Ουκρανοί κατά Ελλήνων Ομογενών



Η απαγόρευση μειονοτικών γλωσσών, όπως τα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα ουγγρικά και τα ελληνικά ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου. Ήδη ακροδεξιές οργανώσεις καλούν μέσω του διαδικτύου σε βιαιοπραγίες κατά εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, απειλούν να κλείσουν τα μειονοτικά σχολεία και διακηρύσσουν ότι θα εκδιώξουν κάθε μη Ουκρανό από την χώρα.
Σύμφωνα με καταγγελία της πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρας Προτσένκο, τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές κατά Eλλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας», η οποία έχει πάρει τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων της χώρας. Από τα τελευταία θύματα των νεοναζιστικών πογκρόμ ήταν κι ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρούς μασκοφόρους του «Δεξιού Τομέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Μέχρι τώρα στις ΗΠΑ λεγόταν ”μην γίνουμε Ελλάδα” (οικονομικά) – Από τώρα στην Ελλάδα θα λέγεται ”μην γίνουμε ΗΠΑ”

Οι ένορκοι αποφάσισαν να μην διωχθεί-δικαστεί ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που πυροβόλησε 12 φορ…

Ο ”Μπίμπι” μίλησε στο Κογκρέσσο του, στην Ουάσιγκτον

Η κόντρα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων με αφορμή την πρόσκληση γιά ομιλία στο Κογκρέσσο -3 Μαρτίου…

Συμφορές γιά την Ελλάδα, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και δεν μείνουν ως κυβέρνηση Σαμαράς-Βενιζέλος γιά τα επόμενα 10 χρόνια

| | Αφήστε ένα σχόλιο
Σύμφωνα με τους σχολιαστές-μελλοντολόγους των ελληνικών ”καναλιών” και λοιπών (μνημονιακών) ΜΜ…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.278