Skip to main content

Τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Ελληνικού – Τις επομένες ημέρες η απολογία του

0;71

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του δημάρχου Ελληνικού, μετά την τραγωδία στο λούνα πάρκ του δήμου, που στοίχισε τη ζωή σε ένα μικρό αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις
επικείμενες εκλογές, είναι πολύ πιθανόν να τεθεί σε αργία, μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται αύριο.

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, το πολιτικό μέλλον του κ. Κορτζίδη «κρέμεται» ουσιαστικά από τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος, μετά την παραλαβή του σχετικού πορίσματος θα καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε απολογία. Ο κ. Koρτζίδης θα πρέπει να απολογηθεί εντός 10 ημερών.

Εφόσον κριθεί ότι έχει ευθύνες θα παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Το συμβούλιο αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ. Αν διαπιστώσουν ευθύνες θα θέσουν τον δήμαρχο σε αργία, όπως προβλέπεται από τις σχετικές ρυθμίσεις.

Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Στε μέσα σε 15 μέρες ,ως τότε όμως θα τελεί εν αργία. Αυτό δεν του στερεί τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος, με τον κίνδυνο, βεβαίως, της έκπτωσης από το αξίωμα εφόσον επανεκλεγεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης