Skip to main content

Στην κόλαση της Γάζας

image

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα η Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να υπάρξουν συνομιλίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και για τις προοπτικές να υπάρξει μια νέα εκεχειρία. Η παλαιστινιακή αυτή
αντιπροσωπεία, μάλιστα, κάλεσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να πείσει το Ισραήλ ώστε να στείλει κι εκείνο μια αντιπροσωπεία.

Τη νύχτα, πάντως, οι ισραηλινές επιδρομές εντάθηκαν κυρίως στην πόλη της Ράφα, με το Τελ Αβίβ να αναζητά έναν Ισραηλινό στρατιώτη που έχει εξαφανιστεί, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Χαμάς. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη. «Έχουμε χάσει επαφή με την ομάδα των μαχητών που συμμετείχαν στην ενέδρα και πιστεύουμε ότι όλοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς», αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη δηλώσεις μελών της αλ-Κασάμ, που είναι η ένπλη πτέρυγα της Χαμάς. «Εάν κατάφεραν να απαγάγουν τον στρατιώτη κατά τη διάρκεια της μάχης, τότε πιθανόν και αυτός να είναι νεκρός», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων, στις 8 Ιουλίου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.640 Παλαιστίνοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα άμαχοι, καθώς επίσης τρεις Ισραηλινοί πολίτες και 63 στρατιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης