Skip to main content

Πολλαπλός σεισμός στη Χαλκιδική – αισθητή η δόνηση και στην Αθήνα

Πολλαπλός σεισμός στη Χαλκιδική - αισθητή η δόνηση και στην Αθήνα

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού την Παρασκευή, καθώς σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» το δυτικότερο από τα «πόδια» της Χαλκιδικής, αλλά και την Θεσσαλονίκη, ενώ η δόνηση έγινε
αισθητή και στην Αθήνα.Περιοχή που δεν έχει δυναμικό μεγαλύτερου σε μέγεθος σεισμού, χαρακτήρισε τον θαλάσσιο χώρο νότια της Κασσάνδρας που “έδωσε” τη σημερινή σεισμική δόνηση, ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Τσάπανος.


Όπως είπε το ρήγμα, που απέχει 90 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν δίνει μεγαλύτερου μεγέθους σεισμούς.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη μια ισχυρή δόνηση νωρίτερα, περίπου 4 ρίχτερ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη οτι ήταν ο κύριος σεισμός».

Οι δονήσεις προέρχονται και οι δυο από τον ίδιο εστιακό χωρο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, επειδή το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στη στεριά.

Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε κατασκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης