Skip to main content

ΑΓΡΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ Διακοπή νερού λόγω … ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΔΕΗ

%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2591Χρωστούν άλλοι, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να έχει νερό στο κτήμα του, εξηγεί ο Κώστας Γεωργαντάς
Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ένας αγρότης από την Κομοτηνή, ο οποίος δεν μπορεί να ποτίσει το χωράφι του, καθότι έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος που ενεργοποιεί την πομόνα από την οποία αντλεί νερό.


Πιο συγκεκριμένα, και με βάση όσα είπε ο Κώστας Γεωργαντάς, η κατάσταση έχει ως εξής: Η ΔΕΗ δίνει ρεύμα στις πομόνες, ομαδοποιώντας τους αγρότες σε ομάδες 6-7 ατόμων. Όμως, για να γίνεται η ηλεκτροδότηση πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, διαφορετικά γίνεται διακοπή.

Αυτό ακριβώς συνέβη στον κο Γεωργαντά, ο οποίος δεν μπορεί να ποτίσει το χωράφι του καθότι στην ομάδα που ανήκει υπάρχει ένας κακοπληρωτής και η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, οπότε -προφανώς- η πομόνα δεν λειτουργεί.

“Εδώ γίνεται κάτι που δεν έχει τάξη, δεν έχει λογική. Εγώ είμαι συνεπής στους λογαριασμούς μου, πληρώνω κανονικά την ΔΕΗ, αλλά δεν μου δίνουν νερό να ποτίσω και καταστρέφεται το χωράφι μου”, λέει αγανακτισμένος ο κος Γεωργαντάς και εξηγεί ότι όταν ένα μέλος της ομάδας δεν πληρώνει καλούνται οι άλλοι να αναλάβουν το χρέος, αλλά αυτό είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμο διότι ο καθείς μετά βίας ανταπεξέρχεται στις δικές του υποχρεώσεις.

“Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι να καταστρέφονται 200-300 στρέμματα που έχει τώρα εκεί η γεώτρηση αυτή και τα οποία μένουν όλα απότιστα”, τονίζει ο αγρότης. Όσο για την οφειλή αυτή φτάνει περίπου τις 3.5 χιλιάδες ευρώ. Οι αγρότες της συγκεκριμένης ομάδας έχουν κάνει επαφές με τη ΔΕΗ, όμως αυτό που παίρνουν ως απάντηση είναι ότι το χρέος μπορεί να ρυθμιστεί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το πληρώσουν όλοι μαζί. Η επόμενη επιλογή τους -αφού φυσικά έχουν αναλάβει το χρέος- είναι να στραφούν νομικά εναντίον του κακοπληρωτή συναδέλφου τους και να του ζητήσουν τα χρήματα που έδωσαν. Όμως, όπως λέει ο κος Γεωργαντάς: ” Όταν δεν έχει κάποιος, τι μπορούμε να του πάρουμε; Η ΔΕΗ διώχνει την ευθύνη από πάνω της και το φορτώνει σε εμάς να πληρώσουμε λογαριασμούς”.

Οι αγρότες της συγκεκριμένης ομάδας πάντως βρίσκονται προ μίας μεγάλης καταστροφής, αφού δεν θα πάρουν παραγωγή από τα χωράφια τους φέτος. “Η καταστροφή για εμάς είναι τα 200-300 στρέμματα που δεν θα βγάλουν παραγωγή. Δεν μπόρεσα να βρω μια λογική εξήγηση.
‘Πληρώστε’, μόνο αυτή την λέξη ακούω εκεί που πήγα, ‘πληρώστε το’ και ‘διεκδικήστε το’ από αυτόν. Το ρεύμα για το νερό έχει μεγάλο κόστος, δεν είναι ασήμαντο. Είναι το 1/3 από τα έξοδα και περισσότερο καμιά φορά”, σημειώνει ο κος Γεωργαντάς και περιγράφει το βασικό του ζητούμενο ως εξής: “Εγώ απαιτώ σαν συνεπέστατος καλοπληρωτής απέναντι στις υποχρεώσεις μου να μην μου στερεί το νερό η ΔΕΗ, αφήνοντας το κτήμα μου να καταστρέφεται. Αυτό νομίζω ότι είναι απόλυτο δικαίωμά μου και το διεκδικώ. Ξέρω και άλλες πομόνες που έμειναν κλειστές και σταμάτησαν να παράγουν οι άνθρωποι λόγω αυτού του προβλήματος.
Ας βρει μια λύση η ΔΕΗ σαν επιχείρηση που είναι. Είναι δικό της το ρεύμα, δεν είναι δικό μου. Ας πιάσει τους υπεύθυνους. Εγώ πληρώνω σαν κύριος και μου κόβει το ρεύμα και καταστρέφεται η παραγωγή μου και αυτό είναι που θέλω να επισημάνω”. ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης