Skip to main content

Χάντρες ,καθρεφτάκια , κουκλίτσες, μικρά σαπούνια και πάνες μωρών θα μας δώσουν οι ξένοι ως αμοιβή. Σωθήκαμε!!!!!a1aΣτο κείμενο που ακολουθεί και είδε το φώς της δημοσιότητας δεν αναφέρεται πουθενά τι οικονομικά ανταλλάγματα θα εισπράξουμε ως χώρα για την εκποίηση των υδρογοναθράκων μας ούτε καν πόσα δολάρια θα παίρνουμε το βαρέλι. Aπό τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις που έγιναν γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι και το κόστος εξωρίξεως και την ποσότητα. Ο κύριος Μανιάτης βασιζόμενος..σε παλαιοτέρους νόμους που έχουν ψηφιστεί την δεκαετία του 1970 και του 1980 από την βουλή έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να κάνει αυτούς τους χειρισμούς .διαβάστε προηγούμενα άρθρα μας στην αριστερή στήλη με την ονομασία «πετρέλαια» για να καταλάβετε γιατί ο κάθε Έλληνας κατά καιρούς με αυτά που συμβαίνουν στην κάθε οικογέν��ια έχει πει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι το κράτος δεν τους φτάνει ότι χαρίζουν τον τόπο και θέλουν να παραδώσουν την χώρα ,αλλά πιο μπροστά διαδραματίζονται γεγονότα για να γίνουμε Λιβύη , ��ομαλία , Ιράκ , κλπ.
Παρουσιάζονται αύριο στο Λονδίνο τα 20 ελληνικά πετρελαϊκά οικόπεδα


Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λονδίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τα 20 θαλάσσια ελληνικά «οικόπεδα» σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη που θα διατεθούν μέσω διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Τα οικόπεδα αυτά βρίσκονται μέσα σε τέσσερις μεγάλες πιθανά πετρελαιοφόρες περιοχές.


Η πρώτη ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.


Η δεύτερη περιοχή εκτείνεται από τα δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι το Κατάκολο, ενώ η τρίτη βρίσκεται στα ανοιχτά του Κατάκολου, κοντά στην περιοχή όπου έχει ήδη δοθεί σε κοινοπραξία για έρευνες. Η τέταρτη είναι η περιοχή νότια της Κρήτης που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη.


Παρόντες στο roadshow που θα διεξαχθεί στο “Ελληνικό Κέντρο” της Paddington Street, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» θα είναι 150 με 200 στελέχη πετρελαϊκών βιομηχανιών, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς, όπως η αμερικανική ExxonMobil, η επίσης αμερικανική Chevron, η βρετανολλανδική Shell, η νορβηγική Statoil, οι ιταλικές Eni, και Edison, η γερμανική E.ON, κ.ά. Επίσης παρούσες θα είναι και οι ελληνικές επιχειρήσεις Ελληνικά Πετρέλαια και η Energean Oil & Gas.


Αμέσως μετά η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού θα σταλεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Gazette) προκειμένου να έχει δημοσιευτεί μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή γύρω στον Σεπτέμβριο.


Από την ημέρα δημοσιοποίησης της προκήρυξης στο φύλλο της Κομισιόν θα υπάρχει, σύμφωνα με τον νόμο, μία προθεσμία τουλάχιστον 90 ημερών για τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε να καταθέσουν φακέλους με τις προτάσεις τους. Δηλαδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών θα είναι κοντά στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

ΔΥΟ ΣΕΙΣΜΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

Σεισμός 4,7R ανοικτά της Κρήτης Πρώτη καταχώρηση: Τετάρ…

Η ιστορία του πετρελαίου

Η ιστορία του πετρελαίου είναι μία:Πριν την άντληση προηγείται η καταστροφή του κατόχου। Μοναδικ…

Οι Τούρκοι ψάχνουν πετρέλαιο στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα

Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό…