Skip to main content

Οι δίκες, ο Πολλάκης, ο καραγκιόζης δικαστής, η διαπλοκή και η Λαμία

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fsyneteristikitrapezalamias
syneteristikitrapezalamiasΤο ψέμα έχει λίγο πιο μακριά ποδάρια…Γράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣΜια δημοσιογράφος στη Χαλκίδα περιέλουσε έναν τοπικό δικαστή με φράσεις “παραβίασε τον όρκο που έδωσε”, “είναι καραγκιόζης” και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Ο γνωστός δικηγορος Βασίλης Χειρδάρης στην τηλεοπτική μας εκπομπή με τον Νίκο Νικολόπουλο μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όταν παρουσίασε απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει την δημοσιογράφο και για τα γεγονότα (παραβίαση όρκου) και για τους χαρακτηρισμούς (“καραγκιό��ης”) που έκανε.

Δυστυχώς η δημοσιογράφος ανασκολοπίστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εκείνο που δικαίωσε εμάς στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με αντίπαλο πάλι έναν εισαγγελέα χειρότερα και από καραγκιόζη: κακούργο!
Αφού και εμάς μας ανασκολόπισε η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαιωθήκαμε εκεί και εισπράξαμε από τα ελληνικά τα��εία αποζημίωση, την οποία πλήρωσαν οι φορολογούμενοι και όχι ο κακούργος.
Τον ονομάζουμε κακούργο από… εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αφού ανασκολόπισε εμάς, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και τον έστειλε (δια των πολλών και εντίμων δικαστών που την κοσμούν…) στο Κακουργιοδικείο και λύση στην διαδικασία έδωσε…”Ος τα πάνθ’ ορά”.
Τα θυμηθήκαμε αυτά και με αφορμή την αποκάλυψη του κ. Χειρδάρη και 2-3 ακόμα αφορμές σοβαρές:
1. Γίνεται τώρα μια δίκη για τα… λείψανα της “Ελευθεροτυπίας” και πρώην εργαζόμενοι διώκουν εκείνον που έκανε την τελευταία και απέλπιδα, όπως αποδείχθηκε κατ’ αποτέλεσμα, προσπάθεια να την επανεκδώσει.
Το πλάνο που συνέταξαν δημοσιογράφοι της αποδείχθηκε εκτός πραγματικότητας και ο κόσμος δεν αγκάλιασε μαζικά την επανέκδοση γιατι δεν του άρεσε η δημοσιογραφία που υπηρετούσε εκείνη την στιγμή.
Στο τελευταίο στάδιο της επανεκδοτικής περιόδου συνεργαστήκαμε, με παρότρυνση της αείμνηστης και πανέντιμης καλύτερης ελληνίδας δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου και εμείς. Στο πρώτο στάδιο αυτής της περιόδου είχαν αντίρρηση 2-3 και αναγκαστήκαμε να στείλουμε μια επιστολή στα στελέχη της. Η επιστολή που είχε σκληρό περιεχόμενο δεν δημοσιεύθηκε πουθενά! Οι αντιρρήσεις όμως πήγαν περίπατο και πήγαμε.
Μεταξύ των αντιρρησιών ήταν και κάποιος με νευραλγικό πόστο στην προσπάθεια.
Ο πατέρας του μας είχε πά��ει το αυτοκίνητο λίγα χρόνια πριν. Είχαμε γράψει ότι διώκεται για κακούργημα και ήταν ανώτατο στέλεχος Υπουργείου.
Ορκίστηκε ότι δεν διώκεται προσωπικά και η πράξη, που πράγματι ήταν αντικείμενο δίωξης δεν έφτανε για τους δικαστές.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε ένα έγγραφο που συνέταξε ο εν λόγω και βοηθούσε τα μάλα τον στριμωγμένο τότε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
(Σημαντικό ρόλο εναντίον της Αριστέας Μπουγάτσου και υπέρ του Στ. Ψυχάρη έπαιξαν σε δίκη δυο έγγραφα που συνέταξαν οι πρώην υπουργοί Αλογοσκούφης και Μεϊμαράκης.)
Όταν μας πήρε το αυτοκίνητο φωνάξαμε δημόσια για τον κύριο που διέμενε σε βίλα στην πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας…
Τότε ένας έντιμος δικαστής εξανέστη… Και μας προμήθευσε με έγγραφα, τα οποία έδειχναν ότι παρότι είχε διαβεβαιώσει, όντας ανώτατος υπάλληλος, πως δεν διώκεται προσωπικά, συνέβαινε το αντίθετο. Διωκόταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για το κακούργημα αυτό.
Η δίωξη όμως έμενε επί πολλά-πολλά χρόνια ενεργή σε… αποκεντρωμένο συρτάρι δικαστικού λειτουργού και μόλις το αποκαλύψαμε την… πέθαναν με συρτάρωμα οριστικό!
Το θυμηθήκαμε ξύνοντας το κεφάλι, σκεπτόμενοι με αφρομή τη τωρινή δίκη την αποτυχία της επανέκδοσης της “Ελευθεροτυπίας”.
Παρότι είχαμε δίκιο ουδείς από τους δημοσιογράφους μας συμπαραστάθηκε, παρά την επιστολή που στείλαμε και… πάει το αυτοκίνητο!!!
Η υπόθεση μας θυμίζει τον Παύλο Πολλάκη και το πάθημά του με έναν μακαρίτη σήμερα δημοσιογράφο.
Ο Πολλάκης αποκάλυψε ότι ο μακαρίτης είχε συνάψει προσωπική σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Του έκαναν αγωγή για δυσφήμηση, η οποία δικάστηκε (τόοοοοσο γρήγορα;) και ο υπουργός καταδικάστηκε, διότι δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι υπήρχε σύμβαση του μακαρίτη δημοσιογράφου με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δυστυχώς για την δημοσιογραφία, υπήρχε. Ο μακαρίτης την ήξερε γιατί την είχε υπογράψει, αλλά έμενε κάπου και κρυφή και ανενεργή. Κι όμως… Εκανε αγωγή… Κι όμως η αγωγή έγινε δεκτή και ο Πολλάκης ΑΔΙΚΑ καταδικάστηκε σε αποζημίωση, επειδή μίλησε για σύμβαση που δεν υπήρχε. Κι όμως υπήρχε…
Στη Λαμία εξελίσσεται το μέγα σκάνδαλο της “Συνεταιριστικής”. Εβγαλαν βούλευμ�� απαλλακτικό (παραγραφές, έλλειψη στοιχείων κλπ) μετά… 13 χρόνια από την δίωξη!!!
Λίγους μήνες μετά το απαλλακτικό βούλευμα, με εντολή του εισαγγελέα γνωστού και πανέντιμου, Γρηγόρη Πεπόνη, έγινε νέα έρευνα και ο εισαγγελικός πραγματογνώμων βρήκε ζημιά 150 εκατομ. σε βάρος του δημοσίου, των μεριδιούχων και της τράπεζας!
Επί τρία χρόνια μετά την πραγματογνωμοσύνη και την δίωξη δεν πήραν ούτε ΜΙΑ νέα κατάθεση! Τα 150 εκατομ. τα έκαναν “ζημιά 25 εκατομ.” και τώρα μετά… 19 χρόνια από τις πράξεις γίνεται ανάκριση από την δικαστική λειτουργό κ.Ζήκου για τα ποσό αυτό και αφού χρειάστηκε να επέμβει για περαιτέρω ανάκριση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών…
Όλα αυτά τα χρόνια τους καταδιώκει ένας συγκεκριμένος, σήμερα 75χρονος με βηματοδότη, από την καταστροφή που έπαθε απο τους κακούργους και τη συμμορία.
Προχθές στρίμωξαν τον διώκτη με μια κατηγορία που μόνο θλίψη για το επίπεδο της δικαστικής έρευνας στην υπόθεση αυτή προκαλεί.
Στη δίκη μια λειτουργός με ολοκαίνουργο κατακόκκινο ταγέρ και 12ποντο κατακόκκινο παπούτσι κατακεραύνωνε τον 75χρονο για το πως… κάθεται στο εδώλιο, για την ευπρεπή ενδυμασία που πρέπει να έχουμε όλοι στα δικαστήρια κλπ
Τόοοσες λεπτομέρειες στην εύρυθμη απονομή δικαιοσύνης…
Που; Στη Λαμία!
Εκεί όπου ερευνούν το σκάνδαλο επί 20 χρόνια και ακόοομα δεν το έκλεισαν… Και γράφουν ότι παραγράφηκαν πράξεις, χωρίς να παραγράψουν έστω και έναν από τον τοπική Δικαιοσύνη…
Εκεί όπου κρατούσαν δυο χρόνια ενεργή δίωξη για εμπορία ναρκωτικών σε έναν οριακής νοημοσύνης, αν και ήταν σκευωρία της τοπικής Αστυνομίας με συσκευασία καφέ και δεν βρήκαν ποτέ ποιος ωφελήθηκε.
Εκεί όπου και σήμερα το κατασχεμένο αυτοκίνητο, το οποίο δήθεν μετέφερε ναρκωτικά (ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι μετέφερε καφέ…) το κρατούν κατασχεμένο στην… Ασφάλεια Λαμίας, όπου κατέληξε με (διαφανή ντε…) διαδικασία από τον ΟΔΔΥ…
Εύγε!

ntokoumenta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης