Skip to main content

Ο μπακάλης αν μπαταξιάνει, τα παλιά τεφτέρια πιάνει.


%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259FΈτσι τα παιδιά των μπακάληδων που κυβερνούν σήμερα ,ναι ναι τα μπακαλόπαιδα που βλέπετε να τρώνε, ναι το κόμμα του μπακάλικου θυμήθηκαν την παροιμία και είπαν μαθημένο το αρνί να του παίρνουν το μαλλί και κάνουν έργα αυτά που έμαθαν από τους πατεράδες τους.
Φόροι: Αυξήσεις για τα εισοδήματα του 2015 και μάλιστα αναδρομικά – Ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα- Αλλάζουν οι κλίμακες φορολόγησης για τα εισοδήματα του 2015.- Αυξάνονται οι φόροι στα έσοδα από ενοίκια.- Φόροι – φωτιά για τους αγρότες.- Σκέψεις για μικρό αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Λίγο πριν το τέλος του 2015 θα έρθουν οι αλλαγές στη φορολογία καθώς θα αφορούν στα φετινά εισοδήματα. Μιλώντας σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε τις αλλαγές αυτές οι οποίες περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις για τα εισοδήματα του 2015.

Οι αλλαγές που έρχονται αφορούν κυρίως σε νέες κλίμακες φορολόγησης, αύξηση δηλαδή στους φόρους, που πληρώνουν μεσαία και υψηλά εισοδήματα, αλλά και σε εισοδήματα από ενοίκια.

Σε ό,τι αφορά στα εισοδήματα από ενοίκια αναμένεται να θεσπιστεί νέα κλίμακα φορολόγησης πέραν των δύο που υπάρχουν σήμερα και αφορούν σε ενοίκια ως 12.000 ευρώ με φόρο 11% και εισοδήματα από 12.000 και άνω με φόρο 33%. Το σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών θα είναι πιο αναλογικό και η φορολόγηση περισσότερο προοδευτική, έτσι ώστε να εισπραχθούν επιπλέον 142,2 εκατομμύρια ευρώ από φόρους.

Οι αγρότες μετά την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% θα δουν ακόμη μια αύξηση στη φορολόγησή τους καθώς το υπουργείο σχεδιάζει αύξηση κατά 32 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδά του.

Σημαντική ελάφρυνση περιμένει ωστόσο τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η θέσπιση αφορολόγητου ορίου κοντά στις 5.000 ευρώ, γεγονός που θα σημάνει σημαντική μείωση ή και απαλλαγή από φόρους για χιλιάδες άτομα με πενιχρά εισοδήματα.


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση των αδήλωτων χρημάτων, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Μετά το περιουσιολόγιο θα έρθουν και οι αλλαγές στις κλίμακες με αυξημένη φορολόγηση για τα μεσαία και κυρίως για τα υψηλά εισοδήματα.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν άλλες επτά αλλαγές, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.Το Φεβρουάριο, θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τις ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.Μέτρα για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων.Νομοσχέδιο για το φόρο, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, και ο οποίος θα είναι “πιο δίκαιος και πιο λογικός, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο στα έσοδα”.Η νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.Η ψηφιακή εφορία, με επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε οι εφορίες να είναι πλέον κλειστές για το κοινό και ο πολίτης να εξυπηρετείται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, του διαδικτύου ή του λογιστή του.Καθιέρωση των αγοραίων τιμών αντί των αντικειμενικών για τον υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα.Συμβούλιο φορολογικής πολιτικής για αποτελεσματικό διάλογο, όπου ο ίδιος έχει προτείνει την προεδρία να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης