης εφοπλίστριας να πάρει κοντά της την οικογένεια Προβόπουλου. Κίνηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει αφού η κυρία Φράγκου μέσω της offshore εταιρείας της IRF είχε εμπλακεί με την Proton κατά την περίοδο που απορρόφησε την Omega bank του Παπανδρέου – Μπακατσέλου και έπειτα την πούλησε υπό την προεδρεία Προβόπουλου.

Όταν την πούλησε, η τράπεζα είχε 1,2 δις δάνεια, ενώ μολις 45 εκ. ήταν στεγαστικά. Τα άλλα δηλαδή ήταν επιχειρηματικά. Σύμπτωση, η Proton χρειάστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό για ανακεφαλαιοποίηση (1,2 δις). Bέβαια το όνομα της διακεκριμένης εφοπλίστριας ουδέποτε ακούστηκε ούτε στο σκάνδαλο της Proton, ούτε στην υπόθεση με την περίφημη τράπεζα Omega στο Δ.Σ. της οποίας φιγούραρε ο αδερφός του ΓΑΠ Νίκος Παπανδρέου.

Προφανώς και είναι τυχαίο ότι τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων τον πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή ο κ. Προβόπουλος.

Και αν βεβαίως τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά τότε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η offshore εταιρεία της κυρίας Φράγκου ήταν και μεγαλομέτοχος στην Μαρφιν του Βγενόπουλου, έχοντας δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων με εγγύηση τις μετοχές!

Στα ντοκουμέντα που παρατίθενται, φαίνεται ότι η εφοπλίστρια έκανε αναδιάρθρωση των δανείων της σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που ο Προβόπουλος ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού λαού! Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωνε τις διευκολύνσεις στην εφοπλίστρια.

Το ίδιο έγινε με τα δάνεια που είχε στην Λαϊκή Κύπρου. Ο κυπριακός λαός φεσώθηκε, τα υποκαταστήματα της τράπεζας μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες διευκολύνσεις και αναδια��θρώσεις των δανείων…”

Και δημοσίευσε και σχετικά έγγραφα, ως ντοκουμέντα.”

Κύριοι υπουργοί, όπως είναι φανερό στο ρεπορτάζ αμφισβητείται πλήρως και ευθέως ο “τυχαίος” θάνατος του επιχειρηματία στην πιο κρίσιμη στιγμή των ερευνών, όταν και θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα ανοίξει το στόμα του και θα έκαιγε πολλούς, από εκείνους που είχαν επενδύσει πάνω του για να γίνει “ο Μπερλουσκόνι” της Ελλάδας».Παρόμοιο ρεπορτάζ στο οποίο υπονοείται ότι κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το στόμα του μακαρίτη επιχειρηματία δημοσιεύθηκε και στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα “ntokoumenta.gr” του Γιάννη Ντάσκα και δεν αναφέρομαι καν στην φημολογία που κυρίευσε το…Κολωνάκι και τα Βόρεια Προάστια σχετικά με την οριστική απουσία απο το προσκήνιο του επιχειρηματία και την μακρινή….Βενεζουέλα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1-Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η οφειλόμενη αστυνομική και δικαστική έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου;

2-Διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη απο αρμόδιο ιατροδικαστή και αν ναι που, πότε και από ποιον;

3-Παρίστατο στην κηδεία εν στενώ κύκλω αρμόδιο όργανο των κρατικών αρχών, ώστε να κάνει εκεί διακριβώσεις ταυτοτήτων προς κάθε κατεύθυνση και να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί;

4-Οι ελληνικές αρχές διενεργούν παράλληλα η σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές έρευνα για υποθέσεις Βγενόπουλου και αν ναι θα συνεχισθούν, όπως δήλωσε σχετικά με την Κύπρο ο εισαγγελέας της Κύπρου;

5.Να κατατεθούν στη Βουλή το πόρισμα των αστυνομικών αρχών για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου καθώς και το αντίστοιχο πόρισμα των δικαστικών αρχών.

6.Να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία ΒγενόπουλουΟ ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι.Νικολόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης