Skip to main content

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα φέρεται να αποτελεί σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ

%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B2%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BF ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ . Ο Τζο Ακιούρσο, ένας χειροπράκτης 47 ετών, αρνείται να εμβολιάσει την κόρη του κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς και του κοκκύτη. Πιστεύει ότι οι μολυσματικές αυτές ασθένειες δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο επικίνδυνες όσο οι παρενέργειες των εμβολίων για το παιδί του.

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να κολλήσει ανεμοβλογιά και άλλες ασθένειες που θα καθιστούσαν τον οργανισμό της πιο ανθεκτικό και αυτός είναι για εμάς ο βασικός λόγος» που απορρίπτουμε τα εμβόλια, εξηγεί ο Ακιούρσο.
Ο ίδιος και η σύζυγός του Κάθι, μια κινησιοθεραπεύτρια, ανήκουν σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων στις ΗΠΑ που ζητούν να υπάρχει η επιλογή να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.
Οι γονείς αυτοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι λευκοί, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ανήκουν στην ανώτερη μεσαία τάξη, επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά του κατά μολυσματικών ασθενειών από τις οποίες έχουν πεθάνει πολλά παιδιά στο παρελθόν.
Εκτιμούν ότι οι ασθένειες αυτές δεν είναι τόσο φοβερές όσο οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά τους από τα εμβόλια, τα οποία προωθούνται προκειμένου να θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Οι γονείς αυτοί έχουν επίσ��ς επηρεαστεί από κάποιους που καταγγέλλουν ότι παραποιούνται τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Εκτιμούν ότι αποκρύπτεται η αύξηση του αριθμού των παιδιών που παρουσιάζουν παρενέργειες από τα εμβόλια.
Περισσότερα από επτά εκατομμύρια Αμερικάνοι, ορμώμενοι από τη δυσπιστία τους προς την ιατρική κοινότητα, παρακολουθούν διάφορες ομάδες στο Facebook που καταγγέλλουν τις παρενέργειες των εμβολίων, ανέφερε τον Δεκέμβριο ο Ρίτσαρντ Στάιν, καρδιολόγος του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο ιατρικό περιοδικό Germs.
«Άφθονες θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επεκτείνονται, βρίσκονται στο απόγειό τους», κατήγγειλε.
Το 2000 κηρύχθηκε στις ΗΠΑ η εξάλειψη της ενδημικής ιλαράς κηρύχθηκε. Σε εθνικό επίπεδο μόνο το 2% των νηπίων δεν είχαν εμβολιαστεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Όμως ο κίνδυνος προέρχεται από τους θύλακες του πληθυσμού που δεν είναι εμβολιασμένοι και οι οποίοι προκαλούν περιοχές όπου παύει να ισχύει η ανοσία της αγέλης.πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης