Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βαγδάτη ανήμερα Χριστουγέννων.article 2529146 1A48868800000578Μαχητές στο Ιράκ στόχευσαν Χριστιανούς σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι. Σε μία επίθεση, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε μια εκκλησία κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Μαζικής στη νότια γειτονιά Dora της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα και τραυματίζοντας 38, δήλωσε ένας αστυνομικός.
Λίγο νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας σε μια υπαίθρια αγορά στην κοντινή χριστιανική ενότητα της Athorien, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 21, πρόσθεσε ο αξιωματικός. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, αλλά και όλο συρρίκνωσαχριστιανική κοινότητα του Ιράκ, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 400.000 έως 600.000άτομα, συχνά έχει γίνει στόχος από την Αλ-Κάιντα και άλλους αντάρτες οι οποίοι βλέπουν τους Χριστιανούς ως απίστους.
Μαζί με τους Χριστιανούς, άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν αμάχων σε εστιατόρια, καφετέριεςή πολυσύχναστες δημόσιους χώρους, καθώς και τους Σιίτες, αλλά και τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, που στοχεύουνσε μια προσπάθεια να υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στη Σιιτική ηγεσίακυβέρνηση και να προκαλέσει αναταραχές σε ένα Ιράκ ήδη σιγοβράζει μέσα στις θρησκευτικές εντάσεις.
Πηγή Daily Mail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙ Γ ΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Στις 20 Ιουλίου 2011, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε, από ομάδα Ελλαδι…

Live Long and Prosper! Ναι υπάρχουν εξωγήινοι!

Ο πρώην υπουργός αμύνης του Καναδά Paul Hellyer υποστηρίζει ότι την γη έχουν επισκεφτεί πάνω από…

Ένα σωστό σύστημα υγείας, όχι σαν το δικό μας το τζαμπατζίδικο.

| | Αφήστε ένα σχόλιο
Σε κάποια νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο απλός φυσικός ορός που χρησιμοποιούν χρεώ…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652