Skip to main content

Οι ισχυροί σπάνε βραχιολάκια, οι αδύναμοι έχουν χειροπέδες και νεκροί…

Οι προβληματισμοί και τα διλήμματα πάντα θα υπάρχουν στην ερευνητική και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.
Την περσμένη Δευτέρα (19/11) μετείχαμε
στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ της ΕΡΤ και εκεί προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να διαβάσουμε δημόσια τα ονόματα δυο τραπεζιτών, οι οποίοι επι χρόνια κουβαλούσαν σε τσάντες εκατομμύρια απο μίζες από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Την ομολογία και τα ονόματα έδωσε ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία και καθ ομολογίαν μιζαδόρος (επέστρεψε σημαντικόοτατα ποσά στο δημόσιο…) Αντώνης Κάντας.

Δεν διαβάσαμε τα ονόματα απο το φόβο δικαστικών περιπετειών, λόγω του αθλίου νομικού συστήματος στην Ελλάδα.

Ως σύγκριση να έχετε ότι στην απολίτιστη Δύση (ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ) διαβάζουν και στα κρατικά κανάλια και σε ζωντανές συνδέσεις τις καταθέσεις μιζαδόρων, πορνών κ.α. εναντίον των εν ενεργεία προέδρων δημοκρατίας (Τράμπ, Βούλφ, Σαρκοζί, Ολάντ και ων ούκ έστιν αριθμός…) γιατί έτσι είναι η δημοκρατία.
Ενα απο τα ονόματα που έδωσε ο Κάντας, λέγοντας ότι τις μίζες τις έκρυβε σε…θυρίζες της κρατικής τράπεζας (!!!) είναι του Ελβετογάλλου Τραπεζίτη Οσβαλντ.

Είναι αυτός που μια ημέρα μετά την προφητική εκπομπή απέδρασε σπάζοντας το βραχιολάκι που του είχε βάλει η Δικαιοσύνη μας…
Εκ του αποτελέσματος η υπόθεση απέβη υπέρ των ισχυρών. Ο τραπεζίτης εξυπηρετούσε ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα των μιζαδόρων πολιτικών και έφυγε όχι για τη δίκη που διεξάγεται και είναι κατηγορούμενος, αλλά για τις έρευνες που έρχονται σχετικά με μεγάλα πανίσχυρα ονόματα….

Δείτε τα έγγραφα για τον τραπεζίτη

Μικρογραφία
Μικρογραφία

ΥΠΟΘΕΣΗ 2.

Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε με δυο συνεργάτες της να μπει σε ένα ακόμα τρομερό κύκλωμα μεταφοράς κοκαίνης από τη Νότια Αμερική προς Αυστραλία, Ελλάδα κλπ.
Θυμηθείτε την δολοφονία του Μακρή (Αυστραλία-Ελλάδα προ ημερών), με την οποία κόπηκε (;) μια αλυσίδα που είχε και ηχηρά ονόματα, έστω σε ρόλο επιπόλαιου, άσχετου, βλάκα κλπ.

Η Ασφάλεια κατάφερε να πιάσει με τις ξένες υπηρεσίες τους μεταφορείς των ναρκωτικών (η μια παρτίδα των οποίων είχε αξία 11 εκατομμυρίων δολαρίων…) αλλά την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να πιάσει τους χρηματοδότες στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή…
Εκ του αποτελέσματος και αυτή η υπόθεση απέβη υπέρ των ισχυρών, αφού οι χρηματοδότες προφανώς είναι πανίσχυρα άτομα στην Ελλάδα.

ΥΠΟΘΕΣΗ 3.

Επι ημέρες δεν αναφερόμαστε καθόλου στην υπόθεση του δυστυχούς καλλιτέχνη Ζακ Κωστόπουλου, οποίος είχε τραγικό, επώδυνο, δημόσιο θάνατο με λιντάρισμα στην οδό Γλάδστωνος.
Το αποφύγαμε μέχρι να βγουν οι επίσηες εξετάσεις και καταθέσεις για να μην συμβάλλουμε στη θολούρα. Από τη μία οι φωνές ηρωοποίησης πριν το πόρισμα για τα αίτια θανάτου, από την άλλη οι φωνές “καλά του έκαναν, τι γύρευε στο ξένο πανάκριβο κατάστημα, γιατί πήρε πυροσβεστήρα να σπάσει τη βιτρίνα και δεν περίμενε την Αστυνομία…” κλπ.

Τα πορίσματα έδειξαν ότι δεν είχε κάνει χρήση ουσιών, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πήγε να ληστέψει, αλλά ήταν ένα άτομο σε κατάσταση πανικού για τους δικούς του λόγους και πέθανε απο τα χτυπήματα.
Αντιμ��τωπίζουν οι πολίτες παρόμοια περιστατικά στο πνευματικό κέντρο, στο Μετρό, στο πεδίο του Αρεως και μάλιστα απο εν ενεργεία χρήστες ουσιών.
Δεν σημειώνεται ούτε σπρωξιά…

Αναφερόμαστε τώρα στην υπόθεση γιατί δημοσιεύεται μια κατάθεση που πήρε η Αστυνομία από μια κυρία, η οποία μιλούσε με τον Ζακ επι 28 λεπτά ακριβώς πριν τον φρικτό θάνατο…
Και περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Κατάστασης πίεσης φανερής.
Η κυρία που τον παρακολουθούσε και τον βοηθούσε τον περιγράφει σαν έναν εντελώς ακίνδυνο άνθρωπο.

Η ανάκριση που διεξάγεται και αφορά ανθρωποκτονία απο πρόθεση θα δείξει, πιθανόν, μαζί με βίντεο, μαρτυρίες, αν οι περίοικοι φοβήθηκαν τον Ζακ και τον λιντσάρισαν κατά τρόπο χωρίς προηγούμενο, ή βρήκαν ευκαιρία και λιντσάρισαν έναν αδύναμο και ακίνδυνο κρίκο.

Ιδιαίτερα θα δείξει αν έναν ημιθανή άνθρωπο τον κλωτσούσαν, γιατί τον φοβόντουσαν ακόμα (…) και πεσμένο (και με ποιό προηγούμενο αλήθεια;) ή τον κλωτσούσαν και τον έδεναν με χειροπέδες, την ώρα που ξεψυχούσε εξ ενστίκτων…
Εκ του αποτελέσματος αυτή η υπόθεση απέβη εναντίον του αδυνάμου…


Η κατάθεση του τελευταίου ανθρώπου που μίλησε με τον Ζακ: «Ηταν σε πανικό, τρομοκρατημένος»
Μικρογραφία

Η φίλη του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου που μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο επί 28 λεπτά πριν εκείνος μπει στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος περιγράφει στην κατάθεσή της στην Αστυνομία, ότι ο Ζακ ήταν σε πανικό και τρομοκρατημένος, αλλά δεν της είπε το λόγο.

Μια κρίσιμη μαρτυρία για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βισκόταν ο Ζακ Κωστόπουλος, ελάχιστα λεπτά πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος έχει δώσει στην αστυνομία πρόσωπο του στενού του φιλικού περιβάλλον��ος. Την κατάθεση, που έχει περιληφθεί στη δικογραφία φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Η κατάθεση φίλης και παλαιάς δασκάλας του αδελφού του Ζακ Κωστόπουλου, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, η οποία πλέον ζει σε άλλη επαρχιακή πόλη, ενισχύει τα ευρήματα των ιατροδικαστών ότι βρισκόταν υπό καθεστώς stress με την ιατρική έννοια του όρου, ενώ συνάδει με μαρτυρίες φίλων του ότι κάτι συνέβη την κρίσιμη ώρα και εκείνος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Η αστυνομία αναζήτησε τη συγκεκριμένη γυναίκα και περιέλαβε την κατάθεσή της στη δικογραφία, καθώς διαπιστώθηκε ότι την ημέρα του θανάτου του 33χρονου, και ειδικότερα λίγη ώρα πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο, εκείνη και ο Ζακ είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο επί 28 ολόκληρα λεπτά. Η γυναίκα, μάλιστα, περιγράφει έναν ευαίσθητο και περήφανο άνθρωπο, που απέφευγε να ζητά βοήθεια, πολύ περισσότερο, δε, οικονομική. Η ίδια όμως, στο κρίσιμο κομμάτι της κατάθεσής της περιγράφει ότι εκείνο το μεσημέρι ο Ζαχαρίας ήταν σε πανικό και τρομοκρατημένος για κάτι, που δεν της είπε, τελικά.

«Στις 13.05 της 21-9-18 Ο Ζαχαρίας με πήρε τηλέφωνο», καταθέτει η φίλη του 33χρονου. «Αρχικά μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων μέχρι που κατάλαβα ότι ο Ζαχαρίας από τον τρόπο που μου μιλούσε πρέπει να ήταν σε πανικό και τρομοκρατημένος για κάτι το οποίο δεν μου έλεγε και δεν μπορούσα να αντιληφθώ. Τότε τον ρώτησα αν έχει κάτι κάτι και αυτός μου απάντησε “έκανα μια βρακεία, το προηγούμενο βράδυ και δεν θα το ξανακάνω”. Τότε εγώ, επειδή κατάλαβα ότι μάλλον είχε πιει αλκοόλ του φώναξα “γιατί παιδί μου με κάνεις να αισθάνομαι ανεπαρκής; Είμαι το τίποτα εγώ σε αυτό που σε βοηθάω; και αυτός μου είπε: “τίποτα δεν ακυρώνει την προσφορά σου όλο αυτό το διάστημα. Μου έχεις σταθεί πάρα πολύ”. Τότε εγώ τον ρώτησα “που βρίσκεσαι παιδί μου;” και αυτός μου είπε ότι ήταν στην Ομόνοια, αλλά χωρίς να ξέρει σε ποια έξοδο ακριβώς. Εγώ τον ρώτησα τί κάνει εκεί και αυτός που είπε ότι περίμενε ένα φίλο του για καφέ ο οποίος και τον είχε στήσει.

Επίσης μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν με έναν φίλο του και όταν τον ρώτησα πως τον λένε που είπε “Βασίλης”.Επειτα τον ρώτησα αν ήθελε να κλείσουμε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον φίλο του και να συνεννοηθούν. Τότε μου απάντησε “όχι, όχι μην κλείσεις. Σε παρακαλώ υπάρχει λόγος”. Τότε το ρώτησα αν κινδυνεύει από κάτι και μου λέει “ναι δεν ξέρω, ναι”. Τότε τον ρώτησα από τι κινδυνεύει και αν σχετίζεται με το προηγούμενο βράδυ και αυτ��ς μου απάντησε “δεν ξέρω, μπορεί ναι, θα ου πω μετά”. Επειτα εγώ τον παρακίνησα να φύγει από κει καθώς ήταν σε κρίση πανικού και να επιστρέψει σπίτι του. Μου είπε να περιμένω λίγο και τον άκουσα να απευθύνεται σε κάποιο άτομο και να λέει “συγγνώμη, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι;” Επειτα μου έκλεισε το τηλέφωνο και δεν ξαναεπικοινώνσε μαζί μου. Εγώ τον κάλεσα αρκετές φορές μέσα στη μέρα, αλλά το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Την άλλη μέρα ενημερώθηκα για το περιστατικό στη Γλάδστωνος».

Δείτε ολόκληρη την κατάθεση της μάρτυρος:

Μικρογραφία

Μικρογραφία

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης