Skip to main content

Περί δημοσιογραφίας και κανιβαλισμού

10464249 553643824746147 5239602136185339536 n1403079920

«Κάποτε ο Ζούγκλας είχε εμπλέξει τον θείο μου παιδίατρο, πολιτικ�� και βουλευτή (το όνομα δεν παίζει κανένα ρόλο) για εμπλοκή σε εμπορία βρεφών στο κέντρο Μητέρα που είχε διατελέσει πρόεδρος»…
…μας μεταφέρει μία παλιότερη ιστορία η Νάνσυ Πανταζή. «Ο θείος μου ήταν παιδίατρος που αν και είχε ιδιωτικό ιατρείο το λειτουργούσε ως δίκτυο αλληλεγγύης και ποτέ δεν έκανε περιουσία ούτε από τη μία ούτε από
την άλλη ιδιότητά του. Ο θείος μου πέθανε, τα δικαστήρια με τον Ζούγκλα απανωτά. Και τα κέρδισαν τα ξαδέρφια μου. Αποκαταστάθηκε νομικά το όνομα του θείου μου και λέω νομικά γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν και αναπαραγάγουν τη λάσπη και τη βρωμιά τέτοιων ανθρώπων καταστρέφουν ζωές και κηλιδώνουν υπολήψεις όχι του ενός, αλλά πολλών.
Σκέφτομαι ότι πέρα από δυο σειρές αθώωσης και καταδίκης του Ζούγκλα που γράφτηκαν σε κάποιες εφημερίδες, ποτέ δεν έγινε ο σάλος που είχε προκληθεί από τις εκπομπές του διαπομπεύοντας τους πάντες για τη θεαματικότητα στην καλύτερη των περιπτώσεων…»

Επανερχόμαστε στο παρόν. Εβδομάδες τώρα η πληροφορία κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημοσιογράφος (με δέλτα κεφαλαίο, φυσικά), είχε στην κατοχή του ένα βίντεο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, βίντεο με προσωπικές στιγμές του νεαρού πολιτικού. Δεν ξέρουμε καν αν είναι πραγματικό. «Σερνότανε» η φήμη, ανέβαζε κάποια άρθρα στη Zougla ο Δημοσιογράφος εξηγώντας, την ίδια ώρα, πως όλα αυτά τα κάνει για το καλό της κοινωνίας, μην σας πω και για το καλό της δημοσιογραφίας ακόμα. Τα υπονοούμενα βροχή, γελάκια πονηρά και περίεργα, φήμη που γιγαντώθηκε και πασπαλίστηκε και με άλλα, περισσότερα στοιχεία, αληθινά ή μη, ποιος γνωρίζει. Μέχρι και η Χρυσή Αυγή άρχισε να κάνει το βρώμικο παιχνίδι της. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μία αμήχανη σιωπή, δεν ήξεραν πως να το διαχειριστούν. Κάτι έπρεπε να γίνει όμως, το έγραψε διακριτικά και γενναία (πρώτη!) και στο e-tetRadio η Ναταλί Χατζηαντωνίου (ΕΔΩ). Δεν ήταν σωστό να το αφήνουν έτσι, να υπάρχει μία αδιόρατη απειλή από πάνω τους.
Χθες το βράδυ λοιπόν ο Γαβριήλ έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά! Και έβγαλε μία ανακοίνωση, σαρωτική. Γκαζώνει ωραία. Και δείχνει πως ακριβώς πρέπει να είναι οι σύγχρονοι πολιτικοί. Ιδού:
«Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού. Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας.
Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου. Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη. Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

Έχει σημασία τώρα να περιμένουμε την αντίδραση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου; Τώρα που τον ξεμπρόστιασε ο Γαβριήλ; Σιγά…

Πηγή:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης