Skip to main content

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

FotorCreatedΤο πολιτικομιντιακό σύστημα τρέμει γιατί θα βγουν βαριά ονόματα στη φόρα. Γιάννης Ντάσκας
Πόσο σημαντική είναι η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και ειδικά για τον Ερυθρό Σταυρό,την οποία αποφάσισε η Βουλή με
ψήφου; 187 στους περίπου 280 παρόντες βουλευτές;
Την απάντηση την έχει δώσει ο Κώστας Καραμανλής το 2004,παραμονές των εκλογών.Τότε σε μια απο τις “τελικές” συνεντεύξεις Τύπου,πριν γίνει πρωθυπουργός οι δημοσιογράφοι επέμεναν σε ένα σταθερό ερώτημα:”Που θα βρείτε τα χρήματα για να επανιδρύσετε το κράτος,όπως υπόσχεστε;”Ο Κώστας δεν μπορούσε να αποφύγει το ερώτημα και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έδωσε την απάντηση:”Θα εξοικονομήσουμε χρήματα από την διαφθορά στο χώρο της Υγείας. Υπολογίσαμε με τους συνεργάτες μου ότι μόνο το 1/3 των χρημάτων που κατευθύνονται στη διαφθορά (μίζες, προμήθειες, υπερτιμολογήσεις, κλπ) να κόψουμε φτάνουν και περισσεύουν κιόλας να χρηματοδοτήσουμε όλο τον δημόσιο τομέα. Και θα πατάξουμε τη διαφθορά γιατί βρίσκεται παντού στο χώρο της Υγείας”Προχθές ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή είπε ότι η διαφθορά στοιχίζει στο χώρο της Υγείας 85 δις.
Υπολογίστε ότι αυτές τις ημέρες της δεύτερης αξιολόγησης γίνεται μεγάλος χαμός γιατί θα χρειαστούν μέτρα ύψους 3 δις ευρώ και έτσι θα περικοπούν συντάξεις για να βρεθούν.Μια σύγκριση απλή φτάνει για να καταδείξει ότι “λεφτά υπάρχουν, αλλά τα κλέβουν”
Οι πολίτες έχουν συνηθίσει να διαβάζουν ή να ακούνε αριθμούς δισεκατομμυρίων και δεν προλάβουν να κάνουν αναγωγές.Ελάχιστοι έκαναν (αν έκαναν…) ανάλυση στον αριθμό των 85 δισεκατομμυρίων που είπε ο Πάνος Καμμένος, αλλά επανέλαβαν και άλλοι ομιλητές, όπως. Με το ποσό αυτό διαθέσιμο δεν θα υπήρχε ανάγκη (αν υπήρχε και ποτέ..) κανενός μνημονίου…Τόσο σημαντικοί είναι οι απλοί αριθμοί για τις ζωές των ανθρώπων.
Σήμερα στη χώρα αντιστράφηκε η αναφορά του Γεωργίου Παπανδρέου, του “Γέρου της Δημοκρατίας”. Εκείνος είχε πει τη φράση “οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν” και περιέγραφε την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Οι αντίπαλοι υποστήριζαν ότι ο προυπολογισμός της χώρας εκτελείται σωστά, δεν γίνονται σπατάλες, δεν υπάρχουν μεγάλα χρέη της χώρας κλπ.Οπως επιθυμεί σήμερα ο Σόίμπλε και οι θεσμοί. Ευημερία αριθμών δηλαδή.
Στο χώρο της Υγείας οι αριθμοί είναι θηριώδεις και “ασχημοι” και σε ευθεία αναλογία, οι άνθρωποι δυστυχούν επειδή αυτά τα ποσά δεν είναι για την στήριξή τους, αλλά για να ευημερούν οι αριθμοί των λογαριασμών των διεφθαρμένων πολιτικών,γιατρών κλπ.Ο Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά και στον επι 30 χρόνια πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.Ο Μαρτίνης βρίσκεται στον Κορυδαλλό τώρα, ως να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος ενός σκανδάλου τεράστιου στον χώρο.Ξεκίνησε φτωχός γιατρός και κατέληξε με κότερα και χλιδή απίστευτη.
Μας είχε τηλεφωνήσει ο Κώστας Μητσοτάκης το 1998 και μας είχε πει:”Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους είναι το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού. Εχω κανονίσει να πας στην οδό Πλουτάρχου στον Τάδε (μεγαλοστέλεχος και σήμερα της Νέας Δημοκρατίας) και να πάρεις φάκελλο με φοβερά στοιχεία να κάνεις έρευνα”.Πήγαμε. Και ξεκίνησε η έρευνα.
Αυτό το μεγάλο στέλεχος αργότερα έγινε Υπουργός Υγείας και μαζί με την οικογένεια Μητσοτάκη αγκάλιασαν τον Μαρτίνη, πήραν “δουλειές” και θέσεις στον Ερυθρό Σταυρό και …έπαψε να είναι “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους”.
Ο δε Υπουργός Υγείας που μας παρέδωσε το φάκελο τότε μετά χρόνια και ενώ είχαν σφιχταγκαλίαστεί όλοι με τον Μαρτίνη, είπε θρασύτατα δημόσια ότι τον Μαρτίνη τον πολεμούν …ιδιωτικά συμφέροντα!Δίπλα στον Μαρτίνη ξεφύτρωσε ο Ψυχάρη��, η Παναγιωταρέα, Η Μάνδρου του Αλαφούζου και πλείστοι άλλοι των ΜΜΕ με αποτέλεσμα το σκάνδαλο να μένει στο απυρόβλητο.
Τώρα όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν, ως ο Μαρτίνης να δρούσε μόνος του και χωρίς την προστασία, που του εξασφάλιζαν με “δείπνα” στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι και συνδαιτυμόνες υπουργούς σημαντικότατους.



https://ntokoumenta.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης