Skip to main content

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τον ”αντισυστημικό” ή την διαπλεκόμενη;

clinton vs trump 1Από ότι φαίνεται, επιτέλους oι προεδρικές εκλογές υποβαθμίστηκαν σε θέατρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δύο αστεία άτομα ζητούν την ψήφο
μας. Απρόβλεπτος, επιθετικός, προκλητικός, αντισυστημικός ο Τράμπ. Βρώμικη, διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη, αδίστακτη η Κλίντον. Και το κατεστημένο πολεμά με μανία τον Τραμπ, ειδικά τα συστημικά ΜΜΕ, που ξεπέρασαν και τα αθηναϊκά στην εποχή ψήφισης των ”μνημονίων” και του ”δημοψηφίσματος” που έκανε ένας ακόμα ευθυνόφοβος-διαπλεκόμενος ‘Ελληνας πρωθυπουργός. Ευτυχώς υπάρχει και το Κόμμα των ”Φιλελεύθερων” γιά τους σκεπτόμενους πολίτες, που καταλαβαίνουν, έστω και αργά, ότι επιβάλεται η ενίσχυση ενός τρίτου κόμματος στις ΗΠΑ, γιά να αντιμετωπιστεί η κρατούσα άθλια κατάσταση του δικομματισμού (που προωθεί Χ. Κλίντον).
Το συμπέρασμα; Με Τραμπ ή Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αλλάξουν, δεν θα είναι ίδιες. Ο μη ελεγχόμενος Τραμπ, εκλεγεί, δεν εκλεγεί, ταρακούνησε δυνατά το σάπιο πολιτικό σύστημα, το αδίστακτο -γιά περισσότερο χρήμα- κατεστημένο. Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η πραγματική ”σύγκρουση”, ως αποτέλεσμα της προεκλογικής πόλωσης. Ο πραγματικός κίνδυνος γιά την χώρα είναι ο κρυφορατσισμός, οι καλά οπλισμένες ”παραστρατιωτικές ομάδες” ακροδεξιών-εθνικιστών (που αυξήθηκαν εντυπωσιακά την τελευταία δεκαετία) και οι οικονομικές ανισότητες.
Σημ.: Η πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής (Ομογένεια δεν είναι μόνο το ελληνικό ”γκέττο” Αστόριας, Νέας Υόρκης) είναι -παραδοσιακά- με το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα και θα ψηφίσουν Τραμπ. Τα χαζά περί πλειοψηφίας Δημοκρατικών, είναι γιά… χαζούς ή άσχετους. Yπάρχουν και οι ολίγοι… ”μαϊντανοί”, δηλ. οι ψευτο-”λομπίστες” και ”παράγοντες”, που ενεργούν πάντα ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης