Skip to main content

Ξεκίνησε ο “αγώνας” διαδοχής του Α.Σαμαρά στη ΝΔ! Πάει για απόσυρση!

2Q==


Οι διεργασίες για τη διαδοχή στη ΝΔ έχουν ξεκινήσει μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα, λόγω των αποτυχημένων επιλογών προσώπων του Α. Σαμαρά για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και καταδίκασαν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές ρίχνοντας τη ΝΔ 7% κάτω από τις εθνικές εκλογές
του Ιουνίου του 2012. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή του Α. Σαμαρά είναι και ένα πρόσωπο έκπληξη, αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,7% και η επικράτηση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής έναντι του Γ. Σγουρού, έχουν προκαλέσει πανικό στη ΝΔ. «Για πρώτη φορά η αριστερά κερδίζει σε εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά», ανέφεραν στελέχη της ΝΔ που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στα εσωτερικά το�� κόμματος.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει και σε εθνικές εκλογές. Θα ήταν ολέθριο», επισημαίνουν. Η φράση αυτή εμπεριέχει προφανέστατα το σύνθημα για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Μίας ηγεσίας που δεν θα είναι «μερκελιστική» και θα είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια των μνημονιακών πολιτικών. «Μόνο έτσι το κόμμα μπορεί να σταθεί και πάλι όρθιο», λένε.

Ήδη, οι πρώτες ενέργειες έχουν γίνει. Η αποκάλυψη από το defencenet.gr του δείπνου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου με 11 βουλευτές και μενού «τον Α. Σαμαρά» αποδεικνύει πώς στη ΝΔ έχουν ξεκινήσει τα όργανα.

Η στάση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος Κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα η μη έκφραση στήριξης προς τον Α. Σαμαρά ήταν ενδεικτική και δεικτική του τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ποιοι εμφανίζονται ως διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ; Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά: Ν. Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας και Μ. Βορίδης κλπ Τα τελευταία 24ωρα όμως έχει προκύψει ένα όνομα έκπληξη. Αυτό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για μία υποψηφιότητα πολύ σοβαρή και αποδεκτή από όλες τις πλευρές του κόμματος. Με καταβολές από παραδοσιακή πολιτικά οικογένεια, είναι αντισιωνιστής, τα πηγαίνει πολύ καλά με την ακροδεξιά και αυτό φάνηκε τόσο από την πρόσκληση που απηύθυνε στη Χρυσή Αυγή να παραστεί στην εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και από τη μεγάλη απήχηση που είχε στους ψηφοφόρους του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία, όπου «σάρωσε» συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 70%.

Είναι νέος, άφθαρτός, έχει τη στήριξη του Κ. Καραμανλή και του αμερικανικού παράγοντα.

Είναι το πρόσωπο, όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, που μπορεί να φέρει την ανανέωση 100% στη ΝΔ και να πλαγιοκοπήσει δια της νομιμοποίησης τη Χρυσή Αυγή που αυξάνει τα ποσοστά της «κόβοντας» χιλιάδες ψηφοφόρους από τη ΝΔ, αλλά και να απορροφήσει τον ΛΑΟΣ και μεγάλο μέρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Με το θέμα Χρυσή Αυγή η ΝΔ πρέπει να τελειώνει αν θέλει να παραμείνει κόμμα εξουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κ.κ. Δένδι��ς και Βορίδης θεωρούνται «καμμένες» υποψηφιότητες. Για τον απλό λόγο δηλαδή ότι έχουν «κόντρα» με τον Λαϊκό Σύνδεσμο που δεν τους επιτρέπει «ανοίγματα» προς το συγκεκριμένο χώρο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη λόγω των μνημονιακών θέσεων της και της πολιτικής φθοράς που έχει υποστεί είναι εκτός συναγωνισμού.

Το συμπέρασμα λοιπόν από τις «ζυμώσεις» που γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος είναι πώς πρέπει να γίνει ένα «restart» στη ΝΔ.

Είναι κρίσιμο να πάει στις εθνικές εκλογές το κόμμα (φαίνεται πώς θα γίνουν τον Οκτώβριο) με νέα ηγεσία. Και ειδικά με πρόσωπο νέο, κοινής αποδοχής στο χώρο της δεξιάς και με διείσδυση στη ΧΑ. Τα προαπαιτούμενα αυτά συγκεντρώνει η υποψηφιότητα Α. Τζιτζικώστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης