• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Στο παρελθόν σύνθημα ήταν ”έξω οι βάσεις”. Τώρα παραχωρείται -χωρίς να ζητηθεί- και ελληνικό νησί στο ΝΑ Αιγαίο γιά…νατοϊκή βάση

Στο παρελθόν σύνθημα ήταν ”έξω οι βάσεις”. Τώρα παραχωρείται -χωρίς να ζητηθεί- και ελληνικό νησί στο ΝΑ Αιγαίο γιά…νατοϊκή βάση0 0”Εντυπωσιασμένοι” στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ από την μ��γάλη…”προθυμία” του υπουργού ‘Αμυνας Ελλάδας – Ομιλία υπουργού στο συνέδριο Economist, Αθήνα 15 Μαίου ’15: Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι θα προτείνει την δημιουργία ”νέας αεροπορικής νατοϊκής βάσης στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο”, λέγοντας «…Σε λίγες ημέρες θα… βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου σκοπός είναι στη συνάντηση που θα έχω με τον ομόλογό μου Υπουργό η ενίσχυση της Σούδας και παράλληλα η πρόταση της Ελλάδος για τη δημιουργία μίας σημαντικής νατοϊκής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο…».
– Ασύμφορη, μεγάλη συμφωνία-συμβόλαιο με Lockheed Martin (500 εκατομ.) γιά την συντήρηση-αναβάθμιση παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ΟRIOΝ Ρ-3Β, που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ως…”διακρατική”, αν και δεν υπογράφηκε με υπουργείο ή κρατικό φορέα ΗΠΑ, αλλά με ιδιωτική εταιρία (που συνηθίζει να δίνει και…”προμήθεια”, δηλ. μίζα). Το αίτημα γιά συμβόλαιο αναβάθμισης των ORION είχε πρωτο-υποβάλει ως υπουργός ‘Αμυνας, ο άλλος ”πολύ πρόθυμος” Δημ. Αβραμόπουλος, στις 21 Αυγούστου 2014, όταν επισκέφθηκε το Πεντάγωνο. Με τέτοια εντυπωσιακή, ασυνήθιστη προθυμία γιά ”προσφορά”, φυσικό ήταν και ο κ. Π. Καμμένος να εξασφαλίσει άμεσα πρόσκληση γιά να επισκεφθεί το Πεντάγωνο ΗΠΑ, 21 Μαίου 2015. Διαφορετικά, ο επικεφαλής του υπουργείου Μίζας, γνωστού και ως ‘Αμυνας, θα το έβλεπε σε…φωτογραφίες. Σημ.: Είναι ψεύτικες οι δήθεν ”πληροφορίες” ότι ο ‘Ελληνας υπουργός ζήτησε από τον Αμερικανό συνάδελφό του να τον δεχτούν μαζί με τα ”ιερά λείψανα” της αγίας Βαρβάρας του Πυροβολικού (που θα κρατούσε η επί του Τουρισμού κυρία Κουντουρά, γιά να προωθηθεί στις ΗΠΑ ο ”θρησκευτικός τουρισμός”) και ��α αποδοθούν έτσι έμμεσα και σε αυτόν ”τιμές αρχηγού κράτους”, απλούστατα επειδή στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια χαζά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

‘Ονομα ”Μακεδονία” – η προδοσία

1993, η κρίσιμη χρονιά: Hνωμένα Έθνη, Συμβούλιο Ασφαλείας- αποφάσεις, ψηφίσματα, πρακτικά γιά F…

Θα σωθεί δεν θα σωθεί; (Μεταξύ μας, για τα ναυπηγεία φοβάμαι.)

| | Αφήστε ένα σχόλιο

Nταβατζήδες” ΜΜΕ – Κυβέρνηση ”τηλεμαϊντανών” 2-0

Πέντε εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τρεις εβδομάδες με…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.631