Skip to main content

Πως συνδέονται οι τουρκικές εκλογές με Σκριπάλ και ροζ σκανδαλο στα Ιεροσόλυμα..

vvvvΤου Γιάννη Ντάσκα
Ψυχραιμίααααα!..
Στο κρίσιμο σταυροδρόμι, στο ο��οίο συναντώνται η Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική “κληρώθηκε” και το λαχείο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και πολύτιμων
πετρωμάτων.
Ο χρυσός στην Ελλάδα είναι τόσος πολύς και τόσο πολύτιμος, ώστε περισσεύουν χρήματα για να χρηματοδοτείται και να γράφει …ιστορία με “σταγόνες” και ο δημοσιογράφος (Καμπουράκης) με μηδαμινές σπουδές στην ιστορία, αλλά δεξί χέρι-κατα καιρούς διαφόρων επιχειρηματιών της διαπλοκής. Από τον Μπόμπολα, μέχρι τον Ψυχάρη κλπ.
Μικρογραφία

Αυτή η “ιστορία” όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό, τον έλεγχο του οποίου διεκδικούν σε όσο μεγαλύτερο μέρος μπορούν διάφορες δυνάμεις με κυρίαρχες τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ευρώπη στο πλευρό των ΗΠΑ.
Οι εξελίξεις είναι τόσες πολλές, τόσο διαφορετικές και τόσο φαινομενικά ασύνδετες, ώστε δεν γίνονται αντιληπτές σε όλο το εύρος τους και στην διασύνδεσή τους από τους πολίτες-αναγνώστες, τηλεθεατές-θεατές.
Δεν μπορούν λόγου χάρη να σκεφτούν καν ποιά σχέση θα μπροούσε να έχει η Ελλάδα με την απόπειρα δολοφονίας του μεγαλοπράκτορα Σκριπάλ στο Λονδίνο, τις ξαφνικές εκλογές στην Τουρκία και ένα ρόζ σοβαρότατο σκάνδαλο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

Και όμως…

Ο Ερντογάν βρίσκεται με τις εξελίξεις στη Συρία πιεσμένος όσο ποτέ από τις ΗΠΑ, οι οποίες αμφισβητούν και την χρησιμότητα της Τουρκίας στο παγκόσμιο σκάκι επιρροής και την σκοπιμότητα συμμαχίας με ένας Τούρκο ηγέτη που μέσω μιας κατ επίφαση δημοκρατικής διαδικασίας στήνει μια μόνιμη διακυβέρνηση απο τον ίδιο, αλλά με ισλαμικούς νόμους. Κάτι που ΗΠΑ και Ρωσία και Κίνα, σε αφανή συνεργασία δεν έχουν επιτρέψει σε κανένα απολύτως μουσουλμανικό κράτος τα τελευταία δύο χρόνια.
Γιατί να επιτρέψουν στον Ερντογάν, αυτό που μεγάλα πολεμικά κόστη ανέτρεψαν στον υπόλοιπο ισλαμικό κόσμο, από το Αφγανιστάν, μέχτι το Σουδάν, τη Νιγηρία και το Μαρόκο;

Ο Ερντογάν βλέποντας τη σειρά του να έρχεται μετά την Συρία, προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Βοηθά τις ΗΠΑ στη Συρία, αλλά ζητεί ως αντάλλαγμα να μην βοηθούν οι ΗΠΑ τους Κούρδους, οι οποίοι ζητούν κουρδικό κράτος που να περιλαμβάνει και τουρκικό έδαφος.
Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν δίνουν τέτοιες εγγυήσεις, αλλά απέσυραν τη βάση από την Ανατολική Τουρκία και δημόσια στηρίζουν τους Κούρδους στη Συρία και στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, Τουρκίας-Ιράν. Έστω με δόσεις…

Ο Ερντογάν στρέφεται στους Ρώσους και ζητεί συμμαχία και εγγυήσεις που δεν παίρνει από τις ΗΠΑ, στο Κουρδικό.
Οι Ρώσοι το συζητούν, αλλά με την γνωστή ράθυμη κίνηση, που συζητούσαν βοήθεια στον Καντάφι, τον Ασαντ, τον Σαντάμ, τον Μόρσι, τον Αχμαντινεζάντ…Δηλαδή μέχρι να δημιουργηθούν απο ΗΠΑ-Δύση τετελεσμένα στις περιοχές αυτές και να αναγκαστεί το Ιράν να θέσει στοπ στα πυρηνικά προγράμματα, τα οποία δήθεν στήριζαν, αλλά δεν ήθελαν στα σύνορά τους οι Ρώσοι, αφού ένας νέος …Σάχης στο μέλλον της Περσίας θα τα έστρεφε εναντίον τους.

Μικρογραφία

Την ώρα που το συζητούν ένας από τους πράκτορές τους, ο Σκριπάλ, ο οποίος είχε δώσει πολύτιμά μυστικά τους στη Δύση και ζούσε στο Λονδίνο, δηλητηριάζεται.
Οι υποψίες πάνε στη Μόσχα.
Μια ρωσίδα, η Μαρία Εφίμοβα παραδίδεται στις ελληνικές αρχές και ισχυρίζεται ότι θα την σκοτώσουν γιατί θα την συνδέσουν με την υπόθεση Σκριπάλ, ενώ εκείνη είχε κάψει “μόνο” τον πρωθυπουργό της Μάλτας και είχε φτιάξει κατάλογο με διεφθαρμένους ηγέτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι έκρυβαν χρήματα σε εταιρείες και τράπεζες της Μαλτέζικης μπανανίας…

Το Ισραήλ συνάπτει στενή σχέση με την Ελλάδα και στρατιωτική συμμαχία, η οποία σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ αντιπαρατίθεται ευθέως στο Αιγαίο με την Τουρκία…
Την ώρα που συμβαίνει αυτό κάποιες “διεθνείς” υπηρεσίες ανακινούν θέματα με τα περιουσιακά στοιχεία ��ου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και δημιουργείται μια πρώτη ένταση με παλαιστίνιους και Ισραηλινούς που αντιπαρατίθενται στα ζητήματα των ιδιοκτησιών του Πατριαρχείου.
Τυχαίο;
Όχι βέβαια…

Καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Ευρώπης-Ισραήλ-Τουρκίας, η τουρκική οικονομία, για την οποία κόμπαζε πριν 6 μήνες ο Ερντογάν, υποβαθμίζεται στα τάρταρα από τους δυτικούς θεσμούς, εκείνους που ζήσαμε έντονα την περίοδο της κρίσης (Οίκοι Αξιολόγησης λέγονται…) στην Ελλάδα με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τι μπορεί να κάνει ο Ερντογάν;
Να σπεύσει σε εκλογές για να μπορέσει να γίνει μέσω αυτών ισόβιος σουλτάνος, αφού με τη βοήθεια (σημειώστε: προς το παρόν…) του εθνικιστή Μπαχτσελί έχει φτιάξει το κατάλληλο “νομικό” πλαίσιο.

Αν πάει αργότερα σε εκλογές με οικονομία κατεστραμμένη θα πάει αμφισβητούμενος σοβαρότατα εκ των έσω…κάπως έτσι είχε αρχίσει να δημιουργείται αντιπολίτευση και στη Λιβύη, την Τυνησία, το Ιράκ, τη Συρία, την Σαουδική Αραβία κλπ.
Μην λησμονούμε ότι ο Φετουλάχι Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ και στην Τουρκία έχουν εκδιωχθεί από τον Ερντογάν εκατοντάδες χιλιάδες απο υπηρεσίες, ως “οργανα” του Γκιουλέν…Από ηγέτες στρατεύματος και Δικαιοσύνη, μέχρι Πανεπιστήμια, υπηρεσίες κλπ.
Πριν μερικά χρόνια, όταν ο Ερντογάν, έκανε “κουμπαριές” στην Ελλάδα είχε ανακαλύψει ένα στρατιωτικό δίκτυο, το οποίο θα έστηνε προβοκατόρικα “θερμά” επεισόδια με την Ελλάδα, για να επαναφέρει τους στρατιωτικούς που “δεν είχαν φιλικές διαθέσεις προς την Ελλάδα”.
Ηταν η υπόθεση βαριοπούλα, στην οποία ενοχοποιήθηκε μέχρι και ο αρχηγός Στρατού Μπασμπούγ…
Τότε ο Ερντογάν ήταν φίλος με τον Γκιουλέν, τον τότε πρωθυπουργό Νταβούτογλου κλπ.
Αργότερα τους παραμέρισε.

Τώρα λέει ότι αυτή η υπόθεση (Βαριοπούλα) οργανώθηκε από τον Γκιουλέν και ο ίδιος βάζει τον Μπαχτσελί να λέει ότι όλες οι βραχονησίδες του Αιγαίου, μέχρι το Σούνιο είναι…τουρκικές και πρέπει να απευ��ευθεωρθούν.
Καθώς στη Συρία, δεν πήρε τίποτα, η οικονομία βυθίζεται, μένει μόνο η επιθετική ρητορική διεκδίκηση προς την Ελλάδα για να πάει σε εσπευσμένες εκλογές τις οποίες προκήρυξε για τις 24 Ιουνίου 2018.

Σχεδόν ταυτόχρονα κάποιες υπηρεσίες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ροζ βίντεο, με σοβαρό σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μητροπολίτης Ησύχιος, δεξί χέρι του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου…
Μια γνωστή ελληνίδα τρανσέξουαλ, που είχε κάνει αλλαγή φίλου και άπειρα πρωτοσέλιδα με ΕΣΠΡΕΣΣΟ, Τράγκα κλπ στο παρελθόν έδωσε στη δημοσιότητα σκηνές πορνό με τον Μητροπολίτη.
Ο Πατριάρχης τον καθαίρεσε άμεσα προσπαθώντας να προλάβει πλήγμα στις Ελληνοισραηλινές σχέσεις, τις οποίες κάποιοι στοχεύουν, αποσταθεροποιώντας τις λεπτές ισορροπίες στο Πατριαρχείο.
Τα ίδια ακριβώς(σεξουαλικά σκάνδαλα) είχαν αποκαλυφθεί και στα τέλη της Πατριαρχίας Διόδωρου, τον θρόνο του οποίου διεκδίκησαν Ειρηναίος και Θεόφιλος…Ο Ειρηναίος παραμένει “εγκλειστος” σε διαμέρισμα του Πατριαρχείου περιμένοντας να γίνει Πατριάρχης…

Ακριβώς την ημέρα που ο Ερντογάν, υπό αυτές τις συνθήκες ανακοινώνει εκλογές ο επικεφαλής της Κομισιόν Γιούνκερ δηλώνει δημόσια ότι “η Τουρκία κρατάει φυλακισμένους δυο Ελληνες αξιωματικούς για γελοίους λόγους” και ταυτόχρονα δημοσιεύεται έκθεση της Κομισιόν που γράφει ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση.

Για να κάνει πιο ξεκάθαρη τη διασύνδεση όλων αυτών ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, αμέσως μετά τον Γιούνκερ βγαίνει και κάνει μια κάθετη δήλωση στήριξης των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ συνόρων της Ελλάδας, λέγοντας :

“Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση Σκριπάλ, αμέσως κάναμε δημόσια στήριξη της Βρετανίας. Ετσι και τώρα δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, όπως είναι σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο”…

Συνδέονται ή δεν συνδέονται όλα αυτά;


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης