Skip to main content

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…
dikaiosini 61396600703Του Γιάννη Ντάσκα
Ορισμένοι στην Δικαιοσύνη αντιδρούν ,όπως αντιδρούν πολλοί στην πολιτική και πολλοί στη δημοσιογραφία. Αντί αυτοί οι πολλοί να παραδεχθούν ότι μέγας αριθμός πολιτικών και μέγας αριθμός (μεγάλο) δημοσιογράφων είναι διεφθαρμένοι ,χρηματιζόμενοι, εκβιαστές …ερημοσπίτες κλπ αντιδρούν συντεχνιακά και υποστηρίζουν ότι κάθε αναφορά σε διεφθαρμένη πολιτική σκηνή και διεφθαρμένη δημοσιογραφία είναι απαράδεκτη γιατί “γενικεύει και η Βουλή και η ΕΣΗΕΑ είναι προπύργια της Δημοκρατίας”.

Εξ αποστολής είναι προπύργια. Στην πράξη και όσο συγκαλύπτουν διεφθαρμένους κάθε άλλο παρά προπύργια είναι…
Ίδια αντίδραση σημειώνεται τώρ�� στην Δικαιοσύνη και ορισμένοι δικαστικοί προσπαθούν και πάλι να πείσουν ότι όλοι οι δικαστές είναι το ίδιο και όλοι είναι άψογοι.
Δηλαδή ,προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι το ίδιο ο Χρυσικός,το ίδιο ο Μπάμπης και ο Κυριτσάκης και ο Δαφέρμος .Το ίδιο η Ξένη Δημητρίου το ίδιο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης,το ίδιο ο Νατσιόπουλος, το ίδιο ο Χριστοδούλου.
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσφύγαμε όταν χάσαμε και στον Ελληνικό Αρειο Πάγο μια δίκη που δεν χάνεται. Απέναντί μας είχαμε έναν Εισαγγελέα που μας καταδίωκε. Στον Άρειο Πάγο όταν πήγαμε σε κάποιον και το εκθέσαμε το πρόβλημα μας είπε πολύ φιλικά” Έχεις πλούσιους φίλους Γιάννη…Κοίτα να σε βοηθήσει κάποιος”! Φαινομενικά τίποτα. Ουσιαστικά ήταν “φέρε λεφτά”! Πολύ αργότερα βρεθήκαμε σε έναν πριβέ χώρο με πολιτικούς που συζητούσαν για μια “μπίζνα”. Εκεί βρήκαμε και αυτόν τον δικαστικό!
Πρώτα μας δικαίωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ύστερα η Ελληνική Δικαιοσύνη παρέπεμψε σε βαθμό κακουργήματος αυτόν τον εισαγγελέα για ΑΛΛΟ σκάνδαλο….ΔΕΝ θα τον παρέπεμπε αν δεν μας είχε δικαιώσει το Ευρωδικαστήριο και δεν είχαν ανάγκη να “θυσιάσουν” έναν χοίρο σιτευτό για να βουλώσουν το στόμα των ευρωδικαστών.
Μέχρι τότε αυτός ο εισαγγελέας είχε εισπράξει …70-100 εκατομμύρια δραχμές απο ΔΥΟ άλλες εφημερίδες γιατί είχαν θίξει την δικαστική του ακεραιότητα!
Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά. Κατά καιρούς συνεχώς βγαίνουν τέτοια…Ας μην καμώνονται λοιπόν πως είναι όλα εντάξει και φταίει ο Πολάκης…
Για να τους βάλουμε και δύσκολα δημοσιεύουμε μια ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου για σκάνδαλα που βγαίνουν μέσα από την εκπομπή του(και με την συμβολή μας) και για τα οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης νίπτει τα χείρας…
ΤΑ δύσκολα αφορούν μια πρωτοφανή απόφαση στην οποία το σκεπτικό γράφτηκε σε …ι��ρογλυφικά για να μην διαβάζονται ενώ όλο το άλλο μέρος είναι σε ..ελληνικά.
Με αυτό το άγνωστο ουσιαστικά “σκεπτικό” αθωώθηκε ένας επώνυμος για υπόθεση δωροδοκίας κλπ.
Παριστάνουν ορισμένοι ότι δεν καταλαβαίνουν ποιός είναι…
Για να τους διευκολύνουμε τους λέμε ότι είναι ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Ιδού η ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου:


Νίκος Νικολόπουλος:


«Έχει ζητηθεί κατάλογος συγγενών δικαστών που εμπλέκονται
ως υπερασπιστές οργανισμών και προσώπων που αποτελούν παραδείγματα διαφθοράς;»


«Πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η Δικαιοσύνη και μάλιστα ο σημαντικότερος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, δηλαδή των αδύναμων και αδικουμένων.
Προϋπόθεση αναγνώρισης της προσφοράς της Δικαιοσύνης είναι η…προσφορά. Άνευ αυτής παύει να επιτελεί το ρόλο της».
Αυτά δήλωσε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε στην Βουλή για περίεργες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου και να ελεγχθούν όποιοι αποδειχθεί ότι συμμετέχουν σε παραδικαστικά κυκλώματα, επίορκοι δικαστές.


Ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος πιστεύει ότι:
«Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών επιτελεί το καθήκον της κατά το μάλλον ή ήττον.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν και ευάριθμοι δικαστές που έχουν πάρει άλλους δρόμους και σε ορισμένες πολύ σημαντικού οικονομικού, πολιτικού, επιχειρηματικού αντικειμένου υποθέσεις έχουν μετατραπεί εκόντες σε συνηγόρους των συμφερόντων με ανταλλάγματα.
Θα δεχθούμε ότι μπορεί να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες στα συμφέροντα άκοντες υπό την προϋπόθεση αντικειμενικής έρευνας.


Η Μπουρμπούλια, ο Καλούσης, και πλείστοι άλλοι ήταν δικαστικοί με υψηλό κύρος και καίριες ανακριτικές θέσεις. Ας αναζητήσουν όσοι είναι αμφισβητίες πορίσματα εντίμων δικαστικών (π.χ. του κ. Χριστοδούλου) για παραδικαστικά, ας αναζητήσουν βίλες δικαστικών στη Χαλκιδική, στα Βόρεια και Νότια προάστια της Αθήνας ,στα νησιά και θα δικαιολογήσουν τη χρήση της λέξης “ευάριθμοι”.
Είναι π.χ. αδιανόητο να κυκλοφορεί με χρήση σε κρατικές υπηρεσίες πλαστή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί χρόνια και να μην έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε ο γνωστός στη Δικαιοσύνη “κομιστής” της πλαστής απόφασης, υψηλό στέλεχος πανίσχυρης Στοάς της Αθήνας.


Είναι αδιανόητο γόνος γνωστής οικογενείας που εμπλέκεται στα καρτέλ μεγαλοεργολάβων να χρησιμοποιεί επί χρόνια σε κρατικές υπηρεσίες πτυχία από το ανύπαρκτο Πανεπιστήμιο “MIDLLEHAM UNIVERSITY” να μετέχει στην εθνική αντιπροσωπεία επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, να έχει νομικούς παραστάτες πολιτικά στελέχη της μάχιμης πολιτικής και οι δικαστές που ασχολήθηκαν με αυτό το σκάνδαλο να μην κάνουν το καθήκον τους, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος (Γ. Ντάσκας) που έφερε στη δημοσιότητα τα πτυχία ζητώντας έλεγχο δεν απέδειξε ότι τα πτυχία είναι πλαστά.
Μήπως να αναθέσουμε καθήκοντα εισαγγελικά και δικαστικά σε δημοσιογράφους;
Μήπως τέτοια αιτιολογία δεν υπάρχει ούτε στην…. Ζιμπάμπουε.
Είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να υποστηρίζει ότι στην απάντηση που έδωσε στην Βουλή δεν είναι ζήτημα κοινοβουλευτικού ελέγχου η χρήση τέτοιων πτυχίων στα ελληνικά δικαστήρια, αρνούμενος την οφειλόμενη έρευνα των συναρμοδίων υπηρεσιών για την απλή διαπίστωση ύπαρξης ή μη ύπαρξης του εν λόγω Πανεπιστημίου».
Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι για αυτό οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα επανέλθουμε και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι έρευνες είναι απαραίτητες και προς την Εκτελεστική και την Δικαστική Εξουσία.


Είναι αδιανόητο με τόσες αποκαλύψεις δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια (Κ. Βαξεβάνης HOT-DOC, Επίκαιρα, Γ. Ντάσκας-ΝTOKOUMENTA, KONTRA NEWS, REAL NEWS κλπ) ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι το 100% των δικαστικών λειτουργών εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους, με “αποδεικτικό” στοιχείο ότι ακόμα υπηρετούν ανενόχλητοι.
Τα ίδια ακριβώς υποστήριζαν στα πρώτα στάδια των αποκαλύψεων ��ια τα «παραδικαστικά», τον Ερυθρό Σταυρό, τα δάνεια των ΜΜΕ, του Ψυχάρη, των κομμάτων, το καρτέλ των εργολάβων κ.α. πολλά.
Και αν δεν συμφωνούμε με το ύφος του Υπουργού Πολάκη ας ακούσουμε προσεκτικά και πάντως ας ερευνήσουμε ακόμα πιο προσεκτικά αυτά που λέει.


Όσοι ψευδολογούν παρουσιάζοντας άψογη την εικόνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης γιατί δεν αντιδρούν στις ετήσιες εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών (Διεθνής Διαφάνεια, Διεθνής Αμνηστία, GRECO κλπ) οι οποίες παρουσιάζουν την λειτουργία της Δικαιοσύνης της Ελλάδας με μελανότερα χρώματα και από Δικαιοσύνη μπανανιών;
Από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει ζητηθεί κατάλογος συγγενών δικαστών που εμπλέκονται ως υπερασπιστές οργανισμών και προσώπων που αποτελούν παραδείγματα διαφθοράς ποιά θα είναι η απάντηση».ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης