Skip to main content

Ψητοπωλείο οι Ωραίες Μυκήνες

aoristies-placeholder image
%CF%89Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός είναι γνωστός για τα πλούσια παλάτια του. Όμως είναι λιγότερο γνωστό ότι οι Μυκηναίοι είχαν εξαιρετικές ψησταριές. Για μεγάλο ��ρονικό διάστημα οι αρχαιολόγοι δεν ήξεραν πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα
σκεύη που βρέθηκαν σε μυκηναϊκές θέσεις. Ανάμεσα στα μυστηριώδη αντικείμενα βρίσκονται και κεραμικοί δίσκοι με μικρές εγκοπές για να τοποθετούνται σουβλάκια κρέατος (γνωστά ως “σουβλάκια” στην Ελλάδα).

Υπήρξε μεγάλη διαφωνία μεταξύ των ερευνητών αν αυτές οι πλάκες ήταν για να τοποθετούνται απευθείας στη φωτιά και να συλλέγουν το λίπος ή ήταν ένα είδος φορητής ψησταριάς που προορίζεται για να δεχθεί τα αποκαΐδια.

Με τη βοήθεια του αγγειοπλάστη, έγινε αναπαραγωγή του εργαλείου, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να βρεθούν αυτούσια τα εργαλεία.

Αν βάλετε τα κάρβουνα μέσα στο εργαλείο, και από πάνω τα κομμάτια του κρέατος, τότε το μαγείρεμα είναι τέλειο. Το αντικείμενο που βρέθηκε ήταν σίγουρα ένα κινητό, τέλειο ” για εκδρομές και πικ-νικ” εργαλείο, μια φορητή συσκευή μπάρμπεκιου που έχει εφευρεθεί πριν από 3000 χρόνια.

Δεδομένου ότι τα εργαλεία αυτά βρέθηκαν στα μεγάλα παλάτια, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν αρκετά προηγμένες συσκευές που χρησιμοποιούσαν οι επαγγελματίες σεφ για τους πλούσιους γαιοκτήμονες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης