Skip to main content

Τι συμβαίνει με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου;;;

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F06%2F25CE 2597 25CE 25A0 25CE 2591 1

Στις ΗΠΑ ζούμε μία εκκλησιαστική παράλογη πραγματικότητα, που καθημερινά προσθέτει μεγάλα ερωτηματικά.

Η ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν, που καταστράφηκε με το τρομοκρατικό χτύπημα στους ”δίδυμους πύργους” 11 Σεπ. 2001, ένα έργο που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 25 εκατ. δολ., έχει φτάσει στα 100 (εκατό) εκατ. και ακόμα μαζεύουν χρήμα. ‘Οχι από Ομογενείς, αλλά βασικά από ”λεφτάδες”, που ”εξυπηρετούνται” από την Αρχιεπισκοπή γιά φορολογικά ”κόλπα” με το αζημίωτο.

Επειδή η ανοικοδόμηση γίνεται γιά να μετατραπεί το ”προσκύνημα” σε διεθνές ”θρησκευτικό κέντρο”, ενταγμένο στις ”εμπορικές επιχειρήσεις” Αρχιεπισκοπής και βασικά Πατριαρχείου Κων/πολης, επειδή διαφάνεια και καθαροί απολογισμοί-λογαριασμοί (accounting) δεν υπάρχουν, επειδή στην υπόθεση είναι ανακατεμένος 100% ο ”εισπράκτορας Βαρθολομαίου”, ο φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), άρα η υπόθεση ”βρωμάει άσχημα”, είναι μονόδρομος η προσφυγή σε ομοσπονδιακό Δικαστήριο ΗΠΑ, γιά να καθαρίσει.

Και αυτό, επειδή ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος και ”πρόεδρος” της μη κερδοσκοπικής -και πολύ άσχημα ”οσμίζουσας”- εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, νομίζει ότι έχει να κάνει με ”πρόβατα”, χρήσιμα μόνο γιά το χρήμα τους. Εξυπακούεται ότι τις ψευτιές του περί δήθεν ”διαφάνειας”, ούτε ένας τις πιστεύει.

Φυσικά, δεν περιμένουμε τις ”Αρχές” του διαπλεκόμενου κυβερνήτη Νέας Υόρκης και φίλου του π. Καρλούτσου, ‘Αντριου Κουόμο, να ”καθαρίσουν” την υπόθεση και να προχωρήσουν ακόμα και σε ποινικές διώξεις.

Εκτός από την τεράστια διαφορά στο υποτιθέμενο κόστος του έργου, δηλ. τετραπλάσιο κόστος, υπάρχει κι ένα ακόμα ζήτημα που χρειάζεται ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε περισσότερα από 10 εκατ. δολ. (όπως έχει καταγγελθεί επίσημα, γραπτά και το Στέητ Ντηπάρτμεντ προσπάθησε να ”κουκουλώσει” την υπόθεση), χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων (ελληνικής ή μη καταγωγής), γιά ανοικόδομηση αγίου Νικολάου, ως μέρος της εξαγοράς του γιά αναγνώριση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας. Πράξη, που αν συνέβηκε, σημαίνει ποινική δίωξη γιά τους εμπλεκόμενους.

Και αν γίνονται χορηγίες, έμμεσα στον άγιο Νικόλαο, προοριζόμενες μελλοντικά γιά το Πατριαρχείο, γιά υπόθεση Ουκρανίας.

Φυσικά, ο Ελληνισμός πρέπει να γνωρίζει ΠΟΙΟΣ θα είναι ουσαστικά -όχι τυπικά- ”ιδιοκτήτης” της θρησκευτικής εμπορικής επιχείρησης ”προσκύνημα αγίου Νικολάου”.

Κι επειδή δεν δίνονται απαντήσεις από τον Ελπιδοφόρο και την παρέα του, των ”υπεύθυνων”, δηλ. ”κουμπάρων Καρλούτσου”, η προσφυγή στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, γιά απαντήσεις, είναι μονόδρομος.

Κατά συνέπεια, Βαρθολομαίος, Καρλούτσος και λοιποί, όλα δείχνουν ότι θα δεχτούν κλήση από ομοσπονδιακό Δικαστήριο, γιά ένορκες καταθέσεις. Λέγεται ότι ο Βαρθολομαίος, θα την παραλάβει ”στο χέρι”, όταν επισκεφθεί τις ΗΠΑ τέλη Οκτωβρίου ’21. Μετά, ας κάνει ”παράπονα” στον Μπάϊντεν, στον Λευκό Οίκο.

Υπάρχει και μία ακόμα ερώτηση που χρειάζεται απάντηση. Ο ”πανδολαριότατος”, ταξιδεύει στο εξωτερικό με απλό διαβατήριο ή διπλωματικό;;; Λογικά, με διπλωματικό. Αν συμβαίνει αυτό, μαντέψτε ποιάς ”γείτονος” υπουργείο Εξωτερικών, το εκδίδει.

kalami.us – 8 Iουνίου ’21

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης