Skip to main content

ΧΑΔΙΑ ΣΕ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ “ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ”!

Του Γιάννη Ντάσκα
Αλήθεια γιατί ορισμένοι δικαστικοί έχουν τόσο μεγάααααλη καρδιά και επιείκεια για μερικές …κατηγορίες κατηγορουμένων, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι μεγαλογιατροί, οι
μεγαλοδικηγόροι, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες;
Γιατί έχουν ορισμένοι δικαστικοί τόσο μικρή καρδιά για ασήμαντους κατηγορούμενους, ή εκείνους τους οποίους το “ΣΥΣΤΗΜΑ” θέλει να βγάλει από τα πόδια του;

Πριν μερικούς μήνες ένα Εφετείο καταδίκασε έναν εφοριακό σε …11χρόνια κάθειρξη χωρίς να του έχουν βρει ούτε ένα ευρώ σε λογαριασμό. Του την έστησε μια επιχειρηματίας, η οποία κέρδισε 1,5 εκατομ ευρώ από το στήσιμο,στο οποίο μετείχε ένα κλιμάκιο της Ασφάλειας, με αστυνομικούς που παρέστησαν το βλάκα και πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Δεν μπόρεσαν να τον μαγνητοφωνήσουν να ζητάει λεφτά (που δεν ζήτησε) αν και είχαν μέρες μπροστά τους και κλειστό χώρο.

Ηθελαν “θέαμα” για να καταγγείλει η επιχειρηματίας και να κερδίσει από την “κατάδοση” τα χρήματα.
Στους φίλους της επιχειρηματία αυτής και ένας μεγαλοπαράγων του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στις τελευταίες θέσεις της “λίστας Παναμά”.
Τέτοια θύματα τα ψάχνουν στην Αστυνομία, στην Εφορία και άλλες υπηρεσίες για στησίματα ��αι ξεκαρφώματα των διεφθαρμένων.
Και δυστυχώς συνεργούν εκόντες-άκοντες και μερικοί δικαστικοί λειτουργοί.

Ο Ακης βγήκε απο τη φυλακή γιατί του έκαναν εγχείρηση γιατροί του Ιπποκρατείου…Με ποιό ιστορικό; Ποιοί έμπειροι τον είχαν εξετάσει και τι αποφάνθηκαν; Εχει έστω έμμεση συμβολή στην αποφυλάκιση του Ακη η επιστημοσύνη του περίφημου Γιακούμπ του Ανδρέα;

Η Ενωση Εφοριακών έκανε μια ανακοίνωση για τα κόλπα αυτά και αποκαλύπτει πως οι “Μεγάλοι” στήνουν με τους “μικρούς” υπαλλήλους για να καλύπτουν την διαφθορά.
Διαβάστε την και κάντε σκέψεις για το ποιούς μεγάλους εννοούν:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

“Καθημερινά πλέον εργαζόμενοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα προπηλακισμών, εκβιασμών, μηνύσεων, αλλά και δολοφονικών επιθέσεων, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους και την εδραίωση ενός κλίματος ανασφάλειας.
Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα έχουν εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων κατά συναδέλφων, κατηγορώντας τους για υπέρβαση καθήκοντος, παραπλάνηση, συκοφαντική δυσφήμιση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεγιστ��ποιήσει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

Σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια έχουν δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες μας και το οποίο αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι διαχρονικές εξαγγελίες των κυβερνήσεων και των ηγεσιών του ΥΠΟΙΚ για αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, φαντάζουν κενές περιεχομένου όταν την ίδια στιγμή αφήνουν εκτεθειμένους τους υπαλλήλους στη διαπλοκή και τα συμφέροντα, που στρέφονται εναντίον τους με σωρεία μηνύσεων και απειλών.

Γεννά πλήθος ερωτημάτων η επιτηδευμένη στάση ουδετερότητας που επιλέγει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία όταν οι εργαζόμενοι μηνύονται από μεγαλοφοροφυγάδες επειδή κάνουν τη δουλειά τους (καταλογίζοντας μ��γάλα ποσά φόρων) όπου διαπιστώνεται φοροδιαφυγή.

Είναι προκλητική η στάση της ηγεσίας όταν νίπτει τας χείρας της, μπροστά στις αγωνιώδεις κραυγές συναδέλφων ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και τα νομικά τους τμήματα, υπερασπιζόμενοι μόνοι τους τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά και τους εαυτούς τους, παρότι έκαναν τη δουλειά τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι αδιανόητο να κρεμιούνται στα ‘’μανταλάκια’’ εργαζόμενοι και ο κλάδος των εφοριακών συνολικά, μέσω πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων, χωρίς η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να παρεμβαίνει, διερευνώντας πιθανές ευθύνες, αλλά και προστατεύοντας το σύνολο των εργαζομένων από πρακτικές εκφοβισμού και δημόσιων απειλών.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας κατακλύζονται καθημερινά από εταιρείες οι οποίες προτίθενται να αναλάβουν, έναντι αμοιβής φυσικά, το ρόλο της πολιτείας και της υπεράσπισης των υπαλλήλων και η ηγεσία του υπουργείου και της Ανεξάρτητης Αρχής να σφυρίζει αδιάφορα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ένα απολύτως ευνοϊκό περιβάλλον για τους μεγαλοφοροφυγάδες και τη συνέχιση μιας ιδιότυπης φορολογικής ασυλίας που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν.

Άλλωστε έχει καταστεί πλέον σαφές ότι οι εξαγγελίες για διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν αφορούσαν (όπως αφελώς νόμιζαν κάποιοι) τη στροφή των φορολογικών υπηρεσιών προς την κατεύθυνση της μεγάλης φοροδιαφυγής, αλλά προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τη νομική κάλυψη των εργαζομένων για ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο καταδικάστηκε ο εφοριακός και άλλοι και άλλοι τόσοι μένουν ανυ��εράσπιστοι από το κράτος και την Δικαιοσύνη, η οποία κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν δεν βρίσκει να έχουν πάρει “δώρα” και “μίζες”.

Η σκοπιμότητα είναι απλή. Το “Σύστημα” έχει τον έλεγχο και δεν αφήνει παρείσακτους. Αλλά θέλει και να εμφανίζεται ότι τιμωρεί εγκληματίες…Μόνο που με τέτοια τρυκ δημιουργεί “εγκληματίες” και κουκουλώνει πραγματικούς εγκληματίες.

Ολοι θυμούνται το σκάνδαλο των ορθοπαιδικών της εταιρείας DE PUY.
Πανεπιστημιακοί άδειαζαν τα ταμεία των νοσοκομείων και γέμιζαν τα ταμεία της φαρμακευτικής και τους δικούς τους λογαριασμούς από μίζες.
Καραμπινάτες υποθέσεις.

Στην Αθήνα πήγαν στο εδώλιο. Και την υστάτη στιγμή εμφανίστηκε μάρτυρας υπεράσπισης του μεγαλοκαθηγητή ένας άλλος μεγαλοκαθηγητής, ο οποίος μέχρι τότε δήλωνε …εχθρός του και πολιτικός αντίπαλος.
Η “λεπτομέρεια”. Ο “προοδευτικός” καθηγητής έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από άλλη εταιρεία για να προωθήσει την επιστημονική του έρευνα. Νόμιμα φαίνονται…

Ετσι αυτοί που γέμιζαν τον κόσμο επι δεκαετίες με φούμαρα περι εχθρότητας και αντιπαλότητας στη βάση “εντιμος-άτιμος” στην κρίσιμη στιγμή πήγαν χέρι-χέρι στη Δικαιοσύνη και εκείνη έδειξε ….μεγαλοκαρδία…Και τους έστειλε σπίτια τους να απολαύσουν τους επιστημονικούς τους κόπους.

Στη Θεσσαλονίκη προχθές ξέφυγε η κατάσταση…
Και τρεις μεγαλοκαθηγητές Πανεπιστημίου καταδικάστηκαν σε 11 και 14 χρόνια κάθειρξη για κάποια …ψωροεκατομμύρια ευρώ που ζημιώθηκαν τα νοσοκομεία και ωφελήθηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας και οι δικοί τους…
Τους είχε στείλει στο εδώλιο ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη Αργύρης Δημόπουλος.

Ο εισαγγελέας της έδρας βέβαια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ζήτησε φυσικά την αθώωσή τους γιατί είχε αμφιβολίες για τις ικανότητες του συναδέλφου του και των εφετών που έγραψαν το βούλευμα.

Για την υπόθεση έκανε ερώτηση ο (ποιός άλλος 😉 Νίκος Νικολόπουλος και απορεί για το πως γίνεται ένας εφοριακός που δεν του βρήκαν ΕΝΑ ( 1 )ευρω να τρώει 11 χρόνια και ένας πανεπιστημιακός που του βρήκαν εκατομμύρια να τρώει ίδια ποινή;
Πως γίνεται η εισαγγελέας της έδρας να ζητάει να πάει ΦΥΛΑΚΗ ο εφοριακός, αν και δεν του βρήκαν ΕΝΑ (1) ευρώ και ο εισαγγελέας της έδρας των μεγαλοκαθηγητάδων να ζητεί αθώωση και ας τους βρήκαν εκατομμύρια;

Κοντολογής η υπόθεση αυτή μας ήρθε με αποκαλύψεις από το εξωτερικό, όπου και έχει φυλακισθεί το στέλεχος της εταιρείας Macdugal. Ο εν λόγω έδωσε τα ονόματα όχι 5-6 αλλά 150 Ελλήνων γιατρών που έκαναν ¨κόλπα” φουσκώνοντας τους λογαριασμούς τους σε βάρος των δημοσίων ταμείων.

Το ΣΔΟΕ μετά από έλεγχο βρήκε (και σε φορολογικούς παραδείσους) μίζες απο την εταιρεία σε 80 από τους 150 γιατρούς, αλλά η Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στην Αθήνα πάει με…αραμπά.

Στη Θεσσαλονίκη εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις γιατρών στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Γεννηματάς,κλπ

Ο Νίκος Νικολόπουλος με την ερώτησή του ζητεί να πληροφορηθεί αν το Δημόσιο παραστάθηκε στις υποθέσεις αυτές και αν θα ζητηθεί σε δεύτερο βαθμό βαρύτερη ποινή…

Η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική του τι θα συμβεί με τις αποκαλύψεις για τη NOVARTIS, στην οποία οι μίζες για την προώθηση (και αχρείαστων) φαρμάκων ήταν τόσες πολλές και τόσες μεγάλες, ώστε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο αυτό ξεπερνά πολύ σε μέγεθος το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης