Skip to main content

Ο ΑΚΗΣ, Ο ΛΟΥΒΑΡΗΣ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ, Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΗΡΕΣ…

mmmm
Του Γιάννη Ντάσκα
Ποιά κοινά “στοιχεία” μπορεί να έχουν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η
Βίκυ Τσοχατζοπούλου, ο Γιώργος Λούβαρης, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και ο Δήμος Βερύκιος;

1. Είναι πασίγνωστα πρόσωπα.

2.Σχετίζονται όλα με κάποιο τρόπο με το Υπουργείο Αμυνας. Ο Βερύκιος ως συντάκτης θεμάτων Αμυνας και πολύ φίλος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ου μην αλλά και με άλλους Υπουργούς Αμυνας. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης ως δικηγόρος του Υπουργείου Αμυνας και δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου.

Ο Λούβαρης με τη γνωστή υπόθεση των οπλικών συστημάτων Ματρά, για τα οποία βρέθηκε κατηγορούμενος.
Ο Ακης η Βίκυ η Αρετή και ο Λούβαρης πήγαν στη Δικαιοσύνη για τα “κόλπα” αυτά και σε χρόνο ρεκόρ η Δικαιοσυνη αναγνώρισε ότι έχουν όλοι θέματα υγείας και τους ελευθέρωσε.
Ο Βερύκιος και ο Φραγκίσκος συμπαρίσταντο, ο ένας ως φίλος και επισκέπτης και ο δεύτερος ο συνήγορος.


3.Ζούσαν όλοι τους καλά την εποχή του Χρηματιστηρίου και του Σημίτη και ο Φραγκίσκος που είχε κατηγορηθεί για υπόθεση του Χρηματιστηρίου (πρόεδρος της πολύ σκανδαλιάρας ” Θεσσαλική” το 1997-1998) από την γνωστή Μπουρμπούλια “καθάρισε”.
(Ο Βερύκιος την εποχή εκείνη ήταν ΚΑΙ πολύ…ΚΚΕ).

Είχαμε γνωρίσει τον Φραγκίσκο την εποχή του Μένιου Κουτσόγιωργα, του οποίου ήταν ευπρεπέστατα συνήγορος και μας βοήθησε πολύ σε μια έρευνα για τους καυγάδες των μασόνων περι τα οπλικά συστήματα. Τα ήξερε καλά εκ των έσω.
Ο Φραγκίσκος και ως συνήγορος επισκόπων στις μάχες για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πάντα ηταν χαμηλών τόνων και καμία σχέση το στυλ του με τον Ακη και το Βερύκιο…

Τα θυμηθήκαμε με τις εξής αφορμές:

Α) Πόσο καλά και γρήγορα καθάρισε ο Φραγκίσκος τη Βίκυ Τσοχατζοπούλου και τις αναφορές που εκείνη η πτωχή και τιμία έκανε προχθές για τον Φραγκίσκο.

Β) Πόσο γρήγορα βρέθηκαν τα 200 ψωροχιλιάρικα για να βγει ο άρρωστος “τύπου Λούβαρη” Ακης από τη φυλακή και να απολαύσει την υπόλοιπη ζωή του, την οποία κατα πληροφορίες μας θα αφιερώσει στον…αθλητισμό.

Γ) Πόσο γρήγορα καθάρισε τις κατηγορίες απο πάνω της και η (ζωντο)χήρα του Ακη, η Γκούντρουν. Είχε κατηγορηθεί για τις μίζες του Ακη, από τη στεναχώρια της μπαινόβγαινε σε κρατικό νοσοκομείο, αλλά αθωώθηκε και φυσικά έγινε καλά.

Δ) Ο Βερύκιος είχε διαφωνίες με χήρα και του συμπαραστάθηκε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος κατα τα λεχθέντα στον αέρα (τον βρώμικο…) από τον Βερύκιο, του είπε πως ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Τιμόθεον του έγραφε να μην παρέχεται βοήθεια σε χήρα κάτω των 60 γιατί, όπως έγραψε ο Απόστολος Παύλος, στις 9 του μακαρίτη μπορεί να βάλουν άλλον στο σπίτι κλπ.Μας έκανε εντύπωση πως τα ήξερε και αυτά ο Φραγκίσκος, αλλά πολύ περισσότερο γιατί έσπευσε να βοηθήσει τον χειμαζόμενο από τη χήρα Βερύκιο και ανατρέξαμε στην επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Τιμόθεον.

Οι διατυπώσεις έχουν μια “μικρή” διαφορά από αυτά που έλεγε στον (βρώμικο, λόγω νέφους ντεεε…) αέρα ο Βερύκιος.
Διαβάστε πως τα εγραψε προς Τιμόθεον (Α επιστολή) ο Απόστολος Παύλος και θα καταλάβετε ότι αυτές οι χήρες δεν έχουν καμία σχέση με τις ενάρετες κυρίες Τσοχατζοπούλου, οι οποίες απολαμβάνουν την αγάπη του Βερύκιου:

“…Νεωτέρας όμως χήρας να μη τας δέχεσαι εις την τάξιν των διακονισσών, διότι όταν κυριευθούν από επιθυμίας και πόθους σαρκικής ζωής, αφανίζεται η αγάπη των προς τον Χριστόν και θέλουν να υπανδρευθούν.
Α Τιμ. 5,12 ἔχουσαι κρῖμα, ὅτι τὴν πρώτην πίστιν ἠθέτησαν·
Α Τιμ. 5,12 Αυταί δε επωμίζονται ευθύνην και καταδίκην, διότι την πρώτην αυτών υπόσχεσιν, ότι θα μένουν πισταί στον Χριστόν, την κατεπάτησαν.
Α Τιμ. 5,13 ἅμα δὲ καὶ ἀργαὶ μανθάνουσι περιερχόμεναι τὰς οἰκίας, οὐ μόνον δὲ ἀργαί, ἀλλὰ καὶ φλύαροι καὶ περίεργοι, λαλοῦσαι τὰ μὴ δέοντα.
Α Τιμ. 5,13 Συγχρόνως δε αι νεώτεραι αυταί χήραι μανθάνουν να είναι αργαί και να περιέρχωνται τα διάφορα σπίτια. Και είναι όχι μόνον αργαί, αλλά και φλύαροι και περίεργοι, λέγουσαι εκείνά που δεν πρέπει.
Α Τιμ. 5,14 βούλομαι οὖν νεωτέρας γαμεῖν, τεκνογονεῖν, οἰκοδεσποτεῖν, μηδεμίαν ἀφορμὴν διδόναι τῷ ἀντικειμένῳ λοιδορίας χάριν.
Α Τιμ. 5,14 Προς αποφυγήν, λοιπόν, αυτών των κινδύνων, θέλω αι νεώτεραι χήραι να υπανδρεύωνται, να αποκτούν και να τρέφουν τα παιδιά των, να γίνωνται καλαί νοικοκυραί, ώστε να μη δίδουν καμίαν αφορμήν στον εχθρόν της πίστεως, να εμπαίζη αυτάς και την πίστιν μας.
Α Τιμ. 5,15 ἤδη γάρ τινες ἐξετράπησαν ὀπίσω τοῦ σατανᾶ.
Α Τιμ. 5,15 Διότι, και τώρα που σου γράφω αυτά, μερικαί παρεξετράπησαν εις αμαρτωλήν ζωήν οπίσω από τον σατανά.
Α Τιμ. 5,16 εἴ τις πιστὸς ἢ πιστὴ ἔχει χήρας, ἐπαρκείτω αὐταῖς, καὶ μὴ βαρείσθω ἡ ἐκκλησία, ἵνα ταῖς ὄντως χήραις ἐπαρκέσῃ.
Α Τιμ. 5,16 Εάν κανείς πιστός η καμμιά πιστή έχη στο σπίτι του πτωχάς και εναρέτους χήρας, να παρέχη εις αυτάς ο,τι χρειάζεται δια την συντήρησίν των και ας μη επιβαρύνεται η Εκκλησία, δια να βοηθή άλλας πραγματικάς και απροστατεύτους χήρας…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης