Skip to main content

ΠΡΟΣ Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας Κύριο «Αδόλφο» Σόϊμπλε


bd822d643fab135eca43c3f3c3090533 XL

Κύριε Υπουργέ,
Ανάμεικτα συναισθήματα αγανάκτησης και οίκτου, με ανάγκασαν να απευθύνω τα λόγια αυτά, στο πρόσωπό σου, που όλες αυτές τις μέρες παραμένει ένα φτηνό αντίγραφο του Αδόλφου Χίτλερ, που εγώ πραγματικά τον παραδέχομαι σαν μέγα στρατηλάτη και σαν στρατηγική προσωπικότητα. Το μόνο που εσύ διαφέρεις τόσο πολύ από αυτόν. Αυτός είχε την πυγμή και το θάρρος να τα βάλλει με μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες, σε αντίθεση με εσένα που τα έβαλες με αδύνατους και οικονομικά εξουθενωμένους λαούς. Αυτός ενεργούσε με σχέδια που τροποποιούσε όταν έβλεπε ότι ήταν ανεφάρμοστα, ενώ εσύ, με προσωπικές και μάταιες προσδοκίες, που δεν είσαι καν σε θέση να αποδεχτείς ότι είναι λάθος, όταν δεν γίνονται αποδεχτές από κανένα. Αυτός λειτουργούσε με βάση τη λογική και το όραμα της αυτοκρατορίας που ήθελε να κτίσει, ενώ εσύ με μικρότητα και μικροψυχία, κυριευμένος από ένα πείσμα, προερχόμενο από την αδυναμία σου να κατανοήσεις, ότι κάποτε και οι μικροί έχουν ανάστημα και μπορούν να το υψώσουν. Λειτουργείς σαν ένας δράκος που θέλει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και εγωιστικά θέλει να είναι πάντα ο νικητής. Αυτό δεν αποτελεί γνώρισμα δυνατού και σοφού άνδρα, αλλά σύνδρομο κατωτερότητας και απελπισίας. Σου έδωσε ο Θεός μια δεύτερη ευκαιρία να γίνεις τουλάχιστο κα��ύτερος, αλλά εσύ δεν την εκμεταλλεύτηκες. Έγινες χειρότερος. Τελικά κύριε Σόιμπλε δεν πρέπει να είσαι μόνο παράλυτος στα πόδια, αλλά και στήν ψυχή και περισσότερο στή συνείδηση.

Ο ίδιος Ο Χίτλερ κατηγορούσε ανοικτά τους εβραίους ότι ευνοούσαν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχοντας ως απώτερο σκοπό να απορροφήσει τον εβραϊκό πλούτο στις γερμανικές τράπεζες. Αυτό προσπαθείς να επιβάλεις κι εσύ σήμερα. Φυσικά όλοι ξέρουμε την κατάληξη των εβραίων. Έγιναν σαπούνια στους φούρνους του Άουσβιτς. Ευτυχώς που δεν έδωσες εντολή να επαναλειτουργήσουν, γιατί τότε θα καταλάβαιναν όλοι τις πραγματικές σου προθέσεις και βλέψεις.
Κατοικώ σε ένα πολύ μικρό αλλά γεωστρατηγικά πολύτιμο νησί στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόσο στρατηγικό που από τότε που κατοικήθηκε από τους Έλληνες το 6000 πχ, δεν ανέπνευσε ούτε καν μια μέρα ελεύθερο τον αέρα που κέρδιζε με αίμα και αγώνα. Στην μακραίωνη ιστορία της η Κύπρος άλλαζε κατακτητές και αφέντες, που της απομυζούσαν το αίμα. Κι αυτό γιατί άνθρωποι σαν κι εσένα, που νόμιζαν ότι κατακτώντας την, θα αποκτούσαν πλεονεκτήματα στον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, βίαζαν με κάθε μέσο την υπόσταση και την ελευθερία της, ό,τι προσπαθείς κι εσύ εδώ και μέρες να πετύχεις. Μας πουλούσαν και μας αγόραζαν σαν αντικείμενο, χωρίς να ρωτήσουν ποτέ τι συναισθήματα έχουμε εμείς. Χωρίς να νοιαστούν για το τι θέλουμε εμείς. Δεν σε αδικώ όμως, γιατί αντίθετα με τη χώρα σου, που δεν κατάφερε να χαρίσει τίποτα στον κόσμο, εκτός από 2 παγκοσμίους πολέμους με 60 εκατομμύρια νεκρούς, η δική μου χώρα, χάρισε σε ολόκληρη τη γη τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, αυτή που προσπαθείς νυχθημερόν να βιάσεις.
Από την άνοιξη των αιώνων, στη μικρή μου χώρα, οι άνθρωποι ανέπτυσσαν πολιτισμό. Το εμπόριο και η βιομηχανία άνθιζαν στη νεολιθική εποχή και οι κάτοικοι έκτιζαν συνοικισμούς, όταν στη δική σου χώρα δεν είχαν καν ανακαλυφθεί οι σπηλιές. Από τη δική μου χώρα έφευγαν μικρά καράβια και όργωναν τους ωκεανούς και τις θάλασσες, μεταφέροντας αγαθά, κάτι που στη χώρα σου έγινε χιλιάδες χρόνια αργότερα. Εκτός αν δεν μπορείς να αντιληφθείς την έννοια του χρόνου και τη διαφορά μεταξύ του ΠΧ και του ΜΧ. Αλλά τι σε ρωτώ; Εδώ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ΠΑ (Προ ΑΝΑΝ) από το ΜΑ που είναι και πρόσφατο. Αν μπορούσες να το ξεχωρίσεις δεν θα δήλωνες ότι μας επέτρεψες να εισέλθουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να δεχτούμε το σχέδιο ΑΝΑΝ, αφού εμείς μπήκαμε μετά την καταψήφισή του.
Ελπίζω να μην σε δυσκολεύω με την ελληνική απόδοση και να βρεις εύκολα κάποιον να τη μεταφράσει. Άλλωστε οι έννοιες και το στίγμα που θέλω να μεταφέρω, δεν μπορεί να αποδοθεί με άλλη γλώσσα. Όπως συμβαίνει και με τις λέξεις «λεβέντης» και «παλληκάρι», που δεν υπάρχουν όμοιες σε κανένα λεξικό άλλης γλώσσας. Είναι φυσικό αυτό, γιατί όπως έγραψε πρόσφατα ο γάλλος συγγραφέας, Jean Richepin «Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη. Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας, από την καθημερινότητα σας. Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας. Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας, γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια ελληνική λέξη, σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε», ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και όντως δεν γίνεται, γιατί χωρίς τους έλληνες δεν θα υπήρχατε καν, ούτε εσύ ούτε και οι όμοιοί σου.
Γι’ αυτό λοιπόν δεν έχεις το δικαίωμα να δηλώνεις ειρωνικά ότι «αυτή την πρόταση μόνο μια χώρα σαν την Κύπρο θα μπορούσε να την υποβάλει». Ίσως είναι γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι εκτός από εσένα, κανείς άλλος δεν βλέπει τη δική σου πρόταση, ως λογική και δίκαια. Εμείς όσο μικροί και αν είμαστε, μάθαμε να υπομένουμε βάσανα και κακουχίες και να αντέχουμε στις αντιξοότητες και τις στερήσεις και ξέρουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε το δίκαιό μας, έστω κι αν χρειαστεί να δώσουμε και τη ζωή μας γι’ αυτό. Ξέρουμε να ενωνόμαστε και να μονιάζουμε και γι’ αυτό μεγαλουργήσαμε. Με τις δικές σας οδηγίες γίναμε χώρα υπηρεσιών. Φυτέψαμε ελιές, όπως μας είπατε και σήμερα το λάδι μένει στις αποθήκες απούλητο, γιατί δεν το απορροφά η Ευρώπη σας, αφού αγοράζετε από τρίτες χώρες φθηνότερα. Δεν μας χάρισε κανείς τίποτα και δεν κλέψαμε ποτέ από κανένα. Γι αυτό επιβιώσαμε και επιβιώνουμε. Γι αυτό θα επιβιώνουμε πάντα.
Τώρα εσύ τελείωσες το έργο σου. Μπορείς να γυρίσεις ήσυχος στο σπιτάκι σου και στη γυναίκα σου. Σίγουρα δεν θα αγχωθείς, προς το παρόν. Δεν θα σε ρωτήσει αν θα γυρίσεις στο σπίτι το σαββατοκύριακο. Θα το κάνει αυτό στο δεύτερο μέρος της απεχθούς πράξεώς σου και στο δεύτερο γύρο της τροϊκανής σου έμπνευσης για κατακρεούργηση της Μικρής μου πατρίδας. Αυτό δεν έκαναν άλλωστε και οι πρόγονοί σου ΝΑΖΙ στον Κάνδανο και στα Καλάβρυτα; Το γνωρίζεις καλά αυτό το ρόλο. Σου πάει τόσο.
Αν προσπαθείς να ανοίξεις τις πύλες για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο ή να συνεχίσεις το δεύτερο, έστω και οικονομικά, θα σε συμβούλευα να ψάξεις άλλο χώρο να τον κηρύξεις. Μην ξεκινήσεις από εκεί που σταμάτησε, δηλαδή από την Κρήτη που απαγόρευσε την κατάκτηση της Κύπρου, γιατί και πάλι δεν θα έχεις καμιά ελπίδα να πετύχεις. Κι αυτό γιατί ξέρουμε και να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε με χέρια και με δόντια αν χρειαστεί. Και γιατί «Η Ρωμιοσύνη είναι φυλή, συνόκαιρη του κόσμου. Κανένας δεν βρέθηκε να την αποτελειώσει, κανένας γιατί την προστατεύει από ψηλά ο Θεός. Η Ρωμιοσύνη θα χαθεί, όταν τελειώσει ο κόσμος».
Αν αυτό επιδιώκεις προχώρα στα σχέδιά σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
Λεβέντης Κύπριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Μετάφραση:Εμείς οι πουτάνες επιμένουμε ότι οι πολιτικοί δεν είναι γιοι μας!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ

Είδα όνειρο ότι πήρα συνέντευξη από το Θεό. Θεός: Θέλεις λοιπόν να σου δώσω συνέντευξη?Άν…

ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ – Η αποδόμηση από ντόπιους και ξένους

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομία…