Skip to main content

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.Δεν υπάρχει ντροπή,τσίπα, στην κυβέρνηση αυτή;;;;,

Ας την μαζέψει κάποιος.
Όταν αποχώρησε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος από την Ν.Δ είπε ντρέπομαι για την παράταξή μου. πόσο δίκιο είχε. Ακούστε τι λέει η υπουργός και διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει.
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς στην Ιωνίδειο: Πρότυπο σχολείο χωρίς Φιλόλογο για τα Νέα Ελληνικά!
By reportaz net

Πρότυπο σχολείο χωρίς Φιλόλογο και με τα παιδιά να μη
διδάσκονται Νέα Ελληνικά…
καταγγέλλουν σε ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά προς την Υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας.
“Δύο μήνες πριν, συγκεκριμένα στις 24-9-2019, σας ενημερώσαμε με ανοιχτή επιστολή μας ότι το Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά παρουσίαζε κενά βασικών καθηγητών σε Φιλολογικά Μαθήματα, σε Μαθηματικά, Χημεία, Φυσική, Οικιακή Οικονομία και άλλα αντικείμενα.
Τα κενά καλύφθηκαν σταδιακά, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Δηλαδή, με καθυστέρηση ενός με ενάμιση μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους. Μολονότι ο διευθυντής του Γυμνασίου μας και ο τοπικός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν ενημερώσει εγκαίρως γι’ αυτά, πράττοντας ό,τι αναλογεί στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητές τους.
Στην πορεία δημιουργήθηκαν άλλα κενά λόγω αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, κενά σε μουσικό και σε φιλόλογο. Τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, το σχολείο μας ενημέρωσε και γι’ αυτά τα κενά. Δύο μήνες μετά, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου, έχει έρθει μόνο μουσικός. Φιλόλογος δεν έχει έρθει ακόμη και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Διεύθυνσης και του υπάρχοντος δυναμικού εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών, υπάρχουν τμήματα και μαθητές που από την αρχή της χρονιάς έχουν διδαχθεί πολύ λίγες ώρες σε βασικά μαθήματα όπως τα Νέα Ελληνικά.
Ο χρόνος της κατανόησης και της υπομονής από τη δική μας την πλευρά, έχει πλέον εξαντληθεί. Θεωρούμε απαράδεκτο σε ένα Πρότυπο Γυμνάσιο να λείπει φιλόλογος και τμήματα και μαθητές να μην διδάσκονται βασικά μαθήματα όπως τα Νέα Ελληνικά, ενώ βαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα. Αν αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσετε στα Πρότυπα, τα οποία είχατε αναγάγει σε σημαία της πολιτικής σας, πριν τις εκλογές, μέσα στις εκλογές και αμέσως μετά τις εκλογές, είναι αδιανόητο το τι μπορεί να συμβαίνει σε κενά καθηγητών στα υπόλοιπα δημόσια σχολεία, έναντι των οποίων εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας.
Σήμερα, απευθυνόμαστε σε εσάς για δεύτερη φορά, ζητώντας άμεση λύση στις εκκρεμότητες. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ενημέρωση και συνεργασία, αλλά ταυτόχρονα σας ζητούμε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας για να λάβουμε και εμείς τις δικές μας αποφάσεις αναφορικά με την ενίσχυση του αγώνα μας για την επιβίωση των Προτύπων στα επίπεδα που επιβάλλεται να λειτουργούν και με βάση όλα όσα ορίζει ο Νόμος. Πρόσφατα, τα παιδιά μας προέβησαν σε κινητοποιήσεις για θέματα όπως αυτά που σας θέτουμε. Το ίδιο θα πράξουμε κι εμείς εφόσον παραστεί η ανάγκη.
Σας προσκομίζουμε συνοδευτικά την πρώτη επιστολή που σας είχαμε απευθύνει. Τυχόν αλλαγή ως προς το ύφος, αντιλαμβάνεστε ότι δεν οφείλεται σε ευθύνες δικές μας”.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του

Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης