Το Σκάνδαλο της Ανταρκτικής

%CF%89Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου συγκλόνισε όλη την χώρα με την αποκάλυψή του. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο που πρώτη εμείς φέρνουμε στη δημοσιότητα. Ήταν 8 Ιανουαρίου του 1984 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγκάστηκε να υποκύψει. Η Εκκλησία ήταν πολλή δυνατή για τις δυνάμεις του. Ήξερε πως οι αντιδράσεις για τον πολιτικό γάμο θα έρχονταν. Και να τώρα που τον
κυνηγούσαν. Το είχε καθυστερήσει όσο μπορούσε, αλλά είχε έρθει η στιγμή, διάβασε το χρυσόβουλο που είχε τα χέρια του. Ναι, η ανταλλαγή δεν ήταν δίκαιη, αλλά, τι να έκανε; Η χώρα δεν άντεχε άλλο. Τι ήταν ποιο σημαντικό; Μερικά χιλιάδες στρέμματα στην Βουλιαγμένη ή η ηρεμία του λαού; Υπέγραψε με βαριά καρδιά την συμφωνία. Στρέμματα στην Βουλιαγμένη, στην Κηφισιά και στο Κορωπί περνούσαν τώρα στα χέρια της Μονής Βατοπεδίου με αντάλλαγμα τις εκτάσεις στην Ανταρκτική που είχε εκείνη. Κάποια μέρα μπορεί να φαινόντουσαν χρήσιμες. Δεν ήξερε.
Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας κάθονται πάνω από αυτά τα έγγραφα και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτά τα εδάφη. Σκέφτονται πολλά. Κάνουν λίγα. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αργεντινή. Αυτές οι χώρες και άλλες 43 μαζί με εμάς έχουν εδάφη στον Νότιο Πόλο. Εικάζεται ότι μπορεί να υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου σε αυτό το σημείο. Ποιος θα κερδίσει αυτό το παιχνίδι δύναμης κανείς δεν ξέρει. Κερδισμένοι πάντως βγαίνουν μόνο οι πιγκουίνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Λιάπη

Tον τελευταίο καιρό έχει κατηγορηθεί για πολλά. Πλαστές πινακίδες, ότι πήγε στην Γερμανία με λεφ…

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. Συνέντευξη του Αλέξη στο aoristies

| | Αφήστε ένα σχόλιο
Αoristies:Ευχαριστώ που μας δεχτήκατε κ. Πρωθυπουργέ και θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αισθάνεσθε κ…

Τι είναι για σας Δημοκρατία;

Δημοκρατία είναι η παθολογική πίστη στη συλλογική σοφία της ..ατομικής άγνοιας.
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.244