Skip to main content

ΟΙ μίζες, οι βαλίτσες, τα εγκλήματα, τα σκάνδαλα και οι δολοφονίες μαρτύρων…

ccccΤου Γιάννη Ντάσκα.
Ζούμε επι χρόνια στο πετσί το δικό μας και της
οικογένειας όλης το κόστος που έχει να είσαι μάρτυρας εγκλημάτων στην Ελλάδα και να μην ανήκεις σε κομματικό σχηματισμό.

Η απώλεια των φίλων, η απώλεια της δουλειάς, πολλές φορές είναι το δικό μας τίμημα με πολλές σοβαρές παράπλευρες απώλειες, οι οποίες δεν είναι του παρόντος.

Στα σοβαρά εγκλήματα οι μάρτυρες χάνουν και τη σωματική τους ακεραιότητα, χάνουν τη ζωή τους και η Ελλάδα εντελώς απρόθυμα αναγκάστηκε να ψηφίσει νόμο “προστασίας μαρτύρων” το 2013, αλλά στην ουσία δεν τον εφαρμόζει.

Στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ τρεις μάρτυρες έχασαν ηδη τη ζωή τους. Ο ένας είναι ο Μαυρίκος με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και σε άλλα επίπεδα.

Στο σκάνδαλο Χρηματιστηρίου ο “βασικός” με παρουσία στη λίστα Λαγκάρντ έπαθε τυχαία, όταν ολοκληρωνόταν η δικογραφία τροχαίο και πέθανε στον Ευαγγελισμό.

Την ίδια χρονική στιγμή τροχαίο έπαθε και βασικός μάρτυρας στο σκάνδαλο ΚΑΡΟΥΖΟΣ και έχουμε δημοσιεύσει τις βασικές καταγγελίες του μάρτυρα Λιβανού.

Μικρογραφία
Στο σκάνδαλο του ναρκόπλοιου ο Πάνος Καμμένος και κυβερνητικοί αξιωματούχοι(κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος, βουλευτές και άλλοι ) έχουν με επίσημες ανακοινώσεις αναφερθεί στη δολοφονία όχι 1-2, αλλά πέντε μαρτύρων.

Μάλιστα η (μη) προστασία μαρτύρων οδήγησε σε βαρύτατη (χωρίς προηγούμενο) ανακοίνωση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προσωπικά κατα Μαρινάκη για το ναρκόπλοιο, για απειλητικό τηλεφώνημα Μαρινάκη σε Τζανακόπουλο και το περιβάλλον Μαρινάκη να επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα αρνούμενο μόνο την απειλή.

Αιτία ήταν δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” για την μη προστασία μάρτυρα στο σκάνδαλο ΚΑΡΟΥΖΟΣ και την καταγγελία περι εμπλοκής παρατρεχάμενου σημερινού υπουργικού γραφείου σε προσπάθεια “να τα αρπάξει”..

Το μέλλον σ��ις υποθέσεις αυτές προδιαγράφεται καθώς το ναρκόπλοιο είναι υπόθεση που ανακάλυψε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, η οποία δεν εγκαταλείπει τέτοιες υποθέσεις, όποιος και αν παρέμβει, όσοι μάρτυρες και αν χαθούν. Τουναντίον τέτοιες εντάσεις είναι βούτυρο στις δικογραφίες της.

Η υποκρισία περί την προστασία των μαρτύρων φαίνετα�� καθαρά στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Οι πολιτικοί που κατηγορούνται (Σαμαράς και ΣΙΑ) όχι μόνο τους καθυβρίζουν και προσέφυγαν εναντίον τους στη Δικαιοσύνη, αλλά έφτασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλέσουν δικαστικούς λειτουργούς “συμμορίτες” επειδή έλαβαν υπόψη τους, ως όφειλαν,τους υπό προστασία μάρτυρες.

Και αν θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτοί οι μάρτυρες είναι συκοφάντες, τότε ας μας δείξουν ποιούς σοβαρούς μάρτυρες προστάτευσαν και τι έκαναν για τις απώλειες βασικών μαρτύρων σε άλλα μέγιστα σκάνδαλα.

Μικρογραφία
Π.χ. για ποιό ακριβώς λόγο δεν έχει καλές σχέσεις με τον μπατζανάκη του και στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ Βαγγέλη Σέκερη ο Αντώνης Σαμαράς;
Για ποιό λόγο έγινε της μουρλής το πανηγύρι στην οικογένεια;
Ποιά προστασία είχε στην Ελλάδα ο κ.Σέκερης που ουσιαστικά ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ΖΗΜΕΝΣ;

Και αν εμείς δεν τα βλέπουμε τόσο σωστά, διαβάστε μια ανακοίνωση με ταυτόχρονη ερώτηση του Νίκυ Νικολόπουλου για το καυτό αυτό θέμα των μαρτύρων προστασίας.

Αφορά το μέγα σκάνδαλο των έργων γύρω από το σκάνδαλο του αιώνα στην Ελλάδα. Το σκάνδαλο που είχε εκτεταμένο χρηματισμό πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών. Το σκάνδαλο αυτό είχε άξονα τους Ολυμπιακούς αγώνες (αλήθεια εκείνη την εταιρεία ΟΚΤΑΓΚΟΝ την ερεύνησαν καλά;), αλλά είχε και άλλες τεράστιες πλευρές περι τα δημόσια έργα με αφορμή τους αγώνες, τις προμήθειες κλπ.

Έχουμε γράψει αρκετά και θα ξαναψάξουμε την Γιάννα που θα κυβερνούσε την Ελλάδα, μέσω της Ολυμπιάδας (αλήθεια ποιός θυμάται τον χορό-ξ��ρασμα αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων στην κερκίδα του σταδίου-μαυσωλείου), διέλυσε και τον Ελεύθερο Τύπο και τώρα παρεπιδημεί κάπου αλλού.

Ιδού το εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Νικολόπουλου, με το οποίο μας θυμίζει και παλαιότερο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ:

“Την ίδια στιγμή που το κουβάρι των σκανδάλων της Novartis ξετυλίγεται σιγά σιγά και βασανιστικά για κάποια πολιτικά πρόσωπα, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δημοσιοποίησε μια εξίσου ανατριχιαστική αλλά, μάλλον, ξεχασμένη σε συρτάρια της Εισαγγελίας καταγγελία για δωροδοκία Υπουργών και άλλων Κρατικών αξιωματούχων! Η υπόθεση είχε ξεκινήσει με βαριές καταγγελίες σε μια σειρά εκπομπών τον Μάιο του 2013. Αποτέλεσμα αυτών των εκπομπών ήταν να κινηθεί η Δικαιοσύνη καλώντας τον βασικό μάρτυρα ο οποίος «έδωσε» ονόματα και διευθύνσεις αναφερόμενος σε “λαδώματα” (κατά την μαρτυρία του) Υπουργών από μεγαλοεργολάβους, που παράλληλα είχαν στήσει καρτέλ σε συνεργασία με τους άλλους εργολάβους για να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα!

Μικρογραφία
Από τότε όμως έχουν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια και κανένας πλέον δεν γνωρίζει σε ποιο συρτάρι βαθιά της Εισαγγελίας βρίσκεται η συγκεκριμένη δικογραφία!

Επειδή το δημοσίευμα του Τριανταφυλλόπουλου περιγράφει πραγματικά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την διακίνηση της μίζας και επειδή οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπέμπουν σε …μεθόδους Νovartis ο Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα :

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εν λόγω δικογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της 27ης Φεβρουαρίου 2018 της ιστοσελίδας www.zougla.gr ;

Από την ώρα που η δικογραφία αφορά Υπουργούς, γιατί δεν έχει σταλεί αμελλητί στην Βουλή από την Εισαγγελία;

Ο μάρτυρας που αναφέρει το δημοσίευμα βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας;

Ποια έργα αφορούν τα λαδώματα που ο μάρτυρας καταλογίζει σε συγκεκριμένους Υπουργούς;

Παρακάτω δημοσιεύουμε το άρθρο της zougla.gr που επαναφέρει την σκοτεινή αυτή υπόθεση, ένα άρθρο απίστευτα ανατριχιαστικό αλλά συγχρόνως και αποκαλυπτικό για το πώς έχουμε φτάσει ��ήμερα στην διάλυση της μεσαίας τάξης μέσω της βαριάς φορολογίας και μέσω των αλλεπάλληλων μειώσεων μισθών και συντάξεων:

Πέντε βαλίτσες σε υπουργούς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 13:13

Ήταν Μάιος του 2013, όταν η εκπομπή “Ζούγκλα” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου άρχισε να δημοσιοποιεί τα στοιχεία μίας δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Μικρογραφία
Στο επίκεντρο της έρευνας βρισκόταν η διακίνηση μαύρου χρήματος από γνωστούς επιχειρηματίες σε πολιτικά πρόσωπα, Υπουργούς και Υφυπουργούς από το 1999 έως το 2006 με… μεθόδους που παραπέμπουν στην υπόθεση Novartis και, σε αρκετά σημεία, θυμίζουν τις περιγραφές των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που κάνουν λόγο για βαλίτσες γεμάτες με μαύρο χρήμα.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν ο “Γιάννης”, ένας υπάλληλος-οδηγός κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος, όπως κατήγγειλε στον φακό της “Ζούγκλας”, μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε πέντε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι βαλίτσες έφθασαν σε τρεις υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και δύο της Νέας Δημοκρατίας.
Υπουργοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, υφυπουργοί και βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, από το 1999 έως την ολοκλήρωση του ευρύτερου “πακέτου” των Ολυμπιακών, δηλαδή τουλάχιστον έως το 2006, ήταν παραλήπτες “βαλιτσών” με μαύρο χρήμα από γνωστούς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Το “λάδωμα” ήταν περίπου θεσμικό, με την έννοια ότι οι “λαδιάρηδες” επιχειρηματίες βρίσκονταν στο απυρόβλητο και υπέγραφαν ακόμη και επιταγές των 500.000 ευρώ με υπογραφή “εμού του ιδίου, οι οποίες στη συνέχεια εξαργυρώνονταν από τις τράπεζες. Το “δρομολόγιο” επαναλαμβανόταν συνεχώς. Ένας πρόεδρος κατασκευαστικής εταιρείας, πολύ γνωστός και ισχυρός, είχε αναλάβει τον ρόλο της “διανομής”. Ο έμπιστος οδηγός του αναλάμβανε τα περαιτέρω.

Από την ημέρα που βγήκαν στον αέρα οι εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μέχρι σήμερα πέρασαν τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες. Από την περίοδο που οι “βαλίτσες” άρχισαν τα περίεργα «οδοιπορικά» τους, δηλαδή από το 1999 έως το 2006, έχουν περάσει ακόμη περισσότερα χρόνια.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι όλα αυτά τα εγκλήματα έχουν παραγραφεί. Θα τους διαψεύσουμε και ο νόμος μάς επιβεβαιώνει. Το κακούργημα της διακίνησης μαύρου χρήματος και διαρκές είναι και δεν παραγράφεται ποτέ. Τίθεται το ερώτημα λοιπόν…

Γιατί τόσα χρόνια η Δικαιοσύνη σιωπά; Ο μάρτυρας έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη, τα στοιχεία έχουν προσκομιστεί. Αποδείξεις και αποχρώσες ενδείξεις βρίσκονται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών. Γιατί, λοιπόν, από το 2013 μέχρι σήμερα η υπόθεση αυτή δεν έχει καταλήξει και μάλιστα από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι δεν έχει μπει στο αρχείο; Άρα, είναι ανοιχτή. Περίεργα πράματα…

Τότε ο μάρτυρας, για ευνόητους λόγους, θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ωστόσο οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη απλώς… σοκάρουν. Μάλιστα, έπεσε και θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό του και αφαίρεσαν σημαντικά στοιχεία για τις υποθέσεις.
Ονόματα υπουργών δεν αποκαλύφθηκαν, γιατί, όπως είχε δηλώσει τότε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε ένα τεστ προς τη Δικαιοσύνη. Θα ενδιαφερόταν, άραγε, να μάθει και, ακόμη περισσότερο, να αναλάβει δράση κατά της διαφθοράς; Η απάντηση μάλλον είναι αρνητική, αν σκεφθεί κάποιος ότι ο “Γιάννης” κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, κατέθεσε ως όφειλε, ωστόσο μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τα αποτελέσματα της έρευνας… αγνοούνται.

��ικρογραφία
Οι αποκαλύψεις

Ας θυμηθούμε, όμως, τις αποκαλύψεις που είχε κάνει τον Μάιο του 2013 ο «Γιάννης» στη “Ζούγκλα”. Ο μάρτυρας με συνεντεύξεις του περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο διάφορες τσάντες με υπέρογκα ποσά έφευγαν από το γραφείο του εργοδότη του και, μέσω αυτού, κατέληγαν σε υπουργούς των προηγούμενων κυβερ��ήσεων ως δώρο για την ανάληψη των έργων για την Ολυμπιάδα.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι ο εργοδότης του τού έδινε βαλίτσες με χρήματα που προέρχονταν και από αυτόν, αλλά και από ακόμη τέσσερα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες προορίζονταν για πρωτοκλασάτους υπουργούς.

Όπως ανέφερε, τα χρήματα μεταφέρονταν σε δεσμίδες των 100 ευρώ σε βαλίτσες με χαμηλότερη “αμοιβή” τα 150.000 ευρώ. Οι περισσότερες βαλίτσες που έχει μεταφέρει είναι δύο, ενώ πολλές φορές πήγαινε επιταγές “εμού του ιδίου”.

Οι μίζες, όμως, δεν ξεκίνησαν επί ευρώ, αλλά και παλαιότερα «επί καθεστώτος» δραχμής. Βέβαια, τα χρήματα δεν τα εισέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί αλλά οι γραμματείς τους.
Η τελευταία φορά που μετέφερε χρήματα σε υπουργό και μάλιστα σε γυναίκα υπουργό ήταν 300.000 ευρώ, ενώ δήλωσε ότι έχει παραδώσει χρήματα συνολικά σε τέσσερις άνδρες υπουργούς και σε μία γυναίκα.

Οι αποκαλύψεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Χρήματα έχουν μεταφερθεί και σε εισαγγελείς, αλλά και δικηγόρους. Βέβαια, εν προκειμένω, τα ποσά ήταν πολύ μικρότερα.
Ο “Γιάννης” ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε να εργάζεται για τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε αποδειχθεί πολλές φορές γενναιόδωρος προς τους υπουργούς, όταν εκείνος τόλμησε να του ζητήσει να τον ασφαλίσει σε Ταμείο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε. Έτσι, η συνεργασία διακόπηκε για μια διαφορά της τάξεως των 200 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ξόδευε αλόγιστα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν να του κάψουν μία φορά το αυτοκίνητο και άλλη μία φορά να του το σπάσουν, για να του αφαιρέσουν τα επίμαχα στοιχε��α που μπορούν να κλείσουν πολύ κόσμο στη φυλακή – και από τον χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Έπειτα από σχετική ερώτηση αν μεταξύ των πολιτικών που “ευεργετήθηκαν” με “δωράκια”

από τους εν λόγω επιχειρηματίες συγκαταλέγονταν και πολιτικοί από τον χώρο της Αριστεράς, ο “Γιάννης” ξεκαθάρισε πως δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ούτε ο ίδιος ποτέ μετέφερε χρήματα σε αυτούς.

Έτσι πήγαιναν οι βαλίτσες

Ποιοι, όμως, είναι οι πολιτικοί που έλαβαν μαύρο χρήμα, σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς του μάρτυρα στη “Ζούγκλα”; Η απάντηση είναι ότι τους “λάδωναν” όλους. Διευθυντές, βουλευτές, διοικητές οργανισμών, υπουργοί, οι πάντες έπαιρναν το μερτικό τους. Οι τιμές ανάλογες του αξιώματος φυσικά και του μεγέθους της δουλειάς.

Ο ένας υπουργός πήρε δύο φορές επιταγή μέσα στο γραφείο του. Την παρέλαβε στον προθάλαμο ο υποτακτικός του. Πολίτης τη μία φορά, αξιωματικός τη δεύτερη. Ο κύριος τάδε συστήθηκε κιόλας με όνομα, επώνυμο και αριθμό τηλεφώνου παρακαλώ!

Ένας άλλος συνάδελφός του παρέλαβε ολόκληρη βαλίτσα στην οδό Σταδίου. Ο σοβαρότερος όλων την πρώτη φορά πήρε επιταγή και τη δεύτερη βαλίτσα με 400.000 ευρώ! Ο πιο βλάκας εκτός από δύο επιταγές των 150.000 και των 200.000 ευρώ, παρέλαβε και ολοκαίνουργιο τζιπ χρώματος ασημί.

Μία κυρία της πολιτικής παρέλαβε ένα μαύρο σακ βουαγιάζ γεμάτο δεσμίδες, στην είσοδο του σπιτιού της, με πολύ στυλ. Νωρίτερα είχε παραλάβει δύο επιταγές, η μία της ALPHA BANK με το ποσό των 230.000 ευρώ.

Παρατίθενται ορισμένα στοιχεία, όπως καταγράφονταν στο ημερολόγιο του ανθρώπου που αποφάσισε να μιλήσει:

21 Φεβρουαρίου του 2006: Επιταγή στο γραφείο του Υπουργού. Είχε προηγηθεί και βαλίτσα στον εν λόγω με 400.000 ευρώ.

28 Φεβρουαρίου του 2006: Τσάντα με 30.000 ευρώ σε …άτομο για το μετρό Θεσσαλονίκης.

1 Μαρτίου του 2006: Βαλίτσα με δεσμίδες. Παρεδόθη στη γραμματέα του υπουργού. Λόγω άγνοιας έγινε το μοιραίο λάθος. Δόθηκε αριθμός πρωτοκόλλου (θα παραδοθεί στους εισαγγελείς) για την παραλαβή!

2 Μαρτίου του 2006: Συνάντηση με διευθυντή του ΙΚΑ συγκεκριμένου καταστήματος και ντοσιέ με ενθυλακωμένα 5.000 ευρώ.

14 Μαρτίου του 2006: 10.30 το πρωί. Βαλίτσα με δεσμίδες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε γραφείο υπουργού.

Καλοκαίρι του 2006: Ραντεβού με σακ βουαγιάζ στην πλατεία Χολαργού.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης