Skip to main content

Η Ομογένεια προς την κυβέρνηση Σαμαρά: ‘Αντε να χαθείτε ΓΕΛΟΙΟΙ, παρανοϊκοί Με αφορμή τις φορολογικές δηλώσεις απόδημων Ελλήνων

aoristies-placeholder image



stournaro gelia1Ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ είναι παιχνίδι γιά να παίζουν οι πολιτικοί απατεώνες της κάθε διεφθαρμένης κυβέρνησης των Αθηνών
Πριν δύο μήνες (αρχές Ιουνίου ’13) με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ζητούσαν από τους Ομογενείς, γιά να αποδειχτεί ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού, έστω γιά… 30-50 χρόνια, να προσκομίσουν μία ”βεβαίωση από οποιαδήποτε δημόσια ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή από την οποία να προκύπτει η κατοικία του φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή”, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 61 του ΚΦΕ. Μετά δύο μήνες (Αύγουστος ’13) οι παρανοϊκοί της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών, ζητούν 6 (έξι) πιστοποιητικά !!!!
(Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του PanhellenicPost.com, Αθηνών):


Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό! Παρά την ΠΟΛ1136 του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία (όπως δημοσιεύσαμε και χθές) απαιτείται ΕΝΑ πιστοποιητικό προκειμένου η Εφορία να χαρακτηρίσει ομογενή ως Φορολογικό Κάτοικο Εξωτερικού, παρά και την παρέμβαση της αναγνώστριας της Panhellenic Post κυρίας Δ. Πετρή με τη δική της εμπειρία όπου η αρμόδια ΔΟΥ της ζήτησε αντί ένα, τρία (!) Πιστοποιητικά (βεβαιώσεις) ένας ακόμη αναγνώστης της PanhellenicPost, από το Λονδίνο αυτός, μας στέλνει το έντυπο έγγραφο-απάντηση της αρμοδίας ΔΟΥ η οποία του ζητάει έξη (6) Πιστοποιητικά-βεβαιώσεις (!!) προκειμένου να τον εγγράψει στα κατάστιχά της ως Φορολογικό Κάτοικο Εξωτερικού !!!


”Προκειμένου να διεκπεραιωθεί το αίτημά σας περί αλλαγής φορολογικής κατοικίας σας, παρακαλούμε να προσκομίσετε στην υπηρεσία μας, επ ονόματί σας, από την χώρα του εξωτερικού όπου έχετε μεταβεί τα ακόλουθα”, γράφει το επίσημο έγγραφο της ελληνικής αρχής.


Κρατείστε την αναπνοή σας και διαβάστε:


1) Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: και όχι απλή βεβαίωση όπως ορίζει η ΠΟΛ 1136 του κυρίου Μαυραγάνη). Σημειώνεται ότι oι αλλοδαπές φορολογικές αρχές δεν εκδίδουν (σωστά) τέτοιο πιστοποιητικό παρά μόνο αν υπάρχει εισόδημα ΚΑΙ στην Ελλάδα. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών που αναφέρουν ότι το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται ως προς το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα (https://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/entypa/07.aithsh_efarmoghsodigies_syblhrwshs.pdf).
Παρόλα αυτά πολλές ΔΟΥ επιμένουν να το ζητούν ακόμα και από πολίτες που ΔΕΝ έχουν εισόδημα στην Ελλάδα.


2) Αντίγραφο συμβολαίου εργασίας


3) Αντίγραφο μίσθωσης ή αγοράς κατοικίας


4) Βεβαίωση κατοικίας από το Δήμο του εξωτερικού


5) Βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο για τα τέκνα

6) Βεβαιώσεις παροχής λογαριασμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, δηλ. ”θέατρο σκιών και παρασκηνίων”

Ζούμε -πάλι- μοναδικές στιγμές στην Ομογένεια. Χάρη στην σκανδαλιάρα Αρχιεπισκοπή μας, που τυπκά …

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και μισής Ελλάδας, στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Νέας Υόρκης (”Αμερικής”), ο Ιερώνυμος Β’, θα επισκεφ…

‘Aρχισε η θεατρική παράσταση-κωμωδία ”βολευτικές εκλογές” στην Ελλάδα

Oι μνημονιακοί κι επίδοξοι…νεοσωτήρες, Σαμαράς και Βενιζέλος με εκβιασμούς και απειλές θέλουν …